Haberler

Fenerbahçe'ye Özel Altın... -Fenerbahçe Kulübünün 100'üncü Kuruluş Yılı Dolayısıyla İstanbul Altın Rafinerisi Tarafından Üretilen Çeyrek, Yarım, Tam ve Beşi Bir Yerde Altınlar Piyasaya Sunuldu -İlk Müşteri 1907 Fenerbahçe Derneği Başkanı Ali Koç Oldu -İar

Yıldız Taşdelen - Fenerbahçe Spor Kulübünün 2007 Yılındaki 100'üncü Kuruluş Yılı Dolayısıyla Özel Altınlar Hazırlandı.

Yıldız Taşdelen - Fenerbahçe Spor Kulübünün 2007 yılındaki 100'üncü kuruluş yılı dolayısıyla özel altınlar hazırlandı.

İstanbul Altın Rafinerisi (İAR) tarafından üretilen çeyrek, yarım, tam ve beşi bir yerde altınlar Fenerbahçe taraftarlarının beğenisine sunuldu.

İAR Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Halaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 100'üncü yıl dolayısıyla altın basma için Fenerbahçe Kulübü ile özel bir anlaşma imzaladıklarını belirterek, anlaşma gereğince Fenerbahçe altınlarının satışından elde edilecek gelirin bir bölümünün kulübe gideceğini söyledi.

Fenerium ve kuyumcularda satılacak altınların, özellikle evlilik ve doğum gibi özel günlerde tercih edileceğini ifade eden Halaç, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım imzalı altınların ön yüzünde takımın logosunun bulunduğunu bildirdi.

Fenerbahçe çeyrek altınının boyutunun 22 ayar Cumhuriyet altınının büyüklüğüne eşit olduğunu belirten Halaç, Fenerbahçe çeyrek altını ile piyasadaki çeyrek altının içindeki altın miktarının da aynı olduğunu söyledi.

Halaç, birkaç gün önce altınların satışına başladıklarını ve ilginin iyi olduğunu dile getirerek, ''Duyan almak istiyor. Taraftarlar ilgi gösteriyor, ama bizim ulaşmamız gereken asıl kişiler ev hanımlarıdır. Takı işini ev hanımları organize ediyor. Ev hanımlarını almaya ikna edecek kişiler de eşleri ya da çocukları olacak'' diye konuştu.

14 ayar altınların bir süre sonra 22 ayarının da üretilmesi planlanıyor.

-KADINLARA ULAŞMAK İÇİN ÇALIŞMA YAPILACAK-

Ömer Halaç, fanatik olmayanlara ve ev hanımlarına ulaşmaya çalıştıklarını belirterek, şunları kaydetti:

''Bu ürünleri, günlerde alınacak bir takı haline getirmeye çalışıyoruz. Onlara ulaşabilmek için de çeşitli tanıtım çalışmaları yapacağız. Çünkü Fenerbahçe yazan ürünlerin kadınlara nasıl ulaştırılacağı bizim için şu anda bir tez konusu.

Bizim 1-2 ayımız bu ürünleri tanıtmakla geçecektir. Ama ondan sonra ilginin daha da iyi olacağını, ürünlerin başarılı bir satış rakamı yakalayacağını düşünüyorum. Fanatikler konusunda hiç bir kaygımız yok, onlar bu ürünleri cüzdanlarında zaten taşıyacaktır. Bu ürünün, gram altın satışlarımızın önüne geçeceğini düşünüyoruz.''

Fenerbahçe'nin çok taraftarı olduğunu ve taraftarların Fenerbahçe ürünleri almayı çok sevdiğini ifade eden Halaç, bu altınların yurt dışındaki Fenerium mağazalarında ve internet üzerinden de satılacağını bildirdi.

-ALİ KOÇ'A ÖZEL BEŞİ BİR YERDE ALTIN-

İlk müşterilerinin 1907 Fenerbahçe Derneği Başkanı Ali Koç olduğunu belirten Halaç, ''Ona gönderdiğimiz tam altına bakarak 'bize biraz daha ağırını takmak yakışır' demiş. Biz de bunun üzerine ''beşi bir yerde''yi ürettik'' diye konuştu.

Halaç, takı işinin Türkiye'de ödünç yapıldığını ifade ederek, şöyle dedi:

''Bu işin 'o bana yarım taktı, ben de ona yarım altın takayım' gibi bir standardı var. Türkiye'de her yıl yaklaşık bir milyon 200 bin doğum, 500 bin evlilik ve 300 bin sünnet düğünü olmak üzere takı takmak için 2 milyon tane özel gün var. Her bir özel günde yaklaşık 50 kişi takı taksa 100 milyon tane takı takılmış oluyor. Bu takı pastasından pay almaya çalışacağız.''

Ürünün bir hikayesi olacağını, Fenerbahçeli kişilerin özel günlerde diğer takımın taraftarlarına da bu ürünü takı olarak sunacağını düşündüğünü ifade eden Halaç, üründe ikinci el sıkıntısı bulunduğunu, ikinci ele düşen üründe Fenerbahçe Kulübüne katkı olmadığını, bunu önlemeye yönelik çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title