Haberler

Ferdinand Gibi

"Müthiş fizikli, kuvvetli ve günümüz futboluna uygun bir yeteneğe sahip. Taraftarlar kendisine gerekli sabrı gösterir ve büyük beklenti içine girmezse, Beşiktaş’ın yıllar önce getirdiği Les Ferdinand gibi yıldız olur."

SON günlerde futbolla ilgili herkes birbirine şu soruyu soruyor: "Kim bu Colin Kazım? Nasıl bir futbolcu? Fenerbahçe ile Beşiktaş’ı birbirine düşürecek kadar iyi mi?"

Biz de bu sorunun cevabını öğrenmek amacıyla, genç oyuncuyu yakından izleyen Milli Takım Antrenörü Oğuz Çetin’le görüştük. Çetin, Sheffield United’dan transfer edilen Colin Kazım Richards için övgü dolu sözler söyledi ve bir dönem Beşiktaş formasıyla harikalar yaratan İngiliz futbolcu Les Ferdinand’a benzetti.

Sarı lacivertli kulübün çok iyi bir seçim yaptığını vurgulayan Oğuz Çetin, A ve Ümit milli takımların formasını da giyen Kazım için, "Müthiş fizikli, kuvvetli ve günümüz futboluna uygun bir yeteneğe sahip" ifadesini kullandı.

İsviçre ile oynanan Ümit Milli maçında bir gol atan Kazım’ı, daha sonra Fatih Terim’in isteği üzerine İngiltere’ye giderek Sheffield United’ın lig maçında izlediğini belirten Çetin, şunları söyledi:

Sabredilirse yıldız olur

"Seyrettiğim maçta kısa bir süre oynadı. Buna rağmen olumlu bir rapor hazırladım. İngiliz sistemine göre yetişmiş. Burada gelişim sürecini tamamlarsa, takımına büyük katkısı olur. Taraftarlar kendisine gerekli sabrı gösterir ve omuzlarına aşırı yük koyarak büyük beklenti içine girmezse Fenerbahçe yeni bir yıldız kazanır. Temel özelliklere sahip bir forvet oyuncusu. Gol yeteneğini geliştirirse, Beşiktaş’ın yıllar önce Türkiye’ye getirdiği Les Ferdinand gibi olur. Genç yaşına rağmen Fenerbahçe takımında ilk 11’de oynayacak kalitesi olduğunu düşünüyorum."

Son yıllarda Ümit Milli Takımımız’ın genç futbolcularını kadrosuna dahil eden Fenerbahçe’nin bu mantaliteyle Avrupa’nın büyük kulüpleri gibi hareket ettiğine işaret eden Çetin, "Colin Kazım ilerisi çok iyi olacak bir futbolcu. Kısa zamanda iyi yerlere gelecektir. Uyumlu, sempatik bir kişiliğe sahip. Milli takımdaki diğer futbolcularla hiç zorlanmadan kaynaştı. Kendisinden bundan sonra da faydalanacağız" diye konuştu.

Transfer çalışması üç ay önce başladı

Öte yandan Fenerbahçe’nin Colin Kazım’ın transferi için çalışmalara üç ay önce başladığı ortaya çıktı. Ümit Milli Takımı’na çağırıldıktan sonra Türkiye’de tanınmaya başlayan genç yeteneği, sarı lacivertli kulübün futbolcu izleme komitesinin ve yardımcı antrenör Önder Özen’in birkaç kez İngiltere’ye giderek gözlem altına aldığı öğrenildi. Kazım ve menajerinin de o günlerde Fenerbahçe’ye söz verdiği bildirildi.

Beşiktaş’ın son günlerde devreye girerek bu oyuncuyu renklerine bağlama isteğine önce menajerlerinin karşı çıktığı vurgulandı. Siyah beyazlıların fiyat artırmaya çalıştığı, buna rağmen Colin Kazım’ın "Fenerbahçe’ye söz verdim. Bu kulüpte oynamak istiyorum. Bu konuda kesin kararlıyım" diyerek Beşiktaş’ın teklifini geri çevirdiği ifade edildi.

Les Ferdinand kimdir?

Schumacher’e attığı goller unutulmadı

18 Aralık 1966’da Londra’da doğdu. 1988 yılında Gordon Milne tarafından 22 yaşında Quenn’s Park Rangers takımından Beşiktaş’a kiralık olarak 1 sezonluğuna getirildi. 1988-1989 sezonunda ligin ilk yarısında ve Türkiye Kupası finali ilk maçında Fenerbahçe kalecisi Toni Schumacher’e attığı goller halen unutulmayan goller arasına girdi. Siyah beyazlı takımda oynadığı bir sezonda Türkiye Ligi, UEFA Kupası, Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda toplam 34 maçta 16 gol attı. Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası şampiyonlukları yaşadı. Sezon sonunda İngiltere’ye döndü ve iyice yıldızlaştı. Milli takımın değişmez elemanlarından biri olurken, Queen’s Park Rangers’ta çok başarılı bir performans gösterdi ve oynadığı 183 maçta 90 gol attı. Bu başarısı üzerine Sir Les unvanı aldı. 1995’te 6 milyon sterlin karşılığında Newcastle United’a transfer oldu. Burada da 84 maçta 50 gol attı. Newcastle’dan Tottenham’a yine aynı bedelle transfer oldu. 17 kez forma giydiği İngiltere Milli Takımı’nda 5 gol attı.

OYNADIĞI TAKIMLAR: 1987-1988 Hayes 1988, Brentford, 1988-1989 Beşiktaş, 1989-1995 Queen’s Park Rangers, 1995-1997 Newcastle United, 1997-2003 Tottenham 2003 West Ham United, 2003-2004 Leicester City, 2004-2005 Bolton, 2005 Reading, 2005 Watford

Colin Kazım, "Seninle Beşiktaş’da ilgileniyordu, neden Fenerbahçe’yi tercih ettin?" sorusunu böyle yanıtladı.

Daha büyük olduğu için Fener’e geldim

FENERBAHÇE’nin İngiltere’nin Sheffield United takımından transfer ettiği Colin Kazım Richards, dün Şükrü Saracoğlu Stadı’nda düzenlenen törenle 4 yıllık sözleşme imzaladı. Asbaşkan Neşet Yalçın ve genel sekreter Vedat Olcay’ın da hazır bulunduğu törende gazetecilerin sorularını yanıtlayan Colin Kazım, "Seninle Beşiktaş da

ilgileniyordu, neden Fenerbahçe’yi tercih ettin?" şeklindeki soruya, "Fenerbahçe’yi neden seçtiğimin çok açık olması lazım. Benim için aslında kolay bir karardı. İlk girişimi Fenerbahçe yaptı ve menajerlerime tekliflerini daha iyi ifade etti. Fenerbahçe müzesini de gezdim. Türkiye’nin en büyük kulübüne geldiğimi düşünüyorum" cevabını verdi.

1 yılda değerini 8.5 kat artırdı

COLIN Kazım Richards, bir sezon forma giydiği Sheffield United’a net 1 milyon 125 bin sterlin para kazandırdı. Geçtiğimiz sezon başında Brighton takımından 150 bin sterlin karşılığında Sheffield’a transfer olan Kazım, Fenerbahçe’ye 1 milyon 275 bin sterline (3 milyon 353 bin YTL) satıldı. Değerini bir yıl içinde 8.5 kat artıran 21 yaşındaki futbolcu, geçen sezon 29 maçta 1 gol attı.

Rodney Richards, oğlu COLIN Kazım’ı anlattı:

Sürprizleri çok sever

COLIN Kazım Richards’ın babası Rodney Richards, oğlunun futbol stilinin İngiltere Premier Ligi’nden çok Avrupa’nın diğer liglerine uygun olduğunu söyledi. Londra’da bir firmada ses teknisyeni olarak çalışan ve hafta sonları 14 yaş altı çocuklar için futbol antrenörlüğü yapan Rodney Richards, "Ben ve eşim Emine Kazım, oğlumuzun futbolcu olması için büyük çaba sarfettik. Kazım, yaşına göre çok güçlü bir futbolcu. Futbol stili Premier Lig’den ziyade Avrupa’nın diğer liglerine uygun. Çünkü, oğlum ’tembel’ diyebileceğimiz bir stile sahip. Bu da bazılarını rahatsız ediyor. Kazım’ın en büyük kozlarından biri oyun sırasında fazlasıyla rahat, dağılmış görünürken son dakikada birden hızını artırıp rakiplerini şaşırtabilmesidir" diye konuştu. Colin Kazım’ın kendisi gibi futbolcu olan kardeşi Remish de15 yaş altı Milli Takımı’na çağrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title