Haberler

Fenerbahçe Tek Yürek

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım Cihan Oskay'ın Telegol programında iddia ettiği şike ile ilgili olarak medyanın karşısına çıktı. Yıldırım'ın bir başka canlı yayın yüzünden gecikmeyle başladığı basın toplantısına Orduspor eski Başkanı Mustafa Çebi de katıldı..

Toplantıyı rekor sayıda gazetecinin takip ettiği toplantıya Yıldırım kurmaylarıyla birlikte geldi. Telegol'deki şike iddiaları ve Santra programındaki karşı iddiaların görüntüleri basın toplantısı başlamadan gazetecilere izletildi.

Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Koç, görüntüler bittikten sonra toplantının "basın toplantısı" değil, basın açıklaması olduğunu söyleyerek, "Toplantı bitiminde gazetecilerin sorularına cevap verilmeyecektir" dedi.

Ali Koç, iddiaları ortaya atan Cihan Oskay'la ilgili şu bilgileri verdi: Ekonomik ve psikolojik bunalım yaşıyor. Karşılıksız çek vermekten hakkında ihbarlar var... Ailesi, kendisiyle ilgili 'kayıp' ilanı vermiştir. Eski iş arkadaşlarını dolandırmıştır. Oskay'ın Star TV'nin kapısında "devlet büyüğü" gibi karşılanmasını esefle kınıyoruz.

Telegol ekibinin "ilgili kişileri telefonla canlı yayına alacağız" demelerine rağmen, hiç kimse yayına alınmamış veya saatlerce bekletilmişlerdir. Fenerbahçe adına Şekip Mosturoğlu programa bağlanabilmek için kanalın üst düzey yöneticilerini devreye sokarak bağlantı kurabilmiştir.

Koç, şike konuşmalarının birkaç ay önce yapıldığını belirterek iddialardan Telegol programını sorumlu tuttu. "Ali Akdeniz golünü atmıştır güya Oktay boş kaleye gol atamamıştır. Bu kayıtlar 6 yıl önce yapıldığına dair hiçbir mantık yoktur. Bu kayıtlar kısa süre içinde yakın zamanda yapılıp tezgah düzenlenmiştir. Program yönetimi tam manasıyla gazetecilik yapıyoruz diye karalama kampanyası başlatmışlardır.

Taraftarlar dimdik ayakta dursun. Bu tür olayların çok sık olabilir." diye konuştu.

Şekip Mosturoğlu 'Ulusal bir kanalda bir kişi çıkıp profesyonel iftiralara ortaya atmıştır. Bunun dışında biz bu yayınla ilgili Radyo Televizyon Üst Kurulu nezdinde gerekli başvurularımızı yapacağız. Gerekli tazminat davalarını hem biz hem taraftarlarımız açacak. İzinsiz ses kayıtları için yasal haklarımızı kullanacağız. Bunlar yapacaklarımız. Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Tahir Kıran, Başbakan yardımcısı Şahin'e gerekli konularla ilgili başvurmuştuk." dedi Mosturoğlu haber yayınlandıktan sonra basının 48 saat içinde gösterdiği duruş için teşekkür etti.

AZİZ YILDIRIM konuşmasına 'Bugün hem benim hem de Türk futbol tarihi için önemli bir gün' diyerek başladı.

Bir kişi bizi arayıp ne dediği bize sorulmadan yayına iddiaları veriliyor. Cihan Oskay'ı tanıyorum. Çapari denen restaurantta futbolcularımızla yemek yemesi, kulübümüzün orada düzenlediği yemeklerde kendisini restaurant müdürü olarak tanıdım. İlişkimiz bu kadar.

Bu adam benim şirketimiden 150 bin dolar aldığımı söylüyor. O adam benim şirketime girsin benim odamı bilmez. Ayrıca benim şirketime gitmeme gerek yok. Beni tanıyorsunuz açarım muhasebeciye bana 150 bin dolar getir derim. Getirir.

Futbolcuları karalıyorlar. Futbolcular aldıkları bedelleri hak ederek oynamaya çalışıyorlar. Şimdi burada söylediği birbirine uymayan, sonunda komplo için kurulduğu hadiseyi bilinçsizce birbirine bağlıyor. Konuşmalarını dinlemedim. Bana verilen dökümandan okuyorum. Yalnız Star TV'de Serhat Ulueren bu konuları da araştırmalıydı. Bu işi bilmesi gerekir. Bunlar bugünün hadisesi değil. Geçen sene kongrede korktuğumu söyledim. Değişim için gelen federasyonun değişmeyeceğini söyledim. Ben Başkanlığı bıraktıktan sonra gelişmeler devam etti.

Tahir Kıran, federasyondan diğer yetkililer ve Trabzon maçının hakemi Bülent Demirlek bir gece kulübünde eğlenirken görülmüştür. Nihat Özdemir'in hakemle ilgili açıklamalarının nedeni gece kulübündeki bu eğlencedir.

İddialar araştırılsın, kaçmıyoruz. Federasyon el koymadan doğrudan devlet tarafından araştırılmasını ve bu olayın bir milat olmasını istiyoruz.

Yayınlanan söz konusu kaset 2 ay önce Federasyon Başkanı ve diğer yetkililer tarafından Almanya'da izlenmiştir. Kasetin yayınlanması için neden 2 ay beklenmiştir?

Elinizde böyle bir kaset varsa neden kabul etmiyorsunuz. Kaseti yayınlatmak için 10 bin Euro ve uçak biletleri istedi. Konuşmak için bilmiyorum neler istedi. Para istediği için kimse yayınlamadı. Bir kuruluşa gidiyor. O gittiği kuruluştaki kişi bunu gönderenin kankası. O da alıyor kağıtlardaki şeyi kasete çekiyor. Hiç benimle konuşmadan bunu da kamuoyuna sunuyorlar. Şimdi çok söylenecek şey var. Bu olay bir komplodur.

İddiaları ortaya atan Cihan Oskay devlet korumasına alınsın, bir şey olması halinde benim üzerime kalacak, yine bana yıkacaklar diye korkuyorum.

Bu komplolar bilinçli yapılmaktadır. Bu saldırılar Fenerbahçe tarihine kadar uzanmaktadır. Biz bu saldırılara hazırız. Katoliklerde bir nikah kıyma vardır. Nikah kıyılırken herkes ne biliyorsa söyler. Bugün bir Katolik nikahı günüdür. Herkes açıklamalarını yapsın. Herkes bugün değil gelecek yıl açıklama yapacaksa bu nikah bozulmuş olur. Bunu çözecek devlettir. Bu olaya devlet el koysun, soruşturmayı Federasyon yapmasın.

Devletin harekete geçmesini bekliyorum. Medya bu adamın nasıl birisi olduğun ortaya sermiştir. Olmayan bir şeyi olmuş gibi göstermişlerdir. Buradaki amaç Aziz Yıldırım değil, Fenerbahçe'ye saldırıdır. Aziz Yıldırım, Fenerbahçe ile bir bütündür. Bu camia bir bütündür. Bu ülkede bu ülke menfaati için çarpışıp hapis yatanlar vardır. Bu ince bir mesajımdır. Fenerbahçe camiası bu iddiaların altından kalkacaktır." diyerek konuşmasını tamamladı.

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

Bakmadan Geçme

16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor? 30 Kasım hangi burç? Kasım'ın 30'u hangi burçtur? 30 Kasım burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 30 Kasım hangi burca ait?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title