Haberler

Fenerbahçeli Kezman İtiraf Etti

Fenerbahçe'nin Sırp Futbolcusu Mateja Kezman, Turkcell Süper Lig'in Kalitesi Karşısında Şaşırdığını Vurgulayarak, "Türkiye'de Gol Atmanın İspanya, Hollanda ve İngiltere'den Çok Daha Zor Olduğunu Söyleyebilirim" Dedi.

Fenerbahçe'nin Sırp futbolcusu Mateja Kezman, Turkcell Süper Lig'in kalitesi karşısında şaşırdığını vurgulayarak, "Türkiye'de gol atmanın İspanya, Hollanda ve İngiltere'den çok daha zor olduğunu söyleyebilirim" dedi.

Kezman, Futbol Federasyonu'nun aylık resmi yayın organı Tam Saha dergisinin ağustos sayısında yer alan röportajında, Turkcell Süper Lig'i nasıl bulduğunun sorulması üzerine şunları ifade etti:

“Biraz şaşırdım. Dürüst olmak gerekirse kalitenin, sahaların ve stadyumların bu kadar iyi olmasını beklemiyordum. Fenerbahçe oynadığı zaman tüm statlar doluyor. Çok iyi bir futbol atmosferi olduğuna inanıyorum. Sert bir futbol oynanıyor, gol atmak hiç kolay değil. Gol atmanın İspanya, Hollanda ve İngiltere'den çok daha zor olduğunu söyleyebilirim. Savunma oyuncuları güçlü ve hemen hemen tüm takımlar tek forvet oynuyor. Türkiye'de bu sistem çok popüler. İspanya'da hemen hemen her takım çift forvet oynar. Burada takımlar İtalya'daki katenaçyo sistemiyle oynuyor gibi. Hep savunma öncelikli.”

"GOL ATMANIN ÇOK KOLAY OLACAĞINI DÜŞÜNMÜŞTÜM"

Türkiye'de oynanan futbolun temposuyla ilgili bir soruya da Kezman şu yanıtı verdi:

“Maçlar belki çok yüksek bir tempoyla oynanmıyor ama çok da düşük bir tempo yok. Son sezonlarda lige iyi yabancılar geldiğini görüyoruz. Büyük yatırımlar yapan kulüpleriniz var. Turkcell Süper Lig'in yükselişte olduğunu düşünüyorum ve bu da beni mutlu ediyor. Dürüst olmam gerekirse buraya gelirken gol atmanın çok kolay olacağını düşünmüştüm. Hollanda'daki istatistiklerime ulaşırım sanmıştım ama hem sistemden hem de ligdeki rekabetten bu rakamlara ulaşmam zor. Ligde bazı takımlar liberolu sistemle oynuyor. Avrupa'da uygulanmayan köhne bir sistem bu. Kendi evimizde oynarken takımlar 7 kişiyle sürekli savunma yapıyor. Bu durumda gol atmak da biraz zor oluyor. Bence bu ligde 15-20 gol atmak büyük başarıdır.”

"GOL POZİSYONUNA GİRMEDEN BİTİRDİĞİM MAÇLAR DA OLUYOR"

“Fenerbahçe'de tek santrfor olarak oynuyorsunuz. Bu pozisyondaki rolünüzden memnun musunuz?” şeklindeki soruya ise Mateja Kezman şu yanıtı verdi:

"Bu gerçekten zorlu bir iş. Kimse için kolay değil. Ama bunu yapmak zorundayım. Teknik direktör böyle bir sistem koyuyorsa bunu kabul etmeniz gerekir. Böyle bir pozisyonda oynamak, insanların beklediği gibi bir sezonda 25 gol atmamı da sağlayacak fırsatları yakalamamı zorlaştırıyor tabii. Bazen gazeteciler de beni sert biçimde eleştiriyor, ama insanların bir şeyi anlaması lazım; oynadığımız oyuna baktığınız zaman benden bu kadar gol atmamı beklememeniz gerekir. Bu sistemde gol pozisyonuna girmeden bitirdiğim maçlar da oluyor. Zico'nun sisteminde güçlü bir savunmayla gol yememeyi ve atacağımız gol veya gollerle maçı kazanmayı hedefliyoruz. Bu sistem bize geçen sezon istediğimiz sonuçları da kazandırdı. Bu sezon da buna devam edeceğiz ve benim işim yine zorlu olacak. Ben elimden gelenin en iyisini yapacağım. Fenerbahçe'de herkes beni davranışlarım, tutkum ve kulübe olan sevgim nedeniyle çok seviyor. Ben sahada hep kalbimi ortaya koyuyorum. Bazen gol atarsınız, bazen atamazsınız ama bu sistemde elimden gelenin en iyisini yapıp her sezon 15-20 gol arası atmayı hedefliyorum.”

"İSTANBUL'DA ÇOK MUTLUYUM"

İstanbul'da ailesi ile birlikte çok mutlu olduğunun altını çizen Kezman, şunları kaydetti:

“Ailem şu ana kadar oynadığım diğer tüm şehirlerden daha çok seviyor İstanbul'u. Bunun nedeni öncelikle İstanbul'un güzel bir şehir olması ve Belgrad'a bir saat mesafede bulunması. Ayrıca sabah ve akşam iki uçak var ve vizeye de ihtiyaç yok. Arkadaşlarımız, akrabalarımız rahatça buraya gelebiliyor. Çok güzel bir evimiz var. Herkes yardımcı olmaya çalışıyor. Fenerbahçeli herkesten büyük bir sevgi görüyorum. Çocuklarım uluslararası bir okula gidiyorlar ve mutlular. Tam anlamıyla yerleşmiş durumdayız ve yeni sezona hazırız.”

İstanbul'da sokakta yürürken kimsenin kendisine kötü bir söz söylemediğini anlatan Sırp futbolcu, “Beşiktaş'ta veya Galatasaray'da yürüdüğüm zamanlarda bile böyle bir şey olmadı. Benim yanıma gelenler hep olumlu şeyler söylüyor. Beni kendi takımlarında görmek istediklerini söylüyorlar. Böyle bir saygı beni gerçekten şaşırttı. Böyle olacağını hiç tahmin etmezdim” diye konuştu.

"ROBERTO CARLOS TAM BİR LİDER"

“Madrid'deyken Roberto Carlos'la rakiptiniz. Şimdi aynı takımdasınız. Onu nasıl buldun?” şeklindeki bir soru üzerine de Kezman şunları söyledi:

“Madrid'deyken onunla görüşürdük. Ortak arkadaşlarımız vardı. Birkaç kez yemeğe çıkmış ve konuşmuştuk. Birkaç kez de karşılıklı oynadık. Ona büyük saygım var, çünkü Şampiyonlar Ligi'ni 3, Dünya Kupası'nı 2 kez kazanıp, Madrid'de 10 sezon oynadı. Buna saygı göstermek gerekir. Ayrıca çok iyi bir insan. Çok iyi bir karakteri var. Tam bir lider. Hep kazanmaya aç. Bu takıma büyük katkıları olacak, buna eminim.”

Kezman ayrıca, “Fenerbahçe'yi kariyerinizde bir basamak olarak görüyor musunuz? Bir sonraki hedefiniz nedir?” şeklindeki soruyu şöyle yanıtladı:

“Burada 3 yıl daha kontratım var. Bitene kadar burada kalabilirim. Hatta belki o zaman sözleşme yenileriz. Ama futbolda geleceği hiç bilemezsiniz. Atletico Madrid'deyken iki günde Fenerbahçe'ye geldim. İki günde hayatınızı değiştiriyorsunuz. Yeni teknik direktör gelmiş ve bana büyük güven vermişti. Oynayacağımı söylüyordu. Çok iyiydi aramız. Ama iki gün sonra satıldığımı söylediler ve Fenerbahçe'yle görüşmelere başladım. Bu yüzden futbolda ne olacağını hiç bilemezsiniz. Burada mutluyum ve umarım önümüzdeki yıl yine böyle bir sezon geçiririz ve şampiyon oluruz. Ama bu sezonun en önemli hedefi Şampiyonlar Ligi'dir. Bu kolay olmayabilir ve çok güçlü takımlarla oynayabiliriz. Ancak gruplara kalmak için her şeyi yapmamız gerek, çünkü geçen sezon Şampiyonlar Ligi'ne kalamadık ve bunun ne kadar üzücü olduğunu ben bilirim. Çünkü o ligde 50'nin üzerinde maça çıktım. Henüz 28 yaşındayım ve kariyerimin zirvesi önümde uzanıyor. En üst düzeyde beş sezon daha oynayabilirim. Belki Avrupa'ya bir kez daha giderim, belki gitmem. Bunu göreceğiz.”

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title