Haberler

Fenerbahçe Yıldızlarıyla Kazandı

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Bursaspor'u yıldız futbolcuları Luis Nani ve Robin van Persie'nin golleriyle  2-1 yenerek liderliğini sürdürdü.

Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda maça taraftarının desteğiyle baskılı başlayan sarı-lacivertliler aradığı golü 20. dakikada Nani'nin ayağından buldu. Rakibine ilk yarıda önemli bir pozisyon vermeyen sarı-lacivertliler, soyunma odasına 1-0'lık avantajla gitti.

İkinci yarıya kontrollü bir oyunla başlayan Fenerbahçe, orta sahada kaptırdığı bir topun ardından 63. dakikada Necid'in ayağından kalesinde golü gördü ve maça eşitlik geldi. Van Persie'nin ayağından 80. dakikada tekrar öne geçen sarı-lacivertliler, kalan dakikalarda hata yapmadı ve zor da olsa 3 puanın sahibi oldu.

Bu skorla puanını 13'e yükselten Fenerbahçe, hem liderliğini sürdürdü hem de gelecek hafta oynanacak Beşiktaş derbisi için moral kazandı.

Bursaspor ise 5. haftada 4. yenilgisini aldı ve 3 puanda kaldı.

Yenilmezlik 15 maça çıktı

Ligde üst üste 3. galibiyetini elde eden Fenerbahçe'nin Spor Toto Süper Lig'deki yenilmezlik serisi ise 15 maça çıktı.

Bursaspor galibiyetiyle namağlup serisini 15 maça yükselten sarı-lacivertliler, en son yenilgisini geçen sezonun 24. haftasında deplasmanda Gençlerbirliği (2-1) karşısında yaşamıştı.

Fenerbahçe 15 maçlık serisinde 11 galibiyet elde ederek 4 kez de rakipleriyle berabere kaldı.

Van Persie girdi ve golünü attı

Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Robin van Persie, oyuna girdikten sadece 3 dakika sonra golünü atarak takımına galibiyeti getirdi.

Maça yedek kulübesinde başlayan Hollandalı futbolcu, 77. dakikada Lazar Markovic'in yerine oyuna dahil oldu.

Taraftarın büyük desteğiyle oyuna giren Van Persie, 80. dakikada Hasan Ali Kaldırım'ın şık pasında ceza sahasında düzgün bir vuruş yaparak topu filelere gönderdi ve takımını 2-1 öne geçirdi.  Kadıköy'de de ilk golünü atan Van Persie, takımına 3 puan kazandırdı.

Van Persie, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Atromitos deplasmanında da oyuna girer girmez fileleri havalandırarak takımına galibiyeti getirmişti. Çaykur Rizespor deplasmanında da gol atan Van Persie, böylece sarı-lacivertli forma altında gol sayısını 3'e yükseltti.

Hasan Ali Kaldırım ise Van Persie'nin golünde  başrol oynadı. Hasan Ali, çıkmak üzere olan topu aut çizgisinin üzerinde kontrol ederek pozisyonu başlattı ve Van Persie'ye şık bir asist yaptı.

Nani atmaya devam ediyor

Fenerbahçe'nin Portekizli yıldızı Luis Nani, gollerine Bursaspor karşısında da devam etti.

Sarı-lacivertli formayla ilk iki golünü ligin 3. haftasında Antalyaspor'a atarak takımına galibiyeti getiren Nani, hafta içi UEFA Avrupa Ligi'nde de Molde ağlarını havalandırmıştı. Bursaspor karşısında da oldukça istekli bir oyun ortaya koyan Portekizli futbolcu, takımı adına 20. dakikada rakip fileleri havalandırdı.

Nani, sarı-lacivertli formayla resmi maçlarda gol sayısını 4'e çıkardı.

Markovic göz doldurdu

Sarı-lacivertli takımın transferin son gününde Liverpool'dan kiraladığı Sırp futbolcu Lazar Markovic, Kadıköy'deki ilk maçında göz doldurdu.

Geçen hafta Kasımpaşa maçında oyuna 62. dakikada dahil olarak sarı-lacivertli formayı ilk kez giyen Markovic, 20. dakikada Nani'nin attığı gole asisti yaptı. İlk kez 11'de şans bulan Markovic, özellikle top ayağına geldiğinde süratli oyunuyla taraftarların alkışını aldı.

Öte yandan maçın 88. dakikasında Ozan Tufan'ın yerine oyuna dahil olan genç oyuncu Uygar Mert Zeybek, bu sezon ilk defa bir lig maçında oynadı.

- Fenerbahçe, Bursaspor'a ligde 11 maçtır yenilmiyor

Fenerbahçe, 2009-2010 sezonunun ikinci yarısında Kadıköy'de 3-2 yenildiği maçın ardından ligde Bursaspor'la oynadığı 11 karşılaşmayı da kaybetmedi.

Bu galibiyetle ligdeki rekabette oynanan son 11 maçtan 7'sini kazanan Fenerbahçe, 4 maçtan da beraberlikle ayrıldı.

Fenerbahçe ile Bursaspor takımları arasında ligde yapılan son 11 maçta alınan skorlar şöyle:

Sezon                         Maç                  Sonuç

--------------    ---------------------------------    -------

2010-2011    Bursaspor - Fenerbahçe     1 - 1

Fenerbahçe - Bursaspor     0 - 0

2011-2012    Bursaspor - Fenerbahçe     0 - 2

Fenerbahçe - Bursaspor     1 - 0

2012-2013    Bursaspor - Fenerbahçe     1 - 1

Fenerbahçe - Bursaspor     4 - 1

2013-2014    Bursaspor - Fenerbahçe     2 - 3

Fenerbahçe - Bursaspor     3 - 0

2014-2015    Bursaspor - Fenerbahçe     1 - 1

Fenerbahçe - Bursaspor     1 - 0

2015-2016    Fenerbahçe-Bursaspor       2 - 1

Mert Günok ilk kez rakip oldu

Futbola Fenerbahçe altyapısında başlayan ve sezon başında Bursaspor'a transfer olan kaleci Mert Günok, ilk kez sarı-lacivertli takıma rakip oldu.

Fenerbahçe'de Volkan Demirel'in arkasında ikinci kaleci olan ve geçen sezon sonu sözleşmesi sona eren Mert, sezon başında Bursaspor'un yolunu tutmuştu.

Kadıköy'e bu sefer rakip olarak gelen Mert, iki gol yedi ve takımının sahadan mağlup ayrılmasına engel olamadı.

Taraftardan hakeme tepki

Sarı-lacivertli taraftarlar maçın hakemi Barış Şimşek'e tepki gösterdi.

Maçın ikinci yarısında Fenerbahçe'nin Markovic'le yaşadığı pozisyonlarda hakem Şimşek'in verdiği kararlar taraftarları memnun etmedi.

Karşılaşmanın 53. dakikasında Markovic'in Dany tarafından yere düşürülmesine faul kararı veren Barış Şimşek, Bursasporlu futbolcuya sarı kart göstermediği için taraftarlardan tepki aldı. Bu pozisyondan 2 dakika sonra Markovic'in rakip ceza sahasında yerde kalmasından sonra penaltı bekleyen sarı-lacivertliler, istedikleri karar verilmeyince Şimşek'i ıslıklarla protesto etti. Maç boyunca taraftarlar hakem Barış Şimşek'e tepkilerini sürdürdü.

Maçın 63. dakikasında Bursaspor'un attığı golden önce ikili mücadelede yerde kalan Raul Meireles, faul bekledi. Pozisyonun devamında Necid topu Fenerbahçe ağlarına göndererek maça beraberliği getirdi. Golden sonra itirazından dolayı Meireles sarı kartla cezalandırıldı.

Hakem Barış Şimşek, kararlarından dolayı Bursaspor teknik heyeti ve oyunculardan da zaman zaman tepki aldı.

Öte yandan stadın tamamına yakınını dolduran Fenerbahçeli taraftarlar, maç boyunca hiç susmadı. Takımlarına ilk düdükten itibaren büyük bir destek veren sarı-lacivertli taraftarlar, galibiyeti futbolcularla kutladı.

Kaynak: AA / Spor

Fenerbahçe Luis Nani Bursaspor Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title