Haberler

Fenerbahçe, Riva Arsası ile İlgili Belgeyi Resmi İnternet Sitesinde Yayınladı...

Galatasaray'ın Seyrantepe'de Bulunan Araziye Yapmak İstediği Stat ve Toplu Konut Projesi Üzerine Sesini Yükselten Fenerbahçe Kulubü, Konu ile İlgili Rahatsızlıklarını Gündeme Getirmişti. Sarı Lacivertliler Kendilerinin de Riva'da Sportif Tesis Yapmak Üzere Talep Ettikleri Arsanın Bazı Basın Yayın...

Galatasaray`ın Seyrantepe`de bulunan araziye yapmak istediği stat ve toplu konut projesi üzerine sesini yükselten Fenerbahçe Kulubü, konu ile ilgili rahatsızlıklarını gündeme getirmişti. Sarı lacivertliler kendilerinin de Riva`da sportif tesis yapmak üzere talep ettikleri arsanın bazı basın yayın kuruluşlarında sus payı veya kısas güdülerek yapılmış bir istek olmadığı açıkladı. Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada bu arsa ile ilgili olarak 02.08.1995 tarihinde yapılan başvuru belgesini yayınladı. Konu ile ilgili olarakta şu açıklama yapıldı.

¨Fenerbahçe Spor Kulübü`nün İstanbul`un Beykoz İlçesi Çayağzı bölgesinde kamuoyunca Riva olarak bilinen yerde üzerine sportif tesis inşa etmek üzere talep ettiği arsa, bazı basın yayın kuruluşları ve köşe yazarları tarafından son günlerde yorumlandığı gibi bir sus payı ya da herhangi bir kısas güdülerek yapılmış bir istek değildir. Söz konusu bölgedeki yaklaşık 145 bin metrekare arsa Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından Milli Emlak Dairesi Başkanlığı`ndan ekte kopyası da görülen dilekçe ile 02.08.1995 tarihinde dönemin başkanı Ali Şen tarafından yine aynı amaçla üzerine sportif tesis inşa edilmek üzere kiralama yöntemiyle istenmiştir.

Ancak o dönemde bu talebin sonuçlanmaması üzerine Fenerbahçe Spor Kulübü 05.09.2006 tarihinde 1995 yılında yaptığı başvuruyu hatırlatarak ilgili mercilerden söz konusu arsanın satılması ya da kiralanmasını bir kez daha talep etmiştir.

Tıpkı 11 yıl önce olduğu gibi bugün de, Fenerbahçe Spor Kulübü`nün amacı bölgeye sportif tesisler inşa etmektir. Fenerbahçe Spor Kulübü`nün Riva`da kurmayı planladığı tesisler bölgede gelişmekte olan başta kürek sporu olmak üzere diğer su sporlarına hizmet edecek niteliktedir. Fenerbahçe Spor Kulübü`nün iddia edildiği gibi Riva`da bir müteahhit firma gibi konutlar yapıp bunun ticaretini yapması söz konusu değildir. Fenerbahçe Spor Kulübü`nün amacı Türk sporuna hizmet edecek, insanını gururlandıracak yeni spor tesislerini ülkesine kazandırmaktır¨.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title