Haberler

Fenerbahçeli Futbolculardan Organ Bağışı

Türk Böbrek Vakfı'na Organ Bağışında Bulunan Fenerbahçeli Futbolcular Kemal Aslan, Uğur Boral ve Serkan Balcı, Hastanede Tedavi Gören Hastaları da Ziyaret Etti.

Türk Böbrek Vakfı'na organ bağışında bulunan Fenerbahçeli futbolcular Kemal Aslan, Uğur Boral ve Serkan Balcı, hastanede tedavi gören hastaları da ziyaret etti.

Türk Böbrek Vakfı tarafından gerçekleştirilen Organ Bağışı Kampanyası'na katılmak için Bahçelievler'de bulunan Türk Böbrek Vakfı'na gelen Sarı-lacivertli futbolcular, öncelikle organ bağışının önemi ve vakfın çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı. Sonrasında yaptıkları organ bağışıyla ilgili basın mensuplarıyla duygularını paylaşan futbolcular, olaydan duydukları mutluluğu dile getirdiler.

Fenerbahçeli futbolcu Serkan, organ bağışı konusunda bütün vatandaşların duyarlı olması gerektiğinin altını çizerek, "Biz futbolcular olarak organlarımızı bağışladık. Genelde toplumda organ bağışına karşı olumsuz bir önyargı var. Ama bu yanlış. Aksine, organ bağışı çok güzel bir olay. Bu konuda biz de öncü olmak istiyoruz" dedi.

Sarı-lacivertli futbolcu Uğur Boral da organ bağışı yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Sonuçta hepimiz insanız. Ölüm bütün insanlar için. Bir gün öldüğümde benim organlarımı alıp bir hastaya vermeleri beni çok mutlu eder. Ben organlarımı bağışladım. Herkesin de bu insanlık görevini yerine getirmesini istiyorum. İnşallah herkes bu konuda duyarlı olur. Benden sonra organlarımın kullanılması için dua edeceğim" diye konuştu.

Daha sonra hastanede tedavi gören hastaları ziyaret eden futbolcular, onlara çiçek vererek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

(İK-OK-OK-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title