Haberler

Fenerbahçe'de Büyük Sevinç

Beko Basketbol Ligi Play-Off final serisinde Galatasaray Cafe Crown'u oldukça çekişmeli geçen maçların ardından 4-2 yenerek şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe Ülker'de büyük sevinç yaşanıyor.

Şampiyonluğun kazanılmasının ardından sarı-lacivertli oyuncular ve teknik heyet yaptıkları açıklamalarda, bu başarıya ulaşacaklarından şüpheleri olmadığını bildirdi.

Fenerbahçe Ülker Şube Direktörü Nedim Karakaş, sarı-lacivertli kulübün 5 ayrı şubesinde birden şampiyonluğa ulaşarak büyük bir başarı kazandığını belirterek, "Çok mutluyuz şu anda. Bize bugüne kadar desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ediyoruz. Kulüp olarak belki de Guinness Rekorlar Kitabı'na girdik. Dünya devi Barcelona'nın amatör şubelerini kapattığı bir dönemde, 5 şubemizde de şampiyonluğa ulaştık. Bu çok önemli bir başarı" dedi.

-"LİGE DAMGA VURDUK"-

Fenerbahçe Ülker Takımı Kaptanı Ömer Onan, önemli bir başarı elde ettikleri söyledi.

"Bu takım lige damgasın vurdu" ifadesini kullanan Ömer, "Herkes özlemiş Fenerbahçe-Galatasaray derbisini. İlk maçları farklı kazandık. Benim hastalığım, Tomas'ın sakatlığı takımı biraz etkiledi ve sonuç buralara kaldı. Biz daha iyi ve güçlü bir takımız. Onları da tebrik ediyorum. İyi mücadele ettiler. Şampiyon olmak güzel" diye konuştu.

Oğuz Savaş ise Galatasaray Cafe Crown'u tebrik etti. Rakiplerinin çok iyi mücadele ettiğini vurgulayan Savaş, şöyle devam etti:

"Ama herkes biliyordu ki, biz daha iyi takımız. Şampiyon olacağımıza inanıyorduk. Şampiyonluğu kaybedeceğimizi hiç düşünmedik. Taraftarımız için başarı zaten alışkanlık oldu. Gelecek sene ise sadece Türkiye'de değil, Avrupa Ligi'nde de başarılı olmak istiyoruz. "

Sarı-lacivertli oyuncu Kaya Peker de basketbol kariyerindeki 6. şampiyonluğu yaşadığını ancak bu şampiyonluğun en zevklisi olduğunu belirterek, "Seriyi biraz uzattık ama şampiyon olacağımızı biliyorduk. Buna inanmıştık. Sakatlıklarımız, kötü günlerimiz oldu. Sezon içinde de yaşadık bunları ama hep ayağa kalkmasını bildik. Biz ne kadar iyi bir takım olduğumuzu ve ne kadar hak ettiğimizi gösterdik diye düşünüyorum. Rakip sahada 2 kez kazandığımız için şampiyonluğu hak ettiğimizi düşünüyorum. Burada kazanmak çok zor" dedi.

-GALATASARAY CAFE CROWN CEPHESİ-

Beko Basketbol Ligi Play-Off final serisinde Fenerbahçe Ülker'e şampiyonluğu 4-2'lik bir seri sonucunda kaptıran Galatasaray Cafe Crown'da oyuncular büyük moral bozukluğu yaşadı.

Sarı-kırmızılı oyunculardan Tutku Açık, takım olarak ellerinden geleni yapmalarına karşın başaramadıklarına işaret ederek, "Seyircimizin yüzünü güldürmek isterdik. Üzüldük. Son maçı da oynamak istiyorduk. Burayı hak ettik ve mücadelemizle bunu gösterdik. Uzun yıllardır final oynamama durumu vardı, onu başardık. Rakibimizin bütçesi bizden çok yüksek. Kaliteli oyunculardan kurulular. Biz de kalitemizi gösterdik. Çok üzüldüm, göz yaşlarım doldu ama seyircimizin alkışı duygulandırdı" dedi.

Caner Topaloğlu, "Söyleyecek bir şey yok, şampiyonluğu kaybettik. Taraftarlarımız bizi çok iyi destekledi. Her şeyin en iyisine layıklardı. Buraya kadar getirdik ama başaramadık" ifadesini kullandı.

Preston Shumpert, "Fenerbahçe Ülker gibi çok iyi bir takıma karşı terimizin son damlasına kadar mücadele ettik. Seyircimiz büyük destek verdi ama sonunda kaybettik, üzgünüz" diye konuştu.

Ermal Kurtoğlu da Fenerbahçe Ülker'i tebrik ederek, rakiplerinin iyi mücadele ettiğini söyledi.

Kurtoğlu, şunları kaydetti:

"Çalışarak kupayı kazandılar. Onlar teknik açıdan ve yetenek açısına belki bizden daha iyi takım ama biz gerçek bir takım ruhu gösterdik. Kimsenin bize şans vermediği sezonda final oynamak önemli bir şey. Arkadaşlarımla gurur duyuyorum. Seyircimiz de sezonu bizim için unutulmaz kıldı. Kariyerim boyunca bu kadar duygusal bir sezon hiç yaşamadım. " - İSTANBUL

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title