Haberler

Ferrero Fındık Genel Müdürü Stefano Gagliasso Açıklaması

Dünyanın en önemli çikolata ve şekerleme üreticileri arasında yer alan, 3 yıl önce de Türkiye’nin fındık ihraç rekortmeni Oltan Gıda’yı satın alıp, bünyesine katan Ferrero firması, Türkiye’de başlattığı Değerli Tarım uygulamaları kapsamında 55 ayrı kesimde kurduğu örnek bahçeler ile verim ve...

Dünyanın en önemli çikolata ve şekerleme üreticileri arasında yer alan, 3 yıl önce de Türkiye'nin fındık ihraç rekortmeni Oltan Gıda'yı satın alıp, bünyesine katan Ferrero firması, Türkiye'de başlattığı Değerli Tarım uygulamaları kapsamında 55 ayrı kesimde kurduğu örnek bahçeler ile verim ve kalite artışına öncülük ediyor.

Değerli Tarım uygulamaları ile üreticilere pratiği olan bilgi aktarımı yaptıklarını belirten Ferrero Fındık Genel Müdürü Stefano Gagliasso, "Bunun için öncelikli olarak bu konuda çalışacak bilgili ve tecrübeli ziraat mühendisleri aradır. Ama bulamadık. Biz de ziraat fakültesi mezunu 55 genç ile 20 sosyal çalışma uzmanını istihdam ettik ve yetiştiriyoruz. Bu konuda iyi de yol aldık" dedi.

5 yıl önce başlayan ve şimdiye kadar 35 milyon TL harcanan projenin önümüzdeki 5 yıl için bütçesinin 120 milyon TL olduğunu hatırlatan Stefano Gagliasso, önce tüm dünyada en iyi uygulamaları incelediklerini, daha sonra Türkiye'deki çiftçilere uygun, "Biz bunu yapamayız" diyemeyecekleri çalışmaları modellediklerini anlattı.

Bu uygulamalar sayesinde model bahçelerdeki çiftçilerin 2 yılda yüzde 50'ye yakın verim artışı sağladığını vurgulayan Genel Müdür Gagliasso, "Karadeniz Bölgesi'nde binlerce çiftçi ile iletişime geçtik. Onlara gübreleme, budama, ilaçlama, kurutma eğitimleri verildi. Bölgede 55 tane model bahçe kurarak en iyi uygulamaları birebir gösterdik. Çiftçi bahçesine emek verdiğinde para kazanabileceğini görebilsin istedik" şeklinde konuştu.

Stefano Gagliasso Türkiye'nin dünya fındık üretiminde açık ara birinci sırada olduğuna dikkat çekerek, "Bu böyle de devam edecek. Ancak dekar başına üretim miktarı açısından Türkiye'nin verimliliğinin diğer ülkelerle kıyaslandığında düşük olduğunu görüyoruz. Türkiye dekar başına 80 kilo ürün alırken, bu miktar İtalya'da 200 kilo. Son 2 yılda fındık ihracatındaki azalmanın bir nedeninin de fındık kalitesindeki düşüşten kaynaklandığını tespit ettik" diye konuştu.

Fındığın kalitesinin kendileri için önemli olduğunu anlatan Ferrero Fındık Genel Müdürü Stefano Gagliasso, "Biz satıcı değil kullanıcıyız. Bizim için kalite şart. Toplam fındık alımımızın yüzde 65'ini Türkiye'den yapıyoruz. Türkiye'nin yetiştirdiği fındığın yüzde 35'ini biz alıyoruz" ifadelerini kullandı. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title