Haberler

Festival Çarşısı Esnafı, Doğu Garajı'na Taşınacak

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Halk Pazarı ve Festival Çarşısı esnafının Doğu Garajı'na taşınacağını bildirdi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Halk Pazarı ve Festival Çarşısı esnafının Doğu Garajı'na taşınacağını bildirdi.

Türel, yaptığı açıklamada, Halk Pazarı ve Festival Çarşısı esnafının, Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi Projesi kapsamında düzenleme yaptıkları Doğu Garajı'na taşınacağını ifade etti.

Göreve ilk geldikleri 2004 yılında, önceki dönemden kendilerine yıkım ve tahliye kararı tebliğ edilen Doğu Garajı esnafının çok daha çağdaş ve modern koşullarda hizmet edebilmelerini sağlamak için proje başlattıklarını hatırlatan Türel, bu doğrultuda esnafı geçici süreyle meydan bölgesine taşıdıklarını aktardı.

Türel, belediye yönetiminden ayrıldıkları dönemde projenin "üniversite mi, hastane mi yapalım" diyerek, 5 yıl kesintiye uğradığını ve zaman kaybedildiğini ifade ederek, gelinen noktada proje inşaatının yüzde 75'ini bitirdiklerini ve yakın zamanda esnafın eski yerine taşınacağını bildirdi.

Yeni yaptırılan dükkanların dağıtımının, hak sahibi esnafa Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, Festival Çarşısı Halk Pazarı Dernek Başkanı Muzaffer Canoğlu ile yaptıkları görüşmeler doğrultusunda önceki metrekare tutarına göre kurayla yapılacağını belirten Türel, hak sahipliğinde izlenecek yol konusunda şu bilgileri aktardı:

"Diyelim ki 5 metrekare yeriniz var. Yeni dükkan

10 metrekare. Bir 5 metrekarelik daha yanınıza ortak bulmanız lazım. Tanıdığınız eski

komşunuz olabilir. Anlaşırsanız mesele yok. Noter huzurunda yapılacak çekilişle

belirlenecek dükkanı size paylaştıracağız. Diyelim ki anlaşamadınız. Yapılacak iş belli. O katı kura çekenlerin hepsini belirlemiş olacağız. Kişinin metrekaresi dükkan için yetiyorsa mesele yok. Metrekaresi yetmiyor eksik kalıyorsa bir sonrakini ona otomatik olarak bir hissedar yapmak suretiyle dükkanlarını kurayla birleştirmiş olacağız."

Kaynak: AA / Güncel

Menderes Türel Antalya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title