Haberler

Feray'ın katili olan polis meslekten ihraç edildi

Güncelleme:

Feray'ın katili olan polis meslekten ihraç edildiGAZİANTEP - Mersin'de üniversite son sınıf öğrencisi Feray Şahin'i öldüren polis memuru Fatih Burak Aykul, meslekten ihraç edildi.

Feray'ın katili olan polis meslekten ihraç edildi

GAZİANTEP - Mersin'de üniversite son sınıf öğrencisi Feray Şahin'i öldüren polis memuru Fatih Burak Aykul, meslekten ihraç edildi. İhraç kararı Şahin ailesinin vicdanını kısmen rahatlatırken, aile Yargıtaydan da toplum vicdanını rahatlatacak bir karar bekliyor.

Mersin'in Mezitli ilçesinde 19 Eylül 2017 tarihinde meydana gelen olayda üniversite son sınıf öğrencisi Feray Şahin'i kaldığı evde tabancayla vurup öldüren Özel Harekat Polisi Fatih Burak Aykul hakkında ceza davasından hemen sonra açılan idari soruşturma, uzun süre sonra sonuçlandı. Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Disiplin Kurulu geçtiğimiz ay nihai kararını vererek, Feray Şahin'i öldüren Fatih Burak Aykul'u meslekten ihraç etti.

"Karardan memnunuz şimdi Yargıtaydan haber bekliyoruz"

Feray Şahin'in Gaziantep'te yaşayan babası Bekir Şahin katilin ihraç edilmesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Biz bu karara isyan ederken, bir diğer isyanımız da katil hakkında açılan idari soruşturmanın uzatılmasıydı. Bizim vergilerimizle maaş verilerek, bu katilin yeniden mesleğine başlatılıp, eline silah verilmesinden çok kaygılıydık. Büyük vicdansızlık ve adaletsizlik olurdu. Çünkü katil yalan söylüyordu, silahla oynama ya da kazara patlama gibi bir durum söz konusu değildi. Mevcut delil, rapor ve tanık ifadeleri, hatta katilin bazı ifadeleri bu cinayetin kasten ve bilerek işlendiğini açıkça göstermektedir. Emniyet Genel Müdürlüğü çok uzun süren bir soruşturma sonucu, bu kişinin meslekten ihracına karar verdiğini bize bildirdi. Şimdi Yargıtaydan da toplumun ve bizim vicdanımızı rahatlatacak karar bekliyoruz. Gencecik kızın kanı yerde kalmasın, katil hak ettiği en ağır cezayı alarak bedelini ödesin istiyoruz. Öyle bir ceza verilsin ki bir daha kimse böyle bir cinayet işlemeye cesaret bulmasın. Analar ağlamasın. Akan kan dursun istiyoruz" dedi.

"Feray ne ilk ne de son oldu"

Feray Şahin'in annesi Aysel Şahin de Emniyet Genel Müdürlüğüne teşekkür ederek, "Kızımın katili meslekten ihraç edildi bu karar bizlerin yüreğine az da olsa su serpti. Ancak katilin en ağır cezayı alması gerekiyor. Katil şimdi dışarıda geziyor. Yargıtayın davamızı sil baştan yapılması kararı bekliyoruz. Bizim yüreğimiz yandı başkalarınınki yanmasın. Maalesef Feray ne ilk ne de son oldu. İnşallah başka analar ağlamaz. Adalet Bakanımız Abdulhamit Gül'den bu canilere karşı cezaların arttırılması ve yeni yasaların çıkarılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Mersin Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title