Haberler

Fenerbahçe ES'ti

Güncelleme:

Fenerbahçe, Eskişehirspor'u deplasmanda 3-1 yendi.

Spor Toto Süper Lig'de 28. hafta maçında Avrupa kuplarına katılmanın hesaplarını yapan Eskişehirspor ile şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Eskişehir Atatürk Stadı'nda oynanan zorlu mücadelede gülen taraf 3-1'lik skorla Fenerbahçe oldu.

Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri 10. dakikada Caner Erkin, 14. dakikada Mamadou Niang ve 87. dakikada Semih Şentürk kaydetti. Eskişehirspor'un tek golü ise 8. dakikada Batuhan Karadeniz'den geldi.

Bu galibiyetin ardından Fenerbahçe puanını 63'e yükselterek hem maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu, hem de deplasmanda arka arkaya 6. maçını kazanamış oldu. Eskişehirspor ise Bülent Uygun'un göreve gelmesinin ardından içerde oynadığı 11 maçtan sonra galibiyetle tanıştı ve 42 puanda kaldı.

Spor Toto Süper Lig'de bir sonraki hafta Eskişehirspor, Medical Park Antalyaspor deplasmanına konuk olurken, Fenerbahçe kendi sahasında Gaziantepspor'u ağırlayacak.

BÜLENT UYGUN VE AYKUT KOCAMAN'IN TERCİHLERİ

Ev sahibi Eskişehirspor'da teknik direktör Bülent Uygun maça kalede Ivesa, savunmada Sezgin, Volkan, Veysel, Diego, orta sahada Alper, Doğa, Erkan, Sezer, Burhan ve ileri uçta Batuhan 11'iyle sahaya çıktı. Kırmızı-siyahlılarda Pele, Rodrigo Tello ve Ümit Karan gibi isimler maça yedek kulübesinde başladı.

Fenerbahçe'de teknik direktör Aykut Kocaman kalede Volkan, savunmada Gökhan, Lugano, Yobo, Andre Santos, orta sahada Emre, Cristian, Mehmet Topuz, Caner, ileri uçta ise Alex ve Niang ile maça başladı. Fenerbahçe'de Bursaspor karşısında 11'de kendine yer bulan Semih Şentürk bu kez kulübede oturdu.

PERDEYİ BATUHAN AÇTI!

Eskişehir Atatürk Stadı'nda orta hakem Cüneyt Çakır'ın çaldığı ilk düdükle birlikte maça oldukça hızlı başladı. Ev sahibi Eskişehirspor ilk dakikalarda Fenerbahçe kalesine etkili gitmeye başladı. Özellikle Batuhan Karadeniz, sarı-lacivertlilerin savunmasına bu bölümde zor anlar yaşatırken, kırmızı-siyahlılar aradığı golü buldu. Maçın 8. dakikasında Eskişehirspor kazandığı topla birlikte hızlı çıktı. Sağ kanattan Burhan'ın yaptığı ortaya kale sahası önünde bomboş durumda kafayı vuran Batuhan meşin yuvarlağı filele gönderdi.

ESKİŞEHİRSPOR'UN SEVİNCİ İKİ DAKİKA SÜRDÜ!

ALEX 100. ASİSTİNİ YAPTI

Fenerbahçe deplasmanda yediği şok golün ardından çabuk toparlandı. Santrayla birlikte Eskişehirspor kalesine yüklenen sarı-lacivertliler iki dakika sonra beraberliği sağladı. Sol kanattan ceza sahasına sokulan Caner, Alex ile duvar pası yaptı. Eskişehirspor savunması ceza sahası içinde topu uzaklaştıramayınca Caner hatayı affetmedi ve skora denge getirdi. Golün pasını veren Brezilyalı Alex de Souza ise Spor Toto Süper Lig'de 100. asistini yapmış oldu.

NİANG'LA GELEN ÜSTÜNLÜK

Beraberlik golünü bulan Fenerbahçe deplasmanda öne geçmek adına oyunun kontrolünü eline aldı. Oldukça tempolu ve gollü başlayan maçın 14. dakikasında Fenerbahçe öne geçmeyi de başardı. Alex'in ceza sahasına attığı pasta Niang rakibinden sıyrılarak düzgün bir vuruşla topu ağlara göndererek Fenerbahçe'yi 2-1 öne geçirdi.

Fenerbahçe'nin üstünlük golünden sonra oyunun kontrolünü iyiden iyiye eline alarak düşürdü. Eskişehirspor'da ise arka arkaya yenilen goller moral bozukluğuna sebep oldu. İlk yarının kalan bölümünde Fenerbahçe zaman zaman etkili olsada başka gol olmadı ve soyunma odasına sarı-lacivertliler 2-1'lik üstünlükle gitti.

SEDYEYLE GİTTİ, SAĞLAM GELDİ

İlk yarının son dakikasında Eskişehirspor kalecisi Ivesa ile hava topunda çarpışan Fenerbahçeli Niang yerde kaldı. Bu sakatlığının ardından yerden kalkamayan Niang sahayı sedye ile terk etti. Senegalli oyuncu ikinci yarı için sahaya çıktı ve takımdaki yerini aldı.

UYGUN'DAN PELE VE ÜMİT KARAN HAMLESİ

İkinci yarı başlarken Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun oyuncu değişikliğine gitti.

Kaynak: AA / Spor

Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title