Haberler

    Ferrari'den Paris'e Özel: 458 Speciale A

    Ferrari’nin, sınırlı sayıda üreteceği özel seri 458 Speciale A (Aperta) modeli, Paris Otomobil Fuarı’nda dünya sahnesindeki yerini alıyor.

    Ferrari’nin, sınırlı sayıda üreteceği özel seri 458 Speciale A (Aperta)modeli, Paris Otomobil Fuarı’nda dünya sahnesindeki yerini alıyor. Bugüne kadar, 2 kez FIA Dünya Dayanıklılık Şampiyonası (WEC) unvanını almış, aynı zamanda ‘24 Hours of Le Mans’, ‘24 Hours of Daytona’ ve ‘12 Hours of Sebring’ gibi klasik yarışlarda birincilik elde eden Ferrari 458 Speciale modelinin başarısının bir kutlaması olarak tanıtılan 458 Speciale A, sadece 499 adet üretilecek.


    458 Speciale A, “Şahlanan At”ın tarihinde, sıra dışı performansıyla çıkarılan tavan (drop-top) keyfini bir araya getiren en güçlü “Spider” model olarak dikkatleri üzerine topluyor. 458 Speciale A’nın 14 saniyede açılıp kapanabilen alüminyum sert tavanı, Speciale Coupe modeline göre 50 kilogram kadar bir fark içeriyor.


    458 Speciale A, Ferrari tarafından bugüne kadar üretilenen güçlü, atmosferik, V8 motoruyla göze çarpıyor. 6000 devirde 605 HP güç sağlayan motor, maksimum 540 Nm tork ile birlikte, litre başına 135 HP’lik güç çıkışı ve 275 g/km CO2emisyon değeriyle farkını ortaya koyuyor. Ferrari’nin V8 motorunun bugüne kadar kazanmış olduğu üç adet “En İyi Performans Motoru”, aracın kokpitinde özel bir plaketle ifade ediliyor.



    Ferrari’nin en yenisi 458 Speciale A, 0’dan 100 kilometre hıza 3 saniyede, 0 – 200 kilometreye ise 9.5 saniyede ulaşırken, Fiorano pistinde tamamladığı 1.23.5’lik tur zamanıyla performansını kanıtlıyor. Bu sonuçlar, aracın ön ve arkasındaki aktif aerodinamikler, alüminyum alaşımdan oluşan şasi sağlamlığı ve Yana Kayma Açı Kontrolü (SSC) sayesinde ortaya çıkıyor.


    Ferrari 458 Speciale A, beş kollu Grigio Corsa jantlarının yanı sıra, mavi-beyaz şeritli, üç katmanlı özel sarı boyamasıyla da dikkat çekiyor. Aracın kokpiti, kullanılan özel ve hafif malzemelerleöne çıkıyor. Tüm bu özellikler, kontrast renkte dikişleri ve 3D teknikli kumaşıyla yeni tasarım Alcantara koltukların yanı sıra, gösterge paneli, kalıplı kapı panelleri ve eşsiz mavi karbon lifli orta konsolda kendini gösteriyor.

    Kaynak: Carmedya.com / Otomobil

    Le Mans Paris Otomobil Haberler

    Bakmadan Geçme

    ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title