Haberler

Feshane'de Agd'nin Geleneksel Sahur Programı

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Saadet Partisi olarak bu çarpık düzeni değiştirmek için planımız, programımız, hedefimiz vardır.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Saadet Partisi olarak bu çarpık düzeni değiştirmek için planımız, programımız, hedefimiz vardır. Bu bağlamda küresel emperyalist güçlere karşı gerekli tedbirleri almamız lazımdır. Sevgili gençler, bu tedbirleri alması gereken asıl unsurlar sizlersiniz." dedi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) İstanbul Şubesi'nin geleneksel sahur programı, Feshane Haliç Salonu'nda gerçekleştirildi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Kamalak, hem Türkiye, hem Ortadoğu İslam aleminin ve tüm insanlığın son derece kritik bir dönemden geçtiğini savunarak, Türkiye'nin de adeta Batı'nın sınır ve toplanma kampına dönüştüğünü belirtti.

Mustafa Kamalak, Batı'nın adeta sınır karakoluna dönüşen Türkiye'nin, Avrupa'nın dayatmaları ile İslam coğrafyasındaki mağdur göçmenlerin Türkiye sınırında tutulmaları ve Avrupa'ya gönderilmemeleri için talimat aldığını savundu.

Avrupa Parlamentosu'nun aldığı kararla Türkiye'yi sözde soykırımla suçladığını ifade eden Kamalak, "Almanya seri katilden daha ağır bir suçlamayla Türkiye'yi soykırımla suçluyor. Halbuki kendileri 1'inci ve 2'nci dünya savaşlarında binlerce insanın hayatına kıymışlardır. İslam coğrafyasına baktığınızda, genelde sulhun merkezi olmuştur. Avrupa önce kendi karanlık katliamlarıyla yüzleşmelidir." diye konuştu.

Son dönemde Ortadoğu'da açlık ve savaş sebebiyle her gün binlerce insanın hayatını kaybettiğini vurgulayan Mustafa Kamalak, şunları kaydetti:

"Şu an en az 250 bin çocuk savaş ortamındadır. Bunun sorumlusu kim? Bunun sorumlusu, dünyaya sürekli barış empoze eden küresel emperyalizm ve ırkçı siyonizmdir. Sevgili gençler, 20'nci yüzyılda meydana gelen savaşlarla emperyalist güçlerce bugünün sömürü düzeni kurulmuştur. Dünya 5'ten büyüktür. Bu çarpık düzeni değiştirmek için bir programımız, bir planımız olması lazımdır. Bizler Saadet Partisi olarak bu çarpık düzeni değiştirmek için planımız, programımız, hedefimiz vardır. Bu bağlamda küresel emperyalist güçlere karşı gerekli tedbirleri almamız lazımdır. Sevgili gençler, bu tedbirleri alması gereken asıl unsurlar sizlersiniz. Sizler ki merhum Akif'in 'Asımın nesli', Necip Fazıl'ın Büyük Ortadoğu Gençliği, merhum hocamız Erbakan'ın Anadolu Gençliği, Sezai Karakoç'un ise Diriliş neslisiniz. Türk insanı sizi bekliyor. Dün tam 18 milyon gencimiz karne aldılar. Onlara ulaşmanız lazım. Her birinizin bu anlamda ayrı ayrı ayrı sorumlulukları var. Ülke gençliğinin birliğe, beraberliğe ihtiyacı vardır. Fitneye, fesada, bozgunculuğa fırsat vermememiz lazım."

AGD Genel Başkanı Salih Turhan ise mübarek ramazanın günahlardan arınma ve Allah'tan daha çok sakınma ayı olduğuna dikkati çekerek, "Geleceğe dair yeni bir dünya idealimiz, adil bir dünya idealimiz, hakka dayalı bir nizamın tesisi ile alakalı neleri yapmam lazım, nasıl çalışmam lazım, bununla alakalı hangi çalışmaları yürütmem lazım diyerek, yoğun bir muhasebe sürecine girmemiz lazım." şeklinde konuştu.

Ramazanın sadece "aç kalma ayı" olmadığını, oruç tutmanın merhameti, kardeşliği, paylaşmayı, cömertliği, adaleti, sevgiyi, cesareti kuşanmak anlamı taşıdığına vurgu yapan Turhan, "Her ramazanda, İslam dünyasında kardeşlerimize yapılan baskı ve zulümlerle moralimiz bozuluyor ve mübarek ramazanı buruk yaşıyoruz. Ona göre yaptığımız ve yapacağımız hizmetlerin değerini anlayıp, Rabbimizin bize gösterdiği istikamette yürümemiz gerekir." ifadelerini kullandı.

Programa, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, İstanbul İl Başkanı Birol Aydın, AGD İstanbul Şube Başkanı Ali Uğur Bulut ile partililer, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Gençlik Derneği Mustafa Kamalak İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title