Haberler

Ferrari de Tasarrufa Gidiyor

Enerji Krizinde Olduğumuz Bu Çağlarda, Artık Otomobil Alırken Tasarruflu Modeller Tercih Edilmeye Başladı. Hız Devi, Ferrari Bile Bu Sınıfta Bir Araç Tasarlıyor. Bu Araç Ne Zaman Satışa Çıkacak?

Yaşadığımız tüketim çağının bize en büyük mirası, dünyanın kaynaklarını aynı hızla kurutmaya başlamamız. Bir dönemin otomobillerinle övünmek için, insanlar araçlarının hızları ve harcadığı fazla benzin miktarını ballandıra ballandıra anlatırlardı. Ancak günümüzde, tüketiciler araba alırken, tercihlerini tasarruf yapan modellerden yana kullanıyor.

Az yakıt tüketen ve hem enerji hem de benzinle çalışan hybrid (hibrit) modeller günümüzün en popüler araçları haline geldi. Araştırmacıların petrol rezervlerinin en iyi kullanımla bile 300 yıllık ömrü olduğunu açıklaması da, bir dönemin benzin canavarı araçlarıyla övünen otomotiv firmalarını bile alarma geçirmiş durumda.

Dünyada adı tasarrufla asla anılmayacak bir araç firması bile, hybrid modellere geçmek için çalışmalarına başladı. inanması zor ama bu firma kırmızı alev, Ferrari'nin ta kendisi. italyan Quattroroute adlı dergi, en son sayısında bu ilginç projeyi de dünyayı açıklamış oldu. 588 GTB Fiorano adlı bu aracın resmi tanıtımı Mart 2010'daki Geneva Otomobil Fuar'ında yapılacak.

Tasarruf için hızdan vaz geçmek mi gerecek?

Yazan :
SDN -

Kaynak: Shiftdelete.net / Teknoloji

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title