Haberler

Fenerbahçe'de 100. Yıl Etkinlikleri

Fenerbahçe'nin 100. yıl etkinlikleri nedeniyle ünlü piyanist Fazıl Say tarafından bestelenen 'Fenerbahçe Senfonisi'nin prömiyeri Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirildi.

Sunumda, sanatçı Say'a eserinde, Şef İbrahim Yazıcı yönetimindeki 190 kişilik Bilkent Senfoni Orkestrası ve Kültür Bakanlığı Devlet Çok Sesli Korosu eşlik etti. Senfonide soprano Tuğba Mankal, mezzo soprano Bilge Yılmaz, tenor Arda Doğan ve bariton Serhat Konukman da solist olarak yer aldı. 100. yıl kutlamalarının en önemli etkinliklerinden olan Say'ın senfonisi, "Fenerbahçe", "Akılla Konuşmam Oldu", "Anılar" ve "Coşku" olmak üzere dört bölümden oluştu.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, telgrafla mesaj gönderdiği gecede sunucu Halit Kıvanç, mesajları okudu. İstanbul Valisi Muammer Güler ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da katıldığı geceye, Fenerbahçe camiası geniş bir katılım gösterdi. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri olmak üzere, Teknik Direktör Zico ve futbol takımı oyuncuları, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, kulüp eski başkanları Ali Şen, Güven Sazak, Tahsin Kaya, bazı eski yöneticiler, Galatasaraylı eski yönetici Ergun Gürsoy ve Galatasaray Kulübü eski başkanlarından Selahattin Beyazıt geceye katılanlar arasında yer aldı.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Say'ın sunumu öncesi yaptığı konuşmada, Fenerbahçe Kulübü'nün 100 yıllık tarihi boyunca hep ilklere imza attığını, gelişiminin Cumhuriyet'in gelişimiyle paralellik gösterdiğini belirterek, her türlü sportif mücadelede Türk bayrağını göndere çektirmek için ter akıttığını ifade etti. Fenerbahçe'nin, Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütlerinden biri olduğunu, sadece sportif müsabakalarda değil, sanatsal etkinliklerle de coşkusunu toplumsal sorumluluk noktasına ulaştırmayı hedeflediğini belirten Yıldırım, "Ülkemizin bu alanda yetiştirdiği büyük yeteneklerden birisi olan Fazıl Say'a hazırlatılan bu eser, Türkiye'nin sanat kültürüne de katkıda bulunacaktır" dedi.

Fazıl Say'ın eserini sunumu öncesi Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Salonu'nda kokteyl yapıldı.

Öte yandan, sanatçı Say, senfoniyi müzikseverlerle buluşturmak üzere Türkiye turnesine çıkacak.

(MFS-MEF-MEF-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title