Haberler

Fenerbahçe'nin Teknik Direktör Adayı Jorge Sampaoli Kimdir?

Güncelleme:

Fenerbahçe'nin, Phillip Cocu'nun ardından teknik direktör arayışına Arjantin Milli Takımını çalıştıran Jorge Sampaoli ile devam ettiği öğrenildi. Jorge Sampaoli kimdir?

Phillip Cocu'nun Fenerbahçe'deki başarısızlıkları nedeniyle takımla yollarını ayrımasıyla, Fenerbahçe yeni teknik direktör arayışına başladı. Sarı-Lacivertliler,son olarak Arjantin Milli Takımını çalıştıran Jorge Sampaoli'ye teklifte bulundu. Peki, Jorge Sampaoli kimdir?

JORGE SAMPAOLİ KİMDİR?

Jorge Sampaoli, 13 Mart 1960 yılında Arjantin'in Santa Fe bölgesinde doğdu. Futbol oynamadan teknik adamlık kariyerine başlayan Sampaoli, ilk olarak 2002 yılında Club Juan Aurich'i çalıştırdı.

Fenerbahçe'nin Teknik Direktör Adayı Jorge Sampaoli Kimdir?

BİR SEZONDA ÜÇ FARKLI TAKIM

Juan Aurich ile bir sezon beraber olduktan sonra Peru Ligi takımı Sport Boys Callao takımıyla yoluna devam eden Sampaoli, bir sezon boyunca üç farklı takımda yer aldı. Talih ona Şili'de buldu ve kariyerinde o günden sonra yükselişe geçti.

İKİ SEZON ÜST ÜSTE ŞİLİ LİGİ ŞAMPİYONU OLDU

2010 yılında Club Universidad de Chile'yi çalıştırmaya başlayan Sampaoli, bu takımda iki sezon üst üste Şili Ligi şampiyonu oldu ve 2011/12 sezonunda da Copa Sudamericana'yı da aldı. 22 Kasım 2012'de Şili Milli Takımı'ndan gelen teklif üzerine Club Universidad de Chile'den ayrıldı ve 2014 Copa America'da Şili'yi şampiyonlukla buluşturdu.

Fenerbahçe'nin Teknik Direktör Adayı Jorge Sampaoli Kimdir?

SEVİLLA'NIN BAŞINA GEÇTİ

Şili Milli Takımında yaptıkları ile dünya Jorge Sampaoli'yi tanıdı ve 1 Temmuz 2016 itibarıyla La Liga'ya, Sevilla kulübüne gitti. 2015/16 sezonunda UEFA Avrupa Ligi şampiyonu olan Sevilla takımında bulunan Arjantinli hoca, takımını La Liga'da dördüncü yaptı. Ardından, Arjantin Milli Takımı'yla Güney Amerika'ya gitti.

Fenerbahçe'nin Teknik Direktör Adayı Jorge Sampaoli Kimdir?

RUSYA'DAKİ TURNUVA SONUCU GÖREVDEN ALINDI

Jorge Sampaoli, 2018 Dünya Kupası Elemelerini başarıyla geçen Arjantin Milli Takımı ile Rusya'da düzenlenecek turnuvaya katıldı ve Arjantin'in turnuvaya erken veda etmesiyle 15 Temmuz 2018 tarihinde görevden alındı.

Fenerbahçe'nin Teknik Direktör Adayı Jorge Sampaoli Kimdir?

Kaynak: Haberler.com / Spor

Fenerbahçe Arjantin Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title