Haberler

Fenerli Konak Turizme Kazandırıldı

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (SATSO) turizme kazandırmak için satın alarak restorasyonunu tamamladığı Taraklı'daki Tarihi Fenerli Konak'ın açılışı yapıldı.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (SATSO) turizme kazandırmak için satın alarak restorasyonunu tamamladığı Taraklı'daki Tarihi Fenerli Konak'ın açılışı yapıldı.

Açılışta konuşan AK Parti Sakarya Milletvekili Mustafa İsen, geleneksel mimarinin güzel örneklerinden biri olan Fenerli evin Taraklı'ya önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.

İsen, "Taraklı'da altyapı hizmetlerinin tamamlanmasıyla çok daha büyük gelişmeler sağlanacaktır. Bu gelişmelere her zaman katkı sağlamaya devam edeceğiz" dedi.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul da 19. yüzyıl sonlarında Hacı Haşim Ağa tarafından yaptırılan Fenerli Konak'ın, cihannüma (fener) katı özelliğiyle benzer yapıların günümüze kalan tek örneği olduğunu söyledi.

Konak'ın gerekli müze çalışmalarının tamamlanmasıyla yaşayan müze olarak hizmet vererek şehrin turizm yaşamına canlılık kazandıracağını ifade eden Kösemusul, "Sakarya'mız sanayide, ticarette, tarım ve turizmde her alanda bir cennet. Şehir olarak güçlü bir potansiyele sahibiz. Sanayi çalışmalarımızla birlikte biz tarım ve turizm ile sosyal çalışmalarımıza ağırlık vermeye başladık. İlçelerimizi de sahip oldukları değerlere göre destek vermek istiyoruz" diye konuştu.

Kösemusul, Bacasız sanayi yolunda ilerleyen Taraklı'nın gelişimini yakından takip ettiklerini ifade ederek, "Tarihin günümüze yansımaları ile son dönem bir Osmanlı şehri görüntüsündeki ilçemizde var olan bu tarihi doku ve mirasımızı, şehrin turizm yaşamına kazandırıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Konak gezmek isteyen ziyaretçileri de kabul etmeye başlıyor. Fenerli ev müze olarak değerlendirilecek" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Mahmut Kösemusul Taraklı Sakarya Konak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title