Haberler

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın Özelleştirilmesine Onay

Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'nın işletme hakkının verilmesi yöntemi ile özelleştirilmesi onayladı.

Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), Fenerbahçe- Kalamış Yat Limanı'nın işletme hakkının verilmesi yöntemi ile özelleştirilmesi onayladı.

ÖYK'nın konuya ilişkin kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre ÖYK, Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'nın bir bütün halinde 30 yıl süreyle işletme hakkının verilmesi yöntemi ile özelleştirilmesi ihalesinin, 664 milyon dolar bedelle en yüksek teklifi veren Tek-Art Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri AŞ'ye verilmesini, şirketin sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde, teminatının İdare lehine irat kaydedilmesini kararlaştırdı.

Sözleşmenin imzalanmaması veya diğer şartların yerine getirilmemesi durumunda işletme hakkının 654 milyon dolarla ikinci yüksek teklifi veren Safi Gayrimenkul ve Yatırımları Sanayi Ticaret AŞ'ye verilmesini kararlaştıran ÖYK, bu şirketle de sözleşmenin imzalanmaması durumunda söz konusu hakkın 600 milyon dolarla Akdeniz İnşaat ve Eğitim Hizmetleri AŞ-Yılport Holding AŞ Ortak Girişim Grubu'na verilmesine karar verdi.

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı, Türkiye'nin denizde bağlama kapasitesi açısından en büyük yat limanı olma özelliği taşıyor.

İşleticinin yat limanını en az 4 çıpalı yat limanı haline getirmesi için mevzuata uygun olarak hem kara hem deniz tarafındaki altyapı ve yer üstü tesislerini yaptırması ve bu yatırımların sözleşme imza tarihinden itibaren 5 yıl içinde tamamlanması şartı bulunuyor. - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Özelleştirme Yüksek Kurulu Fenerbahçe Marmara Kalamış Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title