Haberler

Fenerbahçe'den Zirveye Yakın Takip...

Turkcell Süper Lig'de Kayserispor'u 2-0 Yenen Fenerbahçe, Şampiyonluk Yarışında Lider Bursaspor'u 3 Puan Geriden Takibini Sürdürdü

Turkcell Süper Lig'de Kayserispor'u 2-0 yenen Fenerbahçe, şampiyonluk yarışında lider Bursaspor'u 3 puan geriden takibini sürdürdü.

Kadıköy'de büyük bir seyirci desteğiyle rakibini konuk eden sarı-lacivertli ekip, zorlu mücadelede 3 puan alarak önemli bir engeli aştı.

Ligin 23. haftasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında aldığı 2-1'lik yenilginin ardından çıkışa geçen sarı-lacivertliler, yaptığı 5 maçta 4 galibiyet 1 beraberlik alarak, kötü geçen şubat ayının ardından önemli bir seri yaptı.

- 6 MAÇTIR GOL YEMİYOR-

Turkcell Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda yaptığı son 6 resmi maçta kalesini gole kapatan Fenerbahçe, rakip fileleri 7 kez havalandırdı.

Ligde 24. hafta Antalyaspor, 26. hafta Gaziantepspor ve 27. hafta Galatasaray karşısında 1-0'lık galibiyetler alan sarı-lacivertliler, 25. haftada Gençlerbirliği ile 0-0 berabere kalıp, kupada yarı final ilk maçında Manisaspor'u 2-0 yenmişti.

Sarı-lacivertliler son olarak, bu akşam 28. hafta mücadelesinde Kayserispor'u 2-0'lık skorla geçerek yine gol yemedi. Ligde 29. haftayı, ligden düşürülen Ankaraspor ile karşılaşacağı için maç yapmadan geçecek sarı-lacivertli ekip, 30. haftada Beşiktaş ile yapacağı derbi öncesi 13 Nisan Salı günü Manisaspor ile kupada yarı final rövanş mücadelesine çıkacak.

- GÖKHAN ÜNAL GİRDİ GOL GELDİ-

Fenerbahçe'de, Güiza'nın sakatlanmasının ardından oyuna giren Gökhan Ünal, sarı-lacivertli ekibin maçtaki ilk golüne imzasını attı.

Karşılaşmanın 28. dakikasında oyuna dahil olan Gökhan Ünal, 33. dakikada eski takımına karşı topu filelere göndererek, Fenerbahçe'yi mücadelede 1-0 öne geçirdi.

Gökhan, Fenerbahçe formasıyla ligde 2. golünü kaydetti.

- 2. GOL LUGANO'DAN-

Sarı-lacivertli ekibin zorlu Kayserispor mücadelesinde 2. golü, savunma oyuncusu Lugano'dan geldi.

Fenerbahçe savunmasında Bilica ile birlikte başarılı bir dönem geçiren Uruguaylı futbolcu, zaman zaman attığı sürpriz gollerle de takımına katkı sağlıyor.

Alex'in sağ köşeden kullandığı korner atışında kafayla topu filelere gönderen Lugano, Fenerbahçe'de bu sezon ligde 3. golüne imza attı.

Lugano, maç boyunca savunmada Kayserispor'un golcü ismi Makukula'yı kontrol etti.

- FENERBAHÇE'DE ZORUNLU DEĞİŞİKLİK-

Karşılaşmanın ilk yarısında sakatlanan Güiza, 28. dakikada oyundan alınırken, bu futbolcunun yerine Gökhan Ünal oyuna girdi.

Sakatlığının ardından bir antrenmana katılarak Kayserispor mücadelesinin 11'ine giren İspanyol forvet, maçın henüz 3'de birlik bölümü tamamlanmadan oyundan çıkmak zorunda kaldı.

- MALİYE BAKANI ŞİMŞEK DE MAÇI İZLEDİ-

Fenerbahçe-Kayserispor mücadelesini Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de izledi.

Başkan Aziz Yıldırım'ın voleybol maçı nedeniyle Cannes'da olması nedeniyle Fenerbahçe'yi başkanlık düzeyinde başkanvekili Nihat Özdemir temsil ederken, karşılaşmayı izleyenler arasında Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı ve teknik direktör Ertuğrul Sağlam da yer aldı.

Eski ünlü Fransız futbolcu Thuram da karşılaşmayı izleyenler arasındaydı.

- GÖZLER SAHADA, KULAKLAR CANNES'DA-

Fenerbahçeli taraftarlar Kayserispor maçında futbol takımlarının maçını izlerken, aynı zamanda da Cannes'da şampiyonlar ligi finalinde mücadele veren Fenerbahçe Acıbadem'in aldığı sayıların haberlerini takip etti.

Maçın 69. dakikası oynanırken, Maraton VIP tribünündeki çok sayıda taraftarın localara doğru yönelip televizyondan voleybol maçına baktığı görüldü. Tribünler, Cannes'daki mücadelenin 4. set sonunda 2-2 olmasıyla büyük bir sevinç yaşadı. Cannes'daki maç Fenerbahçe Acıbadem'in 3-2 yenilgisiyle sona erdikten sonra kale arkası tribününde 'Armanın gururu sarı melekler' yazılı pankart açarken, tribünler pankarttaki yazıyı tezahürat olarak dile getirdi.

- TARAFTARLAR ARASINDA KAVGA ÇIKTI-

Türk Telekom kale arkası tribününde Fenerbahçe Acıbadem için açılan pankartın alt bölümünde, sarı-lacivertli taraftarlar arasında kavga çıktı. Tribünlerde yaşanan gerilimi güvenlik güçleri yatıştırmaya çalıştıysa da gerilim uzun süre devam etti. Güvenlik güçleri kavga eden taraftarlara müdahale ederken, tartışmalar maç bitiminde de sürdü. Taraftarlar, bu sırada emniyet güçleri aleyhine tezahüratlar yapıp protestoda bulundu.

Başkanvekili Nihat Özdemir, maç sonunda sahaya inip Türk Telekom tribününün önüne kadar giderek, taraftarları yatıştırmaya çalıştı. Bazı taraftarların olaylar sırasında göz altına alındığı görüldü.

- NOTLAR-

Maçın 18. dakikasında kendisine faul yapılan Lugano, oyunu başlatma noktası konusunda hakem Yunus Yıldırım ile tartışma yaşadı. Hakem faul atışı çaldıktan sonra rakip oyuncu bir süre daha topu taşırken buna kızan Lugano, faul yapılan noktanın uzağında topu tutup oyunu başlattı. Hakem bunun üzerine Lugano'yu uyararak topu geriye çekti.

- Karşılaşmanın 44. dakikasında Kayserispor'un korner atışı kullandığı sırada ceza alanı içinde Fenerbahçeli Lugano ile rakip oyuncu Makukula adeta güreş tutar şekilde kameralara yansıdı.

- 67. dakikada bir pozisyonda sakatlık geçiren Emre sinirli tavırlarıyla dikkat çekerken, tedavisinin ardından sağlık ekibinin çantasını oyun alanının dışına attı. - Cannes'daki voleybol şampiyonlar ligi maçı, karşılaşmanın devre arasında basın tribününde de heyecanla izlendi.

(SEL-BÜL-GKH) - İSTANBUL

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title