Haberler

Fenerbahçe Takım Kaptanları "2 Yıl Men" Kararını Değerlendirdi

Emre Belözoğlu: "25 milyon taraftarı olan bir camia bunu kabul edemez" Kaleci Volkan Demirel: "Madem şike yaptıysak karşımızdakilerde çıksın evet bizimle yaptılar desin" Dirk Kuyt: "Eğer bu olay İngiltere'de olsaydı takımlar birbirlerine destek verirdi. Bence Türk futbolu bu konuda birleşmeli birbirlerine destek olmalıdır "

Fenerbahçe'de takım kaptanları Volkan Demirel, Emre Belözoğlu ve Dirk Kuyt, UEFA Tahkim Kurulunun, sarı lacivertli ekibe verilen 2+1 yıllık Avrupa kupalarından men cezasını, 2 yıl olarak onaması ile ilgili kararı değerlendirdi.

Emre Belezoğlu, Avrupalılar'ın alınan karara şaşırmalarının normal olduğunu, Türk olarak buna kendisinin şaşırmadığını söyledi.

"Türkiye'de büyüyene, yükselene karşı fitnede, kıskançlıkta sınır tanınmadığını" belirten Belezoğlu şöyle konuştu:

Türklerin cevap vermesi lazım aslında bu tür sorulara. Avrupa'da bu kadar kıskançlık, bu kadar fitne yok. Liverpool böyle bir ceza alsa Everton böyle bir ceza alsın diye uğraşır mıydı? Örneklemek istediğim şey farklı yerlere gitmesin ama bizim ülkemizde, dibimizde duruyor düşmanlarımız. Fenerbahçe ne yazık ki böyle bir yanlızlığa terk edilmiş durumda.  Ülkede sanki herkes tertemiz  Fenerbahçe ne kadar kirli iş varsa içindeymiş. 25 milyon taraftarı olan bir camia bunu kabul edemez. Bu ülkede kim ne kadar temizse biz onlardan daha temiziz.  Ülkemizde ki yaşanan olayları bir Avrupalının anlayabilmesi çok kolay değil."

Tecrübeli eldiven Volkan Demirel ise şike olayını nasıl tek başlarına yapıyor olabildikleri sorusuna dikkati çekerek, "O kadar yetenekliyiz ki biz alıyoruz, biz veriyoruz, biz kazanıyoruz, biz kaybediyoruz. böyle bir şey yok. Madem bir şey yaptıysak karşımızdakilerde çıksın 'evet bizimle yaptılar' desin. 'Ben paramı aldım bunlar da şike yaptı' desinler. Böyle bir şey yok" diye konuştu.

Takım içerisinde hassasiyet yaşayan futbolcuların olabileceğine değinen Emre Belezoğlu, şunları ifade etti:

"Böyle bir takımın içerisinde olmaktan mutluluk duyuyorum. Yaptığımız toplantıda farklı bir ses bile çıkmadı. Herkes kulübün bayrağını taşıyacağına söz verdi. 3 Temmuz'la bu dönem arasında farklılıklar var. Her şeyden önce Aziz Yıldırım bizlerle beraber. Yabancı oyuncuların hassasiyetleri tabi ki farklı olur. Başkanımız maddi manevi her konuda arkamızda olduğunu söyledi. Bu yüzden bütün oyuncular mücadelenin içinde olmak istiyor. Önümüzde uzun süreli bir kamp dönemi var. Bu sene inşallah şampiyonluğu kazanmak istiyoruz. Başka bir arzumuz isteğimiz yok."

-"Futbolcuların kafası saha dışı olayları ile meşgul"-

Bir gazetecinin "Bu olaylar saha içindeki performansınızı etkileyecek mi, saha dışı olaylardan ne oranda etkileniyorsunuz" sorusu üzerine kaleci Volkan Demirel, yaşanan olaylardan ötürü futbolcuların kafasının saha dışına taştığını, her çıkan haberin kendilerini etkilediğini, düşünmek zorunda kaldıklarını anlattı.

Kararın açıklanmasıyla gece yarısına kadar konu hakkında görüştüklerini anımsatan Demirel, "Bu konuları konuşmak yerine dinlenebilirdik. Çünkü çok yoğun geçen idmanlar var. Ama ister istemez bu konuları düşünüyorsunuz" dedi.

Belezoğlu ise "Sadece saha içine konsantre olmak var. Bir de saha dışında bu kadar komplo üretilirken bunlarla beraber saha içine konsantre olmak var. Duygusal manada ne farklılıklar olduğunu sizler hissdemezsiniz. Ama yaşayan futbolcular olarak biz omuzumuzda ne kadar yük olursa olsun mücadelemizi göstereceğiz" ifadesini kullandı.

-Yeni taransferler bu durumdan ne kadar etkileniyor?-

Yeni transferlerin süreçten ne kadar etkileneceği konusuna değinen kaptan Emre, şöyle devam etti:

"Konuyla kimsenin bir şeyi dert ettiği yok. Sadece olayların şaşkınlığı olabilir. Bunu hak edecek ne yaptı bu futbolcular' diye düşünüyorlardır. Elimizden geldiğince bu kulübün değerlerini göstermeye çalışıyoruz. Gelen oyuncular yönetimimizin aldığı futbolcular. Ben hepsinin formalarını bu kulüp için terleteceklerine inanıyorum. İnşallah uzun yıllar birlikte şampiyonluklar yaşarız. Haklılığımızı birilerini suçlayarak atıfta bulunmaya gerek yok. Ben Türk futbolu algısının süreçte doğru yönetilmediğini düşünüyorum. Adımız çıkmış zaten, o zaman ismimi temizlemekle uğraşırdım."

-"Türk futbolu bu konuda birleşmeli birbirlerine destek olmalıdır"-

Türkiye liginde şampiyon olunsa bile gelecek yıl şampiyonlar ligine gidilemeyeceğinin bilimesinin nasıl bir duygu olduğu sorusunu yanıtlayan Hollandalı futbolcu Kuyt, "Hepimiz profesyonel olarak işimizi yapıyoruz. Hedefimiz burada bulunduğumuz süre içinde bütün başarıları elde etmektir. Normalde 3-4 kupada mücadele etmemiz gerekirken, bu olmayacak. Olan olaylar sadece Fenerbahçe ile ilgli değil. Tüm Türk  takımlarının problemi olarak görüyorum ben bunu. Eğer 2 senelik men cezası sabit olarak kalırsa bu tüm Türk futboluna zarar verir.  Geçen sezon Türk futbolunun geldiği noktayı hepimiz biliyoruz. Türkiye'den iki takım Avrupa'da final seviyelerine kadar geldiler.  Eğer bu olay İngiltere'de olsaydı takımlar birbirlerine destek verirdi. Bence Türk futbolu bu konuda birleşmeli birbirlerine destek olmalıdır" değerlendirmesini yaptı.

Son olarak kaptan Emre Belezoğlu, Fenerbahçe taraftarının en kötü zamanlarda bile yanlarında olduğunu dile getirerek  "Gün bu gündür. Taraftarlarımız daima yanımızda olacaktır. En kötü dönemlerimizde bile son maçımızda şampiyonluğu kaybettik. Burada taraftarımıza büyük görevler düşüyor.  Formalarınızı giyin sokaklara çıkın. Fenerbahçeliliğin gereği budur. Herkes çocuğunu yarın rahatlıkla formasını giydirsin sokaklara çıksın. Biz alnımızın akıyla şampiyon olduk"  dedi.

- Düzce

Kaynak: AA / Yerel

Emre Belözoğlu Volkan Demirel Fenerbahçe Dirk Kuyt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title