Haberler

Ferizli Osb'de Yatırımlar Başlıyor

Ferizli Organize Sanayi Bölgesi (OSB) bölgesinde yatırım yapan ya da yapacak müteşebbisler, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (SATSO) toplandı.

Ferizli Organize Sanayi Bölgesi (OSB) bölgesinde yatırım yapan ya da yapacak müteşebbisler, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (SATSO) toplandı.

Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı Akın Yılmaz, Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk, Vakıfbank Bölge Müdürü Ahmet Yılmaz, Ferizli Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan, Ferizli OSB Müdürü Emre Gündoğdu, OSB Yönetim Kurulu Üyeleri iştirak etti.

Ferizli OSB bölgesinde yatırımcı firmalara kolaylık sağlamak kurulum aşamalarını hızlandırmak adına Ferizli Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu, Kredi Garanti Fonu ve Vakıfbank arasında üçlü bir protokol imzalandı. Protokol, Ferizli Organize Sanayi Bölgesi'nde yatırım yapan projesi onaylanarak inşaat ruhsatı alınmış inşaat yatırımlarını üstyapı çalışmalarını kapsayacak bir kredi uygulaması üzerine oluşturuldu.

Protokole göre, Kredi Garanti Fonu garantörlüğünde firmaların başvurusu üzerine firmanın proje tutarından katılımcı tarafından konulacak öz kaynak katkısı düşüldükten sonra kalan tutar kredilendirilecek ve banka kredinin yüzde 30'unu avans olarak verip kalan kısmı taksim edecek. Protokol imza töreninde konuşan SATSO Yönetim Kurlu Başkanı Mahmut Kösemusul, "Ferizli OSB Bölgesi'ndeki müteşebbislerin yatırımlarını kolaylıkla tamamlayarak faaliyete geçmelerini sağlayacak süreci hızlandırarak ekonomiye katkı sağlayacak olan söz konusu protokolün hayırlı olmasını dilerim. Bu protokolle firmalarımızın üst yapı finansmanlarını sağlamaları konusunda destek olmayı hedefledik. Kredi Garanti Fonu garantörlüğü ile de Vakıfbank ve firmalar arasında bir köprü sağlanmış olacak. Kredi şartları uyan firmalarımızın bu uygulamadan faydalanmalarını tavsiye ederiz" dedi.

Protokol imza töreninin ardından Ferizli OSB'deki tüm yatırımcıların katılımı ile bir istişare toplantısı düzenlenerek yatırımcıların altyapı ve üstyapı çalışmalarında geldikleri son durum ile ilgili değerlendirmelerde bulunuldu. Başkan Kösemusul imzalanan protokol ile ilgili bilgi verdiği konuşmasında "Biz her zaman sizin yanınızdayız. Yatırımcılarımızın kolay ve hızlı bir şekilde üretime geçebilmeleri adına destek programlarımız devam edecek. Hep birlikte büyüyeceğiz" diye konuştu. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Organize Sanayi Bölgesi Mahmut Kösemusul Sakarya Ferizli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title