Haberler

Fenerbahçe'de Teknik Direktör Dirk Advocaat ve Robin Van Persie Basın Toplantısı Düzenlediler

Hakan TARHAN-Manchester-DHAFenerbahçe Teknik Direktörü Dirk Advocaat ile Hollandalı yıldız Robin van Persie, Manchester United ile oynayacakları UEFA Avrupa Ligi A Grubu 3. hafta maçı öncesinde karşılaşmanın oynanacağı Old Trafford Stadyumu'nda bir basın toplantısı düzenledi.

Hakan TARHAN-Manchester-DHA

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dirk Advocaat ile Hollandalı yıldız Robin van Persie, Manchester United ile oynayacakları UEFA Avrupa Ligi A Grubu 3. hafta maçı öncesinde karşılaşmanın oynanacağı Old Trafford Stadyumu'nda bir basın toplantısı düzenledi.

ROBİN VAN PERSİE: "UZUN BİR GÜNDÜ AMA İYİYİZ"

Robin van Persie, kendileri taşıyan uçağın Budapeşte'ye acil iniş yapması ile ilgili soru üzerine o anları şöyle anlattı: "Her şey iyi. Aslında tercümanımız Deniz söyleyene kadar olanların farkında değildim. Ben uçakta dizi izliyordum. O sırada Deniz bana söyledi. Uzun bir gündü. 13 saatlik bir yolculuktu ama iyiyiz."

11 yıllık İngiltere kariyeri ile ilgili de Van Persie, "11 yıllık İngiltere kariyerimden gurur duyuyorum. Çocuklarım İngiltere'de doğdu. İnişli, çıkışlı dönmelerim oldu. 20'li yaşların başındaydım buraya geldiğimde ve aslında burada büyüdüm. Çok fazla şey yaşadım. Burada yaşadığım zamandan gurur duyuyorum. Buranın pozitif noktalarını almaya çalışıyorum" diye konuştu.

Hollandalı golcü, "Yarın iyi bir dengeyi bulmam gerekiyor. Buraya geri dönmenin keyfini yaşarken, işimi de yapmalıyım. Her zaman Fenerbahçe için en iyisini yapmaya çalışıyorum. Günlük yazılanları fazla okumuyorum. Bunlara takılmıyorum. İyi çalışmalıyım ve pozitif olmalıyım. Her maç harika oynayamam belki ama her maç en iyisini yapmaya çalışıyorum. Tüm fikirlere saygılıyım ama ne istediğimi biliyorum. Yarından sonra da bu durum böyle olacak" ifadelerini kullandı.

Manchester United kariyerindeki iyi ve kötü günlerle ilgili soruya da van Persie, "Ben pozitife odaklanan birisiyim aynı zaman da gerçekçi olmalıyım. Olanları büyütmeye gerek yok. Böyledir, tokalaşır ve sonrasına bakarsınız. Yarına iyi bir şekilde hazırlanacağım" yanıtını verdi.

Alex Ferguson takımdan ayrılmasa Manchester United kariyerinin devam edip etmeyeceği yönündeki soruya da golcü oyuncu, "Bunu hiçbir zaman bilemeyeceğiz. Buraya imza attığımda burada kalacağı fikri vardı. İşler her zaman değişiyor. Durum nasılsa ona ayak uydurmak zorundayız" dedi.

"İyi bir takımımız var" diyen van Persie, "Ben bu takımı her gün görüyorum ve takım büyük gelişme kaydediyor. İyi çalışıyoruz. Maçlarda da bunu görüyorum. Şanssızlık demek kolay ama şansıztık. Alanyaspor maçında kalenize gelen tek atak gol oluyor. Neticede iki puan kaybettik. İkinci yılım burada. Çok gelişme görüyorum. Bu takım daha iyi olacak. Çünkü biz iyi çalışıyoruz. Aynı zamanda bir şey daha eklemek istiyorum. Fenerbahçe olarak, bir şey yapacaksak hep birlikte yapacağız. Taraftarın desteği önemli. İstediğimiz sonuçları alamıyoruz ama bunları beraber yapacağız. Dolu stat da oynamak güzel bir durum. Biz istiyoruz ki, her zaman taraftarımız arkamız da olsunlar. 12. adam olsunlar. Sahamızdaki maçlarda rakiplerimiz korksunlar. Geçen yıl bunu gördüm o destekler harikaydı. Onlara ihtiyacımız var" diyerek sözlerini noktaladı.

DİRK ADVOCAAT: "KAYBEDECEK BİR ŞEYİMİZ YOK"

Maçı iple çektiğini dile getiren tecrübeli çalıştırıcı, "Uzun bir gün oldu. 13 saatlik yolculukla buraya geldik. Oyuncularımız genç ve güçlü. Eminim ki yarın saha da her şeylerini verecekler. Kaybedecek bir şeyimiz yok. Onlara karşı neler yapabileceğimizi görmek açısında karşılaşmayı iple çekiyorum" dedi.

Manchester United'ın son dönemdeki performansı ile ilgili soru üzerine Hollandalı teknik adam, "Belki herkes son maçla ilgili negatif konuşuyor ama harika maçtı. (Liverpool 0-0 Manchester United) Bunu savaşçı ruh anlamında söylüyorum. Taktik anlamda harika bir maçtı. Sert ve yakın oynadılar. Yarın farklı bir kadroyla sahada olacaklarını düşünüyorum. Biz ise kendimize konsantre olmalıyız. Önemli bir karşılama olacak" diye konuştu.

Manchester United ve Jose Mourinho ile ilgili de Dirk Advocaat, "Harika bir kadro ve hocaları var. Mourinho'nun her oyuncudan alması gerekenleri alabilmesi açısından zamana ihtiyacı var. Mourinho harika bir hoca. Gittiği her kulüpte tüm kupaları kazanmış. Kendim için de aynı şeyleri hissediyorum. Yani yeni takımda her zaman zamana ihtiyacınız olur ve bu süreçte puan kayıpları olabiliyor" ifadelerini kullandı.

Robin van Persie'nin yarın on bir de olacak mıyım? sorusuna da Hollandalı hoca, 'Yarın göreceğiz' yanıtını verdi. Bu anlar gülüşmelere sahne oldu.

Takımdaki yaşanan sakatlıklara dikkat çeken Dirk Advocaat, "Bir takımda işe başladığınız zaman ideal 11'i bulmaya çalışırsınız. Biz üç maç üst üste aynı on birle oynadık ve üçünü de kazandık ancak sonrasında takımda bazı sakatlıklar yaşandı. Yine de iyi oyuncularımız var bunu başarabilmek için.Sabırsızlıkla yarın ki maçı bekliyorum. Değiştirmemiz gerekenler noktalar var ama ben pozitif bakıyorum. 3-4 temel oyuncunuzu kaybettiğiniz de zor durum ortaya çıkıyor. Osmanlıspor maçında beraberlik olabilir. Bana göre o kadar da kötü değildik. Feyenoord maçında çok fazla efor sarf ettik. O kadrodan 3-4 oyuncu çıkardığınızda farklı bir takım ortaya çıkıyor. Ama beni en çok sinirlendiren Alanyaspor ile 1-1 kalınan maçtı. Evinizde kazanmalısınız." diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Manchester United Fenerbahçe Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title