Haberler

Fenerbahçeli Van Persie'nin Bir Aylık Maaşını FIFA Ödeyecek

Güncelleme:

Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldız oyuncusu Van Persie, ülkesiyle oynadığı maçta sakatlanmıştı. 28 günden fazla bir süredir oynayamayan Van Persie'nin 1 aylık maaşını FIFA ödeyecek.

Fenerbahçe'ye transfer olduğu günden bu yana bir türlü beklenen performansını sergileyemeyen Robin van Persie'nin bir aylık maaşını FIFA ödeyecek. Milli maçta sakatlanan ve sakatlık süresi 28 günü geçen Robin van Persie'nin 560 bin Euro'luk aylık maaşı FIFA tarafından karşılanacak.

DOKTOR RAPORLARIYLA FİFA'YA BAŞVURULACAK

Hollandalı futbolcu ülkesinin Fransa ile 31 Ağustos'ta oynadığı mücadelenin 64. dakikasında Vincent Janssen'in yerine oyuna dahil olmuştu. Sakatlanan ve karşılaşmayı bu şekilde tamamlayan 34 yaşındaki forvet, sahalardan 3 hafta uzak kalacağını duyurmuştu. Ancak RvP bu tarihler içinde sahalara dönemedi. Sakatlığı FIFA'nın maaşını ödemeye yükümlü olduğu 28 günlük süreyi aştı. Dün itibarıyla bu rakam 31'i buldu. Sarı- lacivertli yönetim, FIFA'ya Van Persie'nin sakatlığı için ön bilgilendirme yapmıştı. Şimdi doktor raporları ile bu durum resmileştirilerek FIFA'ya başvuru yapılacak.

KULÜBE MALİ ZARARI OLMAYACAK

Sarı-lacivertliler, yasal haklarının FIFA'nın belirlediği şartların oluştuğunu belirterek Robin van Persie'nin maaşının kendilerine ödenmesini isteyecek. Yapılacak resmi yazışmaların ardından FIFA'nın Hollandalı futbolcu için F.Bahçe'ye 560 bin euro'luk bir bedel ödemesi bekleniyor. Van Persie'nin sakatlık süresine göre FIFA'dan talep edilecek rakam gelecek dönem için revize edilecek.

GÜNLÜĞÜ MAKSİMUM 20 BİN EURO

FIFA'nın 2012 yılında uygulamaya başladığı, 'Kulüp Koruma Programı' 31 Ağustos 2018'e kadar geçerli. Bu programa göre oyuncunun sakatlığı dönemindeki maaşını FIFA ödüyor. Ancak FIFA'nın istekleri var. Bunların başında futbolcunun 28 gün sahaya çıkmaması önemli bir kriter. RvP'de bu rakam dün itibarıyla 31 güne ulaştı. Ayrıca FIFA, hem kulüpten hem de federasyondan sakatlık raporu istiyor. Ödenecek sigorta bedeli de futbolcunun yıllık maaşı üzerinden, günlüğü 20 bin euro'yu geçmeyecek şekilde hesaplanıyor.

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Fenerbahçe Fransa Spor Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title