Haberler

Fernando Muslera, Uruguay'ın Dünya Kupasında En Çok Forma Giyen Kalecisi Oldu

Güncelleme:

Uruguay'ın tecrübeli kalecisi Fernando Muslera, Rusya karşısında 100. maçına çıktı. Muslera aynı zamanda Uruguay'ın Dünya Kupasında en çok forma giyen kalecisi oldu.

2018 FIFA Dünya Kupasında A Grubundaki son maçlarında birbirlerine rakip olan Uruguay ile turnuvanın ev sahibi Rusya, Sovyetler Birliği (SSCB) dönemi de dahil olmak üzere tarihlerinde 9. kez karşılaştı. Rusya karşısında sahaya 11'de çıkan Fernando Muslera, Uruguay Milli Takımı formasıyla 100'ler kulübüne giren 7. futbolcu oldu. Öte yandan Fernando Muslera bir rekora daha imza attı. Galatasaray'ın başarılı file bekçisi Muslera, Dünya Kupasındaki 15. maçına çıkarak ülkesinin turnuva tarihinde en fazla forma giyen oyuncu rekorunu da güncelledi. Bu alandaki önceki rekor Uruguay'da 14 maçla 1966, 1970 ve 1974 Dünya Kupasında forma giyen Ladislao Mazurkiewicz'de idi.

Uruguay formasıyla daha 100 maça Maxi Pereira, Diego Godin, Diego Forlan, Cristian Rodriguez, Edison Cavani, ve Luis Suarez çıkmıştı.

GALATASARAY'LA DA REKOR KIRDI!

Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera, Spor Toto Süper Ligde 200. maç barajını geride bırakmıştı. Süper Ligdeki ilk sınavını 2011-2012 sezonunun ilk haftasında 2-0 kaybettikleri Medipol Başakşehir maçında veren Muslera, 2013-2014 sezonun 33. haftasında Trabzonspor'u 4-1 yendikleri müsabakada 100. maçını oynadı. Sarı-kırmızılı taraftarların en sevdiği isimlerin başında gelen tecrübeli kaleci, Galatasaray'da görev yaptığı 6 sezonda birçok önemli başarı ve rekora imza attı.

Fernando Muslera, kaledeki başarılı performansının yanı sıra sarı-kırmızılı forma altında bir kez de gol sevinci yaşadı. Uruguaylı kaleci, 2011-2012 sezonunun 34. haftasında Manisaspor'u 4-0 yendikleri maçta, penaltı atışında topu ağlarla buluşturmuştu.

Fernando Muslera, Galatasaray forması ile en fazla Süper Lig maçına çıkan yabancı futbolcu unvanına sahip. Uruguaylı file bekçisi, önceki sezon 22. haftasında Beşiktaş ile oynadıkları maçta Zoran Simovic'in bu alandaki rekorunu egale etmişti.

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Rusya Federasyonu Galatasaray Uruguay Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (6)

Adam Diye Yazilir:

Muslera Diyede Okunur!!!!

8
1
yanıtYanıtla
ANDSMERO DENİZLİ:

adamsın muslera

3
0
yanıtYanıtla
trivelacı cingen:

q7 şimdide musleraya takacak. :))) irana mükemmel gol attı. yanlız fenevbahçeye attığı gol daha güzeldi sanki.

2
1
yanıtYanıtla
ŞAPKACI:

BEKLERSİN KİM KİME TAKACAK.

yanıt1
yanıt1
ŞAPKACI:

GALATASARAY İMPARATORLUĞUNUN FARKIDIR BU. KALECİMİZ DÜNYA KUPASINDA 3 MAÇTA GOL YEMEDEN TURLADI, BİRDE FENER REP. OF BANANAS''IN KALECİSİNE BAKIN BODRUMDA ÇOCUKLARINI JET-SKY DE EĞLENDİRİYOR. VE BU VOLKAN FENERİN VAZGEÇİLMEZ ELEMANI. VİZYON MESELESİ TABİİ.

2
0
yanıtYanıtla
FERNANDOO MUSLERAA :

AVRUPA''NIN BÜYÜK KULÜPLERİNDE OLMASI LAZIM İNŞALLAH KENDINI DAHA DA İYİ GÖSTERİR. HEM KULÜBÜNE HEM KENDISINE FAYDASI OLUR

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title