Haberler

Fenerbahçe - Gençlerbirliği Maçının Ardından

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Spor Toto Süper Lig'de Gençlerbirliği'ni 5 farklı yendikleri maçta kapasitelerini, kalitelerini tekrar hatırlattıklarını, bunu sürdürülebilir hale getirmeleri gerektiğini söyledi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Spor Toto Süper Lig'de Gençlerbirliği'ni 5 farklı yendikleri maçta kapasitelerini, kalitelerini tekrar hatırlattıklarını, bunu sürdürülebilir hale getirmeleri gerektiğini söyledi.

Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynana müsabaka sonrasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Kocaman, Gençlerbirliği maçında uzun zamandır görmedikleri ve hasret kaldıkları görüntüler olduğunu belirterek, "Çok başarılı, son derece yüksek arzuyla oynanan bir oyun oldu. Fenerbahçe Futbol Takımı'nın neleri yapabileceğini, kapasitesinin ne kadar olduğunu göstermesi açısından, bu galibiyet çok anlamlı ve güzel oldu" dedi.

Ligde evlerinde oynadıkları son iki maçta, puan cetvelinde ilk 4'ü zorlayan iki takıma karşı 10 gol attıklarını hatırlatan Kocaman, "Sivasspor ve Gençlerbirliği'ne karşı 10 gol atabilmek, belki de sadece Fenerbahçe'nin başarabileceği bir işti. Bu seviyemizi gördükten sonra neleri yitirdiğimizi hayıflanarak hatırlamamak mümkün değil" diye konuştu.

Kocaman, 34 maçlık periyotta kalan maçlarla, play-off serisinde oynanacak toplam maç sayısına işaret ederek, "Fenerbahçe, kalan 11 maçın 11'ine de aday olduğunu oyunuyla, arzusuyla, kalitesiyle gösterdi. Maçın anlatacak en önemli tarafı, anlam ve mana ifade eden tek tarafı da buydu" şeklinde konuştu.

Gençlerbirliği karşısında ortaya koydukları performans ve sonucun Fenerbahçe için bir patlama olduğunu kaydeden Kocaman, "Fenerbahçe'nin normali bu. Anormal olan geçen maçlardı. Bazen birikir ve bir yerde ortaya çıkar. Bugün pek çok şey bir araya geldi birikti. Bu anlamda, oyun anlamında bir patlama oldu. İsteklilik ve oyun anlamında değil sadece, kalite anlamında da kendini göstermesi açısından patlama oldu. Bunu deplasmandaki maçlarla beraber taçlandırmamız gerekiyor. Zorlukların üstesinden gelebilecek

iradeyi ortaya koymamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"GALATASARAY MAÇIYLA SEZONUN BAŞLANGICINI YAPACAĞIZ"

"Her şeyin başı moral" diyerek sözlerine devam eden Kocaman, bunu sağlayan en önemli faktörün de seri galibiyetler olduğunu dile getirdi. Kocaman, Gençlerbirliği maçında alınan galibiyetin devamının gelmesi gerektiğini vurgulayarak, "Başarı zincirini kurabilirsek, en önemli tarafı bu. Bu maçın arkasını bağlamamız lazım. Ankaragücü en tehlikeli takımlardan birisi; çünkü kaybedecek bir şeyleri yok. Kaybedecek bir şeyi kalmamış takıma karşı istekli bir takım olarak oynayacağız. Arkasından Galatasaray ile

oynayarak sezonun başlangıcını yapacağız. Bizim için bugünkü maçın çok büyük önemi var. Bize kapasitemizi ve kalitemizi, bütün seyredenlerle beraber tekrar hatırlattı. Bunu sürdürülebilir hale getirmeliyiz" dedi.

Bir basın mensubunun Play-off'la ilgili bir soru yöneltmesine ise Kocaman şöyle konuştu:

"Gerçek olan şu ki, bu uygulama şampiyonluk serisi uygulaması. Kendine güvenen, klas, kalitesi yüksek ülkeler ve futbolları için uydurma bir şey. Esasında doğru bir şey değil. Duruma yönelik söylemler zaman zaman hepimizin yaptığı şeyler. Play-off ya da şampiyonluk serisi neyse adı, zorlama bir durum."

Attığı iki gol ile maçın yıldızlaşan isimlerinden olan Miroslav Miroslav Sotch, iyi oynayarak kazandıklarını dile getirdi.

Yıldız oyuncu, iyi bir maç oynadıklarını belirterek, "İyi futbol oynadık ve kazandık. Bu futbolu deplasman maçlarında da ortaya koymamız lazım. Dış sahada oynayacağımız maçları kazanmamız lazım. Galatasaray ile aramızdaki puan farkını indirmemiz lazım. İnşallah bu galibiyet deplasmanda oynayacağımız maçlarda alacağımız iyi sonuçların habercisi olur. Çok doğru bir futbol ortaya koyduk" diye konuştu.

Stoch, Hollanda'da oynarken de uzak mesafeden goller attığını, burada da son haftalarda böyle goller kaydettiğini hatırlatarak, gollerinin devamının geleceğini vurguladı. Stoch, önümüzdeki maçlarda böyle gollerinin devamının geleceğini iddia ederek, "Play-off maçlarında bu tip gollerle takımıma yardımcı olacağım. Antrenmanda sonra kalıp çalışıyorum. Samandıra personeline sorarsanız, size söyleyeceklerdir. Kornerlerde ceza sahası dışında bekliyorum. Alex ile bu pozisyonu sık sık çalışıyoruz. Kısmet oldu,

güzel bir gol oldu" şeklinde konuştu.

Stoch, her futbolcunun oynamadığı zamanlar mutsuz olmasının normal olduğunu dile getirerek, "Bu sene direkt ilk 11 oyuncusu olarak çok maça çıktım. Bu insanın çok daha fazla özgüvenli olmasını sağlıyor. Aykut hocama da bana güvendiği için teşekkür ediyorum. Oynamadığım zamanlarda da formayı almak için mücadelemi bırakmadım. Bu sene forma şansı bulunca iyi değerlendirdim" şeklinde konuştu.

Fenerbahçe'nin genç futbolcusu Recep Niyaz karşılaşmanın sonucu beklediklerini belirterek, "Baskılı oynadık. Hafta içi iyi çalışmıştık. Bir hafta önce puan kaybetmenin verdiği stres de vardı. Bu maçla çıkışa geçmek istiyorduk. Ankaragücü deplasmanından da inşallah puanla döner ve çıkışa geçeriz" ifadelerini kullandı.

GENÇLERBİRLİĞİ CEPHESİ

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa, Fenerbahçe karşısında hiç beklemedikleri bir sonuç aldıklarını söyledi.

Çapa, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, bu sonucun Gençlerbirliği'ne yakışmadığını belirterek, "Hiç beklemediğimiz bir sonuç aldık. Skora bakıldığı zaman bugüne kadar yapmış olduğumuz işlerin bir anlamda değişik bir tabloya doğru gittiğini söyleyebiliriz. Her geçen gün futbolcularımız kendilerini geliştirmişlerdi. Maalesef maçta bundan çok fazla bir şey göremedik" diye konuştu.

Farklı yenilginin iki nedeni olabileceğini anlatan Fuat Çapa, şunları kaydetti:

"Birinci neden çok fazla konsantre olmak. Bazen bizim gibi genç takıma çok fazla motive olmak, çok fayda sağlamayabilir. İkinci neden de maçcacağız. Bizim için bugünın başında 1-0 geriye düşünce, maçtan önceki taktiksel planın tamamen değişmesi. Maçın özeti yediğimiz 4. goldü. O gol, bugün nasıl oynadığımızı, nasıl mücadele ettiğimizi iyi bir şekilde özetliyor."

Gençlerbirliği'nin futbolcularından Aykut Demir ise erken yedikleri golün kendilerini çok etkilediğini vurgulayarak, "Kadıköy'de erken gol yemeyeceksin. Ardından 2. gol gelince zor oldu. Hep beraber kötü oynadık. Bunu unutup Galatasaray maçına konsantre olmamız lazım. Gençlerbirliği büyük bir camia. Bu kötü sonuç nedeniyle özür diliyoruz" diye konuştu.

Ante Kulusic de galibiyetinden dolayı Fenerbahçe'yi tebrik ederek, bugün çok kötü bir performans sergilediklerini söyledi. Kulusic, maç içerisinde istediklerini sahaya yansıtamadıklarını da sözlerine ekledi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Aykut Kocaman Fenerbahçe Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title