Haberler

Festival Başlamadan Biletleri Satıldı

Güncelleme:

Adana'da 14 Nisan'da başlayacak olan '16'ncı Devlet Tiyatroları- Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali biletleri satışa çıkar çıkmaz tükendi.

Adana'da Sabancı Vakfı ve Devlet Tiyatroları işbirliğiyle 14 Nisan- 16 Mayıs arasında düzenlenecek '16'ncı Devlet Tiyatroları- Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali'nde sahnelenecek oyunların biletleri satışa çıkar çıkmaz tükendi.

Merhum işadamı Sakıp Sabancı'nın emaneti olarak gelenekselleşen festival 14 Nisan'da Seyhan Nehri üzerinde Fransız 'İlotopei Grubu'nun, 'Suya Yansıyan Düşler' adlı gösterisiyle açılacak. 16 Mayıs'ta sona erecek festivalde yerli ve yabancı 21 topluluk Adana'da Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi Sahnesi'nde ve 5 topluluk da İstanbul'da Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi'nde seyirciyle buluşacak.

Festivale bu yıl yurt dışından Fransa'nın yanı sıra İspanya, İran, Azerbaycan ve Romanya'dan tiyatro toplulukları katılacak. İspanya'dan Yllana Tiyatro Topluluğu 'Muu', Romanya'dan Passe-Partout Tiyatrosu 'Biz İkimiz', İran'dan İnruzha Tiyatro Topluluğu 'Kuraklık ve Yalan' ve Azerbaycan Devlet Akademik Milli Dram Tiyatrosu da 'Lankeran Han'ın Veziri' adlı oyunlarını sergileyecek.

YERLİ OYUNLAR DA VAR

Türkiye'den ise İstanbul Devlet Tiyatroları, 'Cimri', 'Hamlet' ve 'Çöl Fırtınaları', Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları 'Guguk Kuşu', İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları 'İstanbul Efendisi', Ankara Ekin Tiyatrosu 'Üçüncü Zil', Bursa Devlet Tiyatrosu 'Sarıpınar 1914', Mersin Opera Balesi 'Çalıkuşu', İzmir Devlet Tiyatrosu 'Son Çığlık', Ankara Devlet Tiyatrosu 'Nereye', Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları 'Nafile Dünya', Kenter Tiyatrosu 'İyi Geceler Desdemona, Günaydın Juliet' ve 'Toplu Hikayeler', Tiyatro Kedi 'Bana Esmeyi Anlat' ve Van Devlet Tiyatrosu da 'Ay Işığı Sirki' adlı çocuk oyununu sahneleyecek. Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Onur Ödülü'nün de verileceği festival kapsamında, atölye çalışmaları, Taş Köprü etkinlikleri ve sokak gösterileri de gerçekleştirilecek.

İLGİYE TEŞEKKÜR

Adana'da dün saat 10.00'da 3 ayrı gişede yetişkinler için 10, çocuklar için 3 liradan satışa sunulan festival biletlerine, tiyatroseverler büyük ilgi gösterdi. Gişeler açılmadan saatler önce kuyruğa giren seyirciler, festivalde gösterilecek 21 oyun için hazırlanan yaklaşık 10 bin bileti kısa sürede aldı. Uzun süre kuyrukta bekleyerek bilet alabilen seyirciler büyük mutluluk yaşadı.

Seyircilere gösterdikleri ilgi için teşekkür eden Adana Devlet Tiyatrosu Müdürü Gökhan Doğan,"Her yıl olduğu gibi festivalimiz yine büyük ilgi görüyor. Festival başlamadan 12 gün önce biletlerimiz satışa çıktığı an tükendi. Bu çok sevindirici. Seyhan Nehri'nde başlayacak olan festival tüm gösterileriyle çok görkemli olacak. Yerli ve yabancı 21 topluluk seyirciyle buluşacak" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Devlet Tiyatroları Hacı Ömer Sabancı Sakıp Sabancı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title