Haberler

Festa 2200 Bisiklet Festivali yine Erciyes'te

Türkiye'nin dört bir yanından yüzlerce bisiklet sevdalısı Erciyes'te Festa 2200 Bisiklet Festivali'nde bir araya geliyor.

Türkiye'nin dört bir yanından yüzlerce bisiklet sevdalısı Erciyes'te Festa 2200 Bisiklet Festivali'nde bir araya geliyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi desteği ve Kayseri Erciyes A.Ş. ev sahipliğinde, Kaytur, Ulaşım A.Ş, Erkut İnşaat, Develi Belediyesi ve Kayseri Bisiklet Derneği işbirliği ile bu yıl tekrar gerçekleştirilecek olan Festa 2200, ülkemizin 40 farklı vilayetinden 300 bisikletçiyi kültür, tarih ve tabiat ile buluşturacak. Birbirinden habersiz yüzlerce maceracı bisiklet tutkununun Erciyes'i yaşamak, Kayseri'yi keşfetmek, doğayla baş başa kalmak ve yeni dostluklar edinmek için bir araya geleceği bisiklet festivali 25-28 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek ve dört günlük festival bisiklet meraklılarını Erciyes'e çekecek.

Festival katılımcıları Erciyes Dağı'nın 2.200 metre rakımında bulunan Tekir Kapı Bölgesi'nde, Erciyes A.Ş. tarafından festival için özel olarak hazırlanan kamp alanında konaklayacak. Organizasyonun ilk gününde 6 bin yıllık tarihi geçmişe sahip Kayseri'nin merkezinde 13 km pedal çevirecek olan bisikletçiler, ikinci günde birçok tabiat güzelliği bünyesinde barındıran Develi ilçesini turlayacak; üçüncü günde ise Erciyes'in eteklerinde yaşayan yılkı atlarının görsel şölenine tanık olacak. Festivalin son gününde de Erciyes Dağı'ndaki parkurda pedal basılacak.

Gündüzleri Kayseri'nin tarihi ve doğal güzelliklerini pedal çevirerek keşfedecek olan bisikletçiler, akşamları dağdaki çeşitli eğlenceler ve konserlerle kamp ateşi başında yorgunluk atacak.

"Erciyes bisikletin merkezi olduğunu bir kez daha ispat edecek"

Konu hakkında bir açıklama yapan Kayseri Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid Cıngı, "Erciyes Dağımız amatör bisikletçilere hizmet etmenin yanında uluslararası profesyonel sporculara ve takımlara emsalsiz bir yüksek irtifa kamp ortamı sunarak tüm dünyadan önemli takımların da vazgeçilmezi haline geldi. Erciyes'te zirve tırmanışı, yürüyüş, çadır kamp, atv safari, atlı gezinti gibi çeşitli aktiviteler ile doğaseverlere geniş imkan sunmanın dışında yarışlar, festivaller, sosyal ve sportif etkinlikler ile şehrimizin sosyo-kültürel hayatına da katkı sağlamayı sürdürüyoruz. Geleneksel olarak her yıl düzenlediğimiz bisiklet festivaline bu yıl da ülkemizin dört bir yanından bisikletçiler iştirak edecek. Hem Erciyes'i hem de Kayseri'nin tarihi ve tabiat güzelliklerini keşfedecek misafirlerimiz dört gün boyunca dolu dolu geçecek günleri yaşayacaklar. Geçtiğimiz yıl bisiklet camiasında büyük takdir toplayan festivalimiz bu yıl da şenlik havasında geçecek. Bu vesile ile Erciyes bisikletin merkezi olduğunu bir kez daha ispat edecek" dedi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Kayseri Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title