Haberler

Fenerbahçe'den Hakem Tepkisi

Güncelleme:

Fenerbahçe kulübünün voleyboldan sorumlu yönetim kurulu üyesi Dinçay, Halkbank'a 3-1 yenildikleri karşılaşmadaki hakem kararlarına tepki gösterdi.

Fenerbahçe Kulübü'nün voleyboldan sorumlu yönetim kurulu üyesi Hakan Dinçay, Acıbadem Erkekler Voleybol Ligi play-off final serisi dördüncü maçında Halkbank'a 3-1 yenildikleri karşılaşmadaki hakem kararlarına tepki gösterdi.

Halbank'ın şampiyon olduğu mücadelenin ardından açıklamada bulunan Dinçay, rakiplerini tebrik ettiğini ifade ederken, karşılaşmanın hakeminin 2. setin en kritik bölümünde verdiği karar nedeniyle adeta isyan etti.

Sarı-lacivertli yönetici, "Bir yıl insanlar emek veriyor, çok ciddi paralar yatırılıyor. Bu kadar emeğin karşılığında basit hatalarla emek çalınmaz. İlk seti Halkbank iyi oynadı ve kazandı, kimse bir şey demedi. Fakat ikinci sette en önemli, en kritik yerde 3-4 defa hata var ve set gitti. Bu kadar emek veriliyor, bu kadar basit bir hakem hatasıyla iş bitiyor. Biz bugün belki burada galip gelebilirdik. Bunlara hakem karar vermeyecek, bunlar sahada oyuncuların karşısında olacak. Hakemin bir yanlış hareketinden dolayı bütün emek çalınacak. Böyle bir şey olmaz" ifadelerini kullandı.

Kulüp olarak amatör sporlara ciddi yatırımlar yaptıklarını anlatan Dinçay, "Oyun sahada oynanır, sahanın dışında oynanmaz. Biz artık yorulduk. Özellikle burada çok yorulduk. Seneye bakacağız zaten" dedi.

"Destek görmüyoruz, köstek görüyoruz" diyen Fenerbahçeli yönetici şunları kaydetti:

"Yazık günah her sene aynı şeylerle uğraşmak. Fenerbahçe voleybola çok büyük yatırımlar yaptı. Bu insanlar voleybolu Türk sporuna sevdirdiler. Fenerbahçe olarak Türk sporuna yaptığımız büyük katkılar var. Gençlerde olsun, kulüpler arası olsun, dünya şampiyonlukları ve Avrupa şampiyonlukları olsun... Yeter yorulduk. Destek görmüyoruz, köstek görüyoruz. Ayrıcalık istemiyoruz ama önümüzü de kesmeyin. Sayın başkanlarını da oyuncularını da tebrik ettim. Sahada kazanılacaksa helali hoş olsun ama sahada kazanılsın."

Yıldırım çılgına döndü

Karşılaşmayı izleyen Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri hakemin 2. setin sonundaki kararından dolayı ciddi itirazda bulundular.

Halkbanklı oyuncuların 29-27 kazanarak 2-0 öne geçtikleri sette, son sayı öncesi hakemin Fenerbahçeli oyuncuların çizgiye bastığı şeklinde karar vermesi üzerine sarı-lacivertliler itiraz ederek, çizgiye basmadıklarını, rakip oyuncuların da fileye temas ettiğini savundular.

Fenerbahçe Grundig Takım Kaptanı Arslan Ekşi'nin hakem Erdal Akıncı ile konuşmasının ardından, adeta çılgına dönen Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, tribünde yan yana oturduğu Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil'e sinirli bir şekilde tepkisini dile getirdi.

Bir ara sinirle takıma doğru eliyle "sahadan çıkın" işareti yapan Yıldırım daha sonra takım kaptanı Arslan Ekşi'yi yanına çağırdı. Yıldırım'ın hakemle konuşmasını istediği kaptan Ekşi, hakemin yanına gelerek itirazlarını sürdürdüyse de kararda değişiklik olmadı.

Fenerbahçeli taraftarlar da uzun süre "hırsız hakem" şeklinde tempo tuttu.

Maçı izleyenler arasında Yıldırım'ın yanı sıra Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, yönetim kurulu üyeleri Hakan Dinçay, Turhan Şahin ve Yalçın Haker de bulundu. Uslu, ilk setin ardından salondan ayrıldı.

Tomurcuk Vakfı Zihinsel Engelliler Ritm Grubu, maç öncesi gösteri yaptı. Gösterinin ardından iki takım oyuncularıyla bir araya gelen grup, onlara minik hediyeler verdi. - İstanbul

Kaynak: AA / Spor

Aziz Yıldırım Halk Bankası Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title