Haberler

Fenerbahçe Ülker Uzatmada Güldü:95-91

Euroleague 2. Tur 3. Hafta Maçında Fenerbahçe Ülker, Sahasında Lietuvos Rytas'ı Konuk Etti.

Euroleague 2. tur 3. hafta maçında Fenerbahçe Ülker, sahasında Lietuvos Rytas'ı konuk etti.

Fenerbahçe Ülker'de galibiyet sevinci

 

Fenerbahçe Ülker Erkek Basketbol Takımı, ULEB Avrupa Ligi (E) Grubu 3. maçında, Litvanya'nın Lietuvos Rytas takımını, normal süresi 79-79 sonuçlanan maçta, uzatma devresi sonunda 95-91 yendi. Solomon'un, normal sürenin son anında attığı basket, konuk ekibin itirazı üzerine uzun süre tartışıldı ve basket geçersiz sayılarak, yaklaşık 1 saat sonra, maçın uzatma devresinin oynanmasına karar verildi.

Karşılıklı basketlerle başlayan karşılaşmada Fenerbahçe Ülker, Ömer Onan ve Solomon, Lietuvos Rytas da Bajramoviç ve Vroman ile sayı üretti ve 4. dakikaya 8-8 berabere girildi. Konuk takım, yakaladığı 6-0'lık seri ile 5. dakikada 14-8 öne geçti. Fenerbahçe Ülker, rakibine 8-2'lik seri ile karşılık vererek 8. dakikaya girildiğinde skoru 16-16 eşitledi. Daha sonra iki takım da karşılıklı basketlerle birbirlerine üstünlük kurmaya çalışırken, Lietuvos Rytas, Eidson'un son saniyede attığı 3 sayılık basketle ilk periyottan 27-25 üstün ayrıldı.

İkinci periyota iyi başlayan Fenerbahçe Ülker, pota altındaki etkili oyunuyla 14-2'lik bir seri yakalayarak 17. dakikada 39-29 öne geçti. Sarı-lacivertli takımda Semih ve Kinsey, takımları adına sayı üreten oyuncular oldu. İyi savunmaya yaparak rakibine fazla sayı şansı tanımayan Fenerbahçe Ülker, 19. dakikada farkı 13 sayıya (45-32) çıkardı ve devreyi 45-34 önde tamamladı.

İkinci yarıya daha etkili başlayan Lietuvos Rytas, pota altında Bajramovic ve dış atışta Price ile elde ettiği 10-2'lik seriyle 24. dakikada farkı 3 sayıya (47-44) indirdi. Fenerbahçe Ülker, yaptığı hücumları istediği gibi değerlendiremezken, konuk takım skor bulmaya devam etti ve 26. dakikada 50-50 beraberliği yakaladı. Bajramovic'in 3 sayılık basketiyle 28. dakikada 53-51 üstünlüğü ele geçiren Lietuvos Rytas, Fenerbahçe Ülker'in savunmasındaki açıkları iyi değerlendirerek sayı üretmeyi sürdürdü ve son çeyreğe 63-55 önde girdi.

Son periyota dış atışlardan bulduğu sayılarla başlayan Fenerbahçe Ülker, 34. dakikada farkı 2 sayıya (67-65) indirdi. Daha sonra her iki takım da sert savunmaya dönerken, sarı-lacivertli takım 37. dakikada farkı 1 sayıya (72-71) indirdi. Çekişmeli geçen karşılaşmada, son dakikaya 79-77 konuk takımın üstünlüğüyle girilirken, Fenerbahçe Ülker, Solomon ile bitime 50 saniye kala skoru 79-79 eşitledi. Konuk takım yaptığı son hücumdan eli boş döndü. Sarı-lacivertli takım, Solomon ile yaptığı son hücumu baskete çevirirken, atışı kullanmadan önce zamanın sona erdiği gerekçesiyle bu sayı geçerli sayılmadı ve karşılaşmanın normal süresi 79-79 bitti.

Uzatmalarda Fenerbahçe Ülker, 43. dakikada 85-83 önde geçti. Sarı-lacivertliler, pota altında Ömer Aşık ve Solomon ile sayı üretmeye devam ederek uzatmalarda son dakikaya 92-85 üstün girdi ve karşılaşmadan da 95-91 galip ayrıldı.

Fenerbahçe Ülker bu sonuçla gruptaki 2. galibiyetini almış oldu.

SON SANİYE TARTIŞMASI

Karşılaşmanın son saniyesinde Solomon'un kaydettiği ve geçersiz sayılan basket sonrası uzun süre tartışmalar yaşandı.

Solomon sayıyı attıktan sonra Fenerbahçe Ülkerli oyuncu ve taraftarlar sevinç gösterileri yaptı. Daha sonra taraftarlar ve bazı basın mensupları karşılaşmanın 81-79 Fenerbahçe Ülker lehine sonuçlandığı düşüncesiyle salonu terk etti. Karşılaşmanın hakemleri de soyunma odalarına gitti, ancak Lietuvos Rytas takımı yöneticileri, Solomon'un attığı baskete itiraz ederek, hakemlerden görüntülerin incelenmesini istedi. Karşılaşmayı yayınlayan kuruluşun yayın aracında görüntüleri inceleyen hakemlerin, atışın sayı olduğuna karar verdiği açıklanırken, maçın teknik komiserinin aynı görüşte olmadığı bildirildi.

Daha sonra hakemler ile maçın Yunanlı teknik komiseri Bakalis Panagiotis, görüntüleri birlikte inceledi. Panagiotis'in, görüntülerin anlaşılır olmadığına ve görüntülerden hareket ederek kesin karar verilemeyeceğine, bu nedenle uzatmaların oynanmasına karar verdiği bildirildi.

Bu arada, Lietuvos Rytas takımının yöneticileriyle Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Mahmut Uslu arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı.

Alınan karar sonunda oyuncular, yaklaşık 1 saat sonra soyunma odalarından salona dönüp, uzatma dakikalarını boş tribünler önünde oynadı.

Salon: Abdi İpekçi

Hakemler: Nikolaos Zavlanos (Yunanistan), Dubravko Muhvic (Hırvatistan), Roberto Chiari (İtalya)

Fenerbahçe Ülker: Solomon27, White, Ömer Onan 10, Vidmar 2, Oğuz 6, Preldzic 10, Kinsey 16, Ömer Aşık 13, Kaan Damir 5, Semih 6

Lietuvos Rytas: Price 18, Lukauskis 11, Vroman 7, Eidson 20, Bajramovic 22, Jomantas 5, Anisimovas 8, Jordan, Slezas, Gecevicius

1. Periyot: 25-27

Devre: 45-34 (Fenerbahçe Ülker lehine)

3. Periyot: 55-63

Normal süre: 79-79

5 faul alanlar: Dk. 43.15 Bajramovic, Dk. 43.42 Vroman, Dk. 44.44 Jomantas (Lietuvos Rytas)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title