Haberler

Festival'de Final Heyecanı

Güncelleme:

İKSEV, iki yılda bir kurucu başkanı Dr. Nejat F. Eczacıbaşı adına düzenlediği Ulusal Beste Yarışması'nın dokuzuncusu, 30. Uluslararası İzmir Festivali kapsamında yapılan "Yarışma Konseri" ile sonuçlandı.

Yarışmayı, 8. Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Ulusal Beste Yarışması'nda da birinci olan İzmirli Besteci Murat Cem Orhan kazandı.

Yarışma Konserinin ikinci yarısında ilk iki beste yarışmasının birincisi, günümüzün seçici kurul üyesi Hasan Uçarsu'nun 30. Uluslararası İzmir Festivali için İzmir'e armağan ettiği "İzmir, Güzel İzmir" adlı eserinin dünya prömiyeri de yapıldı.

15 dakikalık eser çok beğenildi.

"Konser Şarkıları" dalında düzenlenen dokuzuncu yarışmanın Gürer Aykal başkanlığında Turgay Erdener, Mehmet Ergüven, Rengim Gökmen, Mesut İktu Hasan Uçarsu, Serdar Yalçın ve Yarışma Genel Sekreteri Serdar Ongurlar'dan oluşan Seçici Kurulu, yarışmaya katılan 30 eserden 12'sini finale bıraktı. İKSEV Yarışma Konserinin 30. Uluslararası İzmir Festivali içinde yapılmasına karar verdi. Finale kalan 12 eseri, 7 Haziran 2016 gecesi AASSM'de yapılan konserde Şef Serdar Yalçın yönetimindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde solistler; Ayşe Şenoğul (soprano), Başak Karataş, H. Zeliha Kökçek (mezzosoprano), Mehmet Alp Özkazanç (tenor) ve Doğukan Kuran (bariton) seslendirdi.

Derecelendirme için salonu tamamen dolduran sanatseverler keypadler yardımıyla elektronik ortamda oy verdi. Orkestra üyelerinin ve Seçici Kurulun oylarının da toplanmasıyla birinciliği Murat Cem Orhan'ın, sözleri Nazım Hikmet'e ait olan, Bariton Doğukan Kuran'ın seslendirdiği Şeyh Bedrettin Destanı adlı şarkısı kazandı. İkinciliği İsmail Sezen'in, sözleri Şefik Kahramankaptan'a ait olan, soprano Ayşe Şenoğul'un seslendirdiği "Yeraltı Kraliçesinin Şarkısı" adlı eseri aldı. Üçüncülük ödülü Utar Artun'un, sözleri Nazan Nihal Artun'a ait olan, soprano Ayşe Şenoğul'un seslendirdiği "Hiçlik" adlı şarkının oldu.

Yarışmada birinci mansiyon İvan Celac'ın, sözleri Işık Kurt'a ait olan, soprano Ayşe Şenoğul ile mezzosopranolar Başak Karataş ve H. Zeliha Kökçek'in seslendirdiği "Şarkı Söylerken Yaşarım" adlı şarkısının oldu. İkinci mansiyonu, söz ve müziği Berkant Gençkal'a ait olan mezzosoprano Başak Karataş'ın seslendirdiği "Te Pö (Gece) adlı şarkı kazandı. Üçüncü mansiyon ise Oğuz Usman'ın sözleri Yunus Emre'ye ait olan mezzo soprano Başak Karataş'ın seslendirdiği "Yakarış" adlı şarkısına verildi.

Kazanan bestecilere ödüllerini Eczacıbaşı Ailesi adına Faruk Eczacıbaşı, Seçici Kurul Başkanı Gürer Aykal ve İKSEV Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper verdi. 30. Uluslararası İzmir Festivali, 9 Haziran 2016 Perşembe günü İzmir devlet Tiyatrosu Konak Sahnesi'nde oynanacak "Ermişler Ya Da Günahkârlar" adlı oyunla devam edecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Faruk Eczacıbaşı Murat Cem Karataş İzmir Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title