Haberler

Fenerbahçe - Konyaspor Maç Sonu...

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Maçtan Sonra Düzenlediği Basın Toplantısında, Futbolcularını, Zor Bir Maçtaki İyi Mücadele Nedeniyle Tebrik Ettiğini İfade Ederek, "İkinci Yarının Başından Bu Yana Oynadığımız Maçlardaki Gibi Zor Olacağını Biliyorduk.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, futbolcularını, zor bir maçtaki iyi mücadele nedeniyle tebrik ettiğini ifade ederek, "İkinci yarının başından bu yana oynadığımız maçlardaki gibi zor olacağını biliyorduk. Başta rakibimiz kapandı biz de hareketli olarak pozizyon yaratmak zorundaydık. Futbolcular yapmaları gerekeni, hedeflerinin ne olduğunu biliyordu ve gerektiği gibi savaştılar. İlk yarının sonunda bulduğumuz golden sonra, ikinci yarıda aynı hızla devam edince 3-0'ı bulduk. Daha fazla gol fırsatları bulduk. Biraz daha sakin olabilsek, elimizdeki şansları kullansak daha farklı olabilirdi. Önemli olan 3 puanla ayrılabilmek, kaç gol attığınızın pek fazla önemi yoktur. Futbolcularımı sahada verdikleri mücadeleden ve savaştan dolayı kutluyorum" dedi.

Brezilyalı teknik adam, Appiah'ın orta alanın sağında görev yapmasıyla ilgili bir soru üzerine, bu futbolcunun yerini değiştirmeyeceğini söyledi.

Günümüz futbolunda, bir futbolcunun sadece bir mevkiide oynayamayacağını ifade eden Zico, Appiah'ın mevkisiyle ilgili şunları söyledi:

"Appiah'ın oynadığı mevkisini değiştirmeyeceğim. Dünyanın en iyi oyuncularına bakın, Ronaldinho herhangi bir yerde oynar, Messi de öyle. Bir oyuncunun sadece bir pozisyonda oynama gibi bir durumu yoktur. Appiah her zaman görev verdiğim yerde verimli olmak için elinden geleni yapacağını söyledi. Maçlar iyi gittiği zaman Fenerbahçe tur atlarken, maç kazanırken bu tip sorular gelmiyordu. Benim herhangi bir kararıma saygı duyacağını, probleminin olmadığını söyledi."

Deivid ile tartıştığı yönündeki haberlerinin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Zico, "Deivid'in tendonundaki sakatlığı nedeniyle tedavisi sürüyor. Deivid herhangi biri ile kavga ettiyse, belki de benim tanımadığım bir ikiz kardeşim vardır. O'dur" dedi.

Forvet oyuncularının güne yönelik performanslarının bulunduğunu ifade eden Brezilyalı teknik adam, Kezman'ın çok iyi çalıştığını, yakında kendisine güveni gelip takıma faydalı olacağına inandığını belirtti.

Teknik direktör Zico, kaleci antrenörleri Murat Öztürk'e de övgüde bulunarak, "Bütün kalecilerimize güvenle bakmamızı sağlıyor. Bu nedenle kendisine teşekkür ediyorum. Serdar 3. kalecimizdi. Şu anda yarıştığı kişiler Volkan ve Rüştü. Bu iki kaleci de Fenerbahçe'nin kalecisi olmasının yanı sıra milli takım kalecileri. Sezon başından bu yana bütün kupa maçlarında Serdar'a görev verdik. Her oyuncuya ayrı ayrı önem vermek zorundayız. Serdar da kupada oynayarak verimliliğini artırdı ve kendine güveni sağladı. Geldiğimiz nokta da yaptığımız işin doğruluğunu gösteriyor" şeklinde konuştu.

Alex'in Konya spor maçında yükselen grafiğiyle ilgili bir soruyu da yanıtlayan Zico, "Onun gibi oyunculara bu tip eleştirilerin gelmesi normal. Sonuçlar iyi gitmediği zaman eleştirilen futbolculardır. Sonuçlar iyi gitmeye başladığında bütün güzel görüşler üstüne odaklanır. Sakatlığı vardı bunu atlatması zaman almıştı. Yaptığımız çalışmalar kendini göstermeye başladı. İnanıyorum ki sadece Alex değil, çoğu kişinin verimli görmediği oyuncular da verimliliği ortaya koyup kendilerini gösterecekler" ifadelerini kullandı.

Zico, Real Madridli futbolcu Roberto Carlos'un medyaya yansıyan açıklamalarıyla ilgili, "Bu konu hakkında birşey söylemek istemiyorum. Kafamda olan şey takımın başarısı ve sezon sonunda şampiyonluğa ulaşmak" dedi.

Volkan'ın Fenerbahçe ve Milli Takımın kalesine tesadüfen geçmediğini ifade eden Zico, bu kaleciyle ilgili bir soru üzerine, Volkan'nın kaliteli olduğunu kaydederek, "Milli takıma tekrar çağrılırsa oynama şansı bulursa elinden gelenin en iyisini yapıp güzel bir performans göstereceğine inanıyorum" diye konuştu.

Konya spor Teknik Direktörü Nurullah Sağlam ise, Fenerbahçe'nin haklı bir galibiyet aldığını söyledi. Sağlam, göze hoş gelen bir futbol sergilemeye çalıştıklarını belirterek, "Kazanmaktan önce, güzel futbol oynamayı amaçladık. İlk yarı boyunca uzatma dakikalarına kadar oyunun hakimi bizdik. İlk yarıda yediğimiz gol ikinci yarıda Fenerbahçe'nin farklı oynamasına neden oldu. Bizim de daha fazla rakibe baskı yapmamıza neden oldu. Oyunun sonuna doğru daha çok risk almaya başladık. Zaman zaman oyun disiplininden koptuk. Topa daha fazla sahip olan ve pozisyon bulan bizdik" dedi.

Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir, maç sonrası yaptığı açıklamada, iki haftadır puanlar kaybettiklerini belirterek, "Bu puan kayıplarına Konya spor maçıyla son verdik. 3 golle aldığımız bu galibiyet, bizim için çok önemli. Taraftarlarımız da maç boyunca bizi çok iyi destekledi. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bundan sonra da maçlarımıza bu şekilde çıkıp 3 puanları almak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Özdemir, Konya spor Kulübü Başkanı Ahmet Şan'ın protokol tribününde kendileriyle ilgilenilmediği yönündeki açıklamalarını duyduğunu belirterek, bu konuda şunları söyledi:

"Maç başlamadan önce ben ve asbaşkanımız Murat Özaydınlı kendilerine 'Hoşgeldiniz' dedik ve bir istekleri olup, olmadığını sorduk. Protokol tribününün Fenerbahçe ile bir ilgisi yoktur. Burada sadece sayın başkanımız Aziz Yıldırım oturmaktadır. Ayrıca burada yapılan ikramlarla Fenerbahçe'nin bir ilgisi yoktur. Burası Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün kontrolü altındadır. Bu tribünde arzuların yerine getirilmemesiyle Fenerbahçe ilgili değildir."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye gezisi sırasında Fenerbahçe Kulübü'nün de davet edilmesi konusuyla ilgili soruya da Nihat Özdemir, şu yanıtı verdi:

"Sayın Başbakanımızın Suriye ile ilgili talebini içtenlikle karşıladık. Yalnız maç programının da uygun olması lazım. O tarihlerde bizim Türkiye Kupası yarı final maçımız var. Maç programlarının yeniden düzenlenmesi için federasyonumuza görev düşmektedir. Federasyon gerekeni yaparsa Fenerbahçe Kulübü olarak Başbakanımızın isteğini yerine getirmek bizim için onurdur."

Fenerbahçe Kulübü yönetimi, taraftarı ve futbolcusu arasında önemli problemler yaratılmak istendiğini ifade eden Özdemir, "Fenerbahçe büyük camiadır. Bu oyunlara gelmemiştir. Birlik ve beraberlik içinde durduk. Konya spor galibiyetiyle de yolumuza devam ediyoruz" dedi.

Geçen sezon da önde olmalarına rağmen şampiyonluğu kaybettiklerinin hatırlatılması üzerine Özdemir, şunları söyledi:

"Rakip takımın başkan vekilleri, ikinci başkanları zaman zaman 'Puan farkı şöyle böyle' dediler. Biz, bunlarla ilgilenmedik. Şu anda bile puan farkının ne olduğunu düşünmüyoruz. Sahaya çıkıp 3 puan kazanmak istiyoruz. Geçen sene son anda şampiyonluğu kaybettik. Bu sene çok daha dikkatli olacağız. Maçlarımızı kazanmak için sahaya çıkacağız ve puan farkıyla ilgilenmeyeceğiz."

Konya spor Kulübü Başkanı Ahmet Şan ise, son haftalarda çıkışta olduklarını ve İstanbul'a en az bir puan için geldiklerini ifade ederek, "Hedefimiz ligde gidebileceğimiz yere kadar gidebilmek. Bugün istediğimizi gerçekleştiremedik. Sonuçtan dolayı üzgünüz. İlk yarının son saniyelerinde yediğimiz gol, bireysel hatalardan geldi. İlk yarı berabere bitseydi, maç farklı olurdu. Yine ikinci yarı bireysel hatalardan goller yedik. İkinci golden önce bize verilmeyen bir korner vardı. Sonrasında Fenerbahçe golü buldu" şeklinde konuştu.

Maçın güzel bir atmosferde geçtiğini kaydeden Ahmet Şan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ancak berabere kalsaydık veya kazansaydık ne olurdu? Biraz farklı durumlar var. Konya'ya gelen İstanbul takımlarına ve diğer kulüplere misafirperverlik gösteriyoruz. Ama maalesef İstanbul'da aynı misafirperverliği görmüyoruz. 5 YTL'ye çay, 3 YTL'ye su içtik. Biz, biraz mütevazi olunmasını istiyoruz. Bu olayı fazla büyütmeye de gerek yok. Sonradan öğrendim PAF takımımız Fenerbahçe Kulübü'nün yemeğine katılmış. Bu güzel bir olay. Futbolu bence çok ajite etmeye gerek yok. Bu akşam futbol oynandı ve bitti. Konya spor Kulübü olarak futbolu spor şeklinde görmek istiyoruz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title