Haberler

Fenerbahçe'ye Son Dakika Şoku

UEFA Avrupa Lig C Grubu'nda Fenerbahçe, kendi sahasında oynadığı maçta Marsilya ile son dakikada kalesinde gördüğü golle 2-2 berabere kaldı.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, son dakikalarda yedikleri golü skoru koruma çabasından dolayı olduğunu anlatarak, "Bu tip maçlarda öne çıkan fiziksel durumdan ziyade ruhsal durum. Kırılma kondisyonel bir durum değil, bu devirde artık böyle bir şey kalmadı. Buradaki kırılma pozisyonla alakalı bir durum da değildi. Spartak Moskova maçının tam tersi oldu. Son dakikaya kadar kontrol bizdeydi. Ama tercihler tartışılabilir. Oyundan çıkanlarla girenler arasında istediğimiz farkı yaratamadık. Skoru koruma duygusu ön plana çıktı. Özellikle 2-0'dan sonra skoru koruma duygusu ağır bastı. Futbolun doğası maalesef böyle. Son saniyeye kadar top bizdeydi öndeydik. Kazanarak çıkmak bizim için çok önemliydi. Son günlerde en çok ihtiyaç duyduğumuz şey özgüvendi. Büyük takımların en büyük özelliği nasıl oynarsa oynasın ne olursa olsun maçı kazanmayı bilmektir. Duran toptan son saniyede gol gördük ve maçı berabere tamamladık" dedi.

Maça sonradan giren Henry Bienvenu'nun performansı sorulması üzerine Kocaman, "Oyuncularla ilgili olumlu şeyler konuşmak doğru, olumsuzlukları eleştirmek doğru olmaz" şeklinde konuştu.

Aykut Kocaman, böyle maçlarda öne geçildiği zaman baskının arttığını ifade ederek, "O baskı problemimizde hatalarda artıyor. Ana problemimiz de buydu. 2-0'dan sonra biraz daha oyunu tutmaya başladık. Ancak rakibin bulduğu gol onları içeriye çekti. Buradaki ana problemimiz savunma yaparken savunma sertliğini yapmamızdı. Bu kadar basit kalemize gelmemeleri gerekiyordu. Bu kadar kolay orta yapmamaları gerekiyordu" yorumunu yaptı.

Son dakikada kaçan galibiyetin acısını çektiklerini belirten ifade eden Kocaman, şöyle konuştu:

"Burası muğlak bir durum. Futbol böyle bir oyun. Bugün çok acısını çektik. Son dönemlerdeki en üzüntü duyduğum maçlardan biri. Çükü maç bitmişti. Son 10 dakikada baskı yedik ve ayaklarımız geriye koştu. Sonra kalemize ortalar gelmeye başladı ve rakibin becerikli oyuncuları var. Ama öyle ya da böyle maç bitmişti. Vurulan topta Bekir öne doğru çıksa galip bitirmiştik. Son dakikalar bazen lehimize bazen aleyhimize oluyor. Bütün oyuncularımız çok istekli ve maçı kazanmayı sonuna kadar götürmeye çalıştı. Büyük bir avantaj yitirdiğimizin farkındayım."

Kocaman, taraftarların yaşadığı hayal kırıklığının farkında olduğunu belirterek, "Bu takımın en büyük gücü taraftar. Bu gelen gol bizden iki puan götürmedi. Fener bu gruptan öyle ya da böyle çıkacak. Fakat taraftarlarla takım arasında zedelenme olursa bizim için en büyük kayıp bu olur. Bunu tamir etmemiz gerekir" dedi.

Öte yandan Aykut Kocaman maç sonunda tribünlerden yükselen "Kocaman istifa" tezahüratlarını duymadığını ve buna cevap vermek istemediğini belirtti.

Galibiyetin kaçmasında yapılan değişikliklerin sebep olmadığını anlatan Kocaman, "Maçın berabere bitmesinin ana sebebi yapılan değişiklikler değildi. Mutlaka yapılan her şeyin bir nedeni var. Küçükte olsa bu sebebi katabiliriz. Maalesef bu oyunun doğasında bu var.

ELİE BAUP: "CESARETLE RAKİBİN ÜZERİNE GİTTİK KALBİMİZLE ARADIK, BERABERLİĞİ YAKALADIK"

Marsilya Teknik Direktörü Elie Baup, son dakikada aldıkları beraberlikten dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, "Topu fazlasıyla kullanmak ve oyunu kurmak istedik. 2-0'dan sonra zaman zaman yetersiz kaldık. Ama en sonunda cesaretle rakibin üzerine gittik kalbimizle aradık, beraberliği yakaladık" dedi.

Fransız bir gazetecinin "İnanılmaz bir statta ve ambiyansta cehennemden kurtuldunuz diyebilir miyiz?" şeklindeki soruya Baup, "Öncelikle oyuncularım bu tarz statlarda oynamayı çok seviyor. Bu turnuvalar da bu ambiyanslar için yapılıyor. Aslında oyunun gidişatına bakıldığında 2-0'ı hak etmedik. Sonuçta beraberliği yakaladık" cevabını verdi.

Bu maçla birlikte galibiyet serilerinin devam ettiğini anlatan Baup, "Fenerbahçe grubun favori takımlarından. Biz de elimizden geleni yaptık ve kalan maçlar öncesinde moral bulduk. Benim için önemli olan takımın oyunu kurması ve onu yapmamız. Fizik anlamda çok zor bir maç geride kaldı diyebilirim" şeklinde konuştu.

Orta saha oyuncusu Joey Barton'ın ilk maçı olduğu hatırlatılması üzerine ise Baup, "Mümkün olduğu kadar az top kaybıyla oynayan kaliteli oyuncu gurubumuzun iyi oyuncularından. O da iyi bir oyun sergiledi bu akşam" yorumunu yaptı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Aykut Kocaman Fenerbahçe Marsilya Spor Haberler Son Dakika

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title