Haberler

Fenerbahçeli Hasan'ın Böbreği Galatasaraylı TBMM Başkanvekili Ali Dinçer'e Yaşam Verdi

Taraftarı Olduğu Fenerbahçe Futbol Takımının, UEFA Kusapı'nda E.frankfurt ile Oynadığı Maçı İzlerken Kalp Krizi Geçiren ve Kaldırıldığı Hastanede Beyin Ölümü Gerçekleşen, İstanbul Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlamacılığı Bölümü Hazırlık Sınıfı Öğrencisi Muğlalı 18 Yaşındaki Hasan Saka, Ailesinin Bağışladığı Organlarıyla Can Verdi.

Taraftarı olduğu Fenerbahçe futbol takımının, UEFA Kusapı'nda E.Frankfurt ile oynadığı maçı izlerken kalp krizi geçiren ve kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen, İstanbul Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlamacılığı Bölümü hazırlık sınıfı öğrencisi Muğlalı 18 yaşındaki Hasan Saka, ailesinin bağışladığı organlarıyla can verdi. Talihsiz gencin karaciğeri de TBMM Başkanvekili Ali Dinçer'e nakledildi. Yaşamını yitiren gencin annisi Şükran Er, ''Organlarının kime verildiği önemli değil. Önemli olan birilerinin hayatının kurtulması. Çok iyi bir çocuktu, o hep insanlara yardım etmek isterdi. Son ana kadar bir mucize olur da oğlum iyileşir diye bekledim. Olmadı, ben de organlarını bağışladım. Organ bekleyenlere mucize olsun istedim. Hasana dua etsinler yeter'' dedi.

Kaldığı yurtta Fenerbahçe ile E. Frankfurt arasında oynanan UEFA Kupası futbol maçını televizyondan izlerken fenalaşarak kalp krizi geçiren Hasan Saka, Taksim İlkyardım Hastanesi'ne kaldırıldı. Sevilen öğrenci 8 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra beyin ölümü gerçekleşti. Acı haberle yıkılan ailesi Hasan'ın tüm organlarını bağışladı. Yaşamının baharında solan Hasan Saka'nın karaciğeri, CHP'li TBMM Başkanvekili Ali Dinçer'e nakledildi. Lenf kanseriyle mücadele edip, yenen, ancak bu arada karaciğeri iflas eden ve Galatasaray Kulübü'nün taraftarı olduğu bilinen Dinçer'in bu nakille sağlığına kavuşması beklenirken, gencin diğer organları da başka hastalara can verdi. Hasan Saka, Muğla Kurşunlu Camisi'nde dün yapılan cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Hasan Saka'nın ani ölümü Muğla'yı yasa boğdu.

Fenerbahçeli olan gencin annesi Muğla Milli Piyango Kız Öğrenci Yurdu Müdürü Şükran Er, Hasan insanlara yardım etmeyi çok sevdiği için organlarını bağışladıklarını anlattı. Anne Şükran Er ''Daha önce hiçbir rahatsızlığı yoktu, futbol oynardı. Maçta çok fazla heyecan yapmış. Daha önce yine bir maçta baş dönmesi yaşamıştı. Çok iyi bir çocuktu. Çok yardımseverdi. Arkadaşlarıyla çok iyi geçinirdi. Lisede ve üniversitede hiç kimseye kötü davranışta bulunmadı. Hep sevilen bir çocuktu. Organlarını bağışladım. İyi bir evlat olduğu için o da aynı şeyi düşünürdü. Bir anne olarak ona hakkımı helal ettim. Organları da gidenlere helal olsun. Başkalarına hayat versin istedim. Kimlere gittiği önemli değil, önemli olan hayat kurtarması. Ben acı duyarken başkalarının ümit içinde beklediğini biliyordum. Ben de son ana kadar ümit içindeydim. Mucize olsun diye bekliyordum. Ama başkaları için mucizeler gerçekleşsin diye organlarının tamamını bağışladım. Kime gittiğini bilmiyorum. İsimlerini sormadım. Hiçbir karşılık beklemedim, Hasan'a dua etsinler yeter'' dedi

Herkese örnek olması için organlarını bağışladığını belirten Şükran Er ''Organlarını bağışlarken başkalarına hayat versin diye böyle bir kararı aldım. Bu kararı verirken oğlum daha makineye bağlıydı. Bir anne olarak çok zor bir karar oldu bu. Bu diğer insanlara da örnek olsun istedim. Tanıdıklarımızdan biri geçen yıl karaciğer nakli için bekledi. Ancak organ bulunamadığı için hayatını kaybetti. Dünyada en az organ bağışının yapıldığı yerlerden biri de Türkiye olduğunu öğrendim. Beden bir araç insan için. Beden toprak oluyor. Ancak oğlumun organları başka insanlarda hayat bulacak. Önemli olan beden değil ruh. Onun ruhu yaşıyor sevgisi de hep gönlümde yaşayacak'' diye konuştu.

Organlarının kimi verildiğinin değil can kurtarılmasının önemli olduğuna değinin anne Er, ''Oğlum Fenerbahçeliydi, ancak taraftar ayrımı yapmadan herkesi severdi. Organ nakledilenlerin Fenerbahçeli ya da Galatasaraylı olması hiçbir şeyi değiştirmez. Gözleri dünyayı görsün diye gözlerini de bağışladım. Tüm insanlara ve ailelere örnek olsun istedim'' dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title