Haberler

Fenerbahçe Çeyrek Finalde

Güncelleme:

Fenerbahçe Plzen ile kendi evinde 1-1 berabere kaldı ve çeyrek finale çıkmaya hak kazandı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Viktoria Plzen ile 1-1 berabere kalarak UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek finale yükseldikleri maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, futbolcularını canı yürekten kutladığını belirterek, "İlk maçta deplasmanda aldığımız 1-0'lık galibiyetin avantajıyla turu geçmek için rövanşa çıktık. Oyuncularım gerçekten çok iyi ve başarılı bir sınav verdiler. Viktoria Plzen'i de tebrik ediyorum, mükemmele yakın bir takım. Hepimiz için öğretici bir takım. Takımımız turu geçti, çok mutluyum. Şahsım, oyuncularım ve bütün Fenerbahçeliler adına son derece mutluyum. Maç dengeli başladı. Plzen doğal olarak 1-0'ın dezavantajını gol atarak eşitlik haline getirmek isteyip saldırgan ve önde başladı. 15 dakikalık periyottan sonra oyunun kontrolünü ele aldık, karşılıklı ataklar oldu. Öne geçtikten sonra ikinci golü atamazsanız, oyunun psikolojisi rakibin inisiyatifine geçebilir. Arka arkaya net pozisyonlar yakaladık ancak değerlendiremedik. Golü yedikten sonra son dakikalar sıkıntılı geçti. Bütün takım çok iyi bir sınav verdi" diye konuştu.

Kocaman, çeyrek finalde eşleşebilecekleri takımların hatırlatılması üzerine, herhangi bir tercihi olmadığını, şu anda kura

çekimini düşünmediğini ifade ederek, "Kurada çıkacak takım tercihimdir. Bu saatten sonra 8 takımın da birbirine yakın takım olduğu bir gerçek. Kurada gelecek takım, beklediğim takım olacak. Çok fazla düşünmek istemiyorum. Bütünüyle bakıldığında bir haftadır iki tarafa da giden bir maç oldu. En azından 24 saat bunun tadını çıkarmak istiyorum. Lütfen yanlış anlaşılmasın, kura şu anda çok da umurumda değil bu anlamda. Umurumda olan tek şey var, Medical Park Antalyaspor maçı. O maça da yorgunluğumuzu nasıl atacağımızı düşünerek çıkacağız. Pazartesi olmasını açıkçası çok isterdim ama olmadı" dedi.

Maçta Fenerbahçe'nin tek golünü atan Salih Uçan'ın performansını nasıl bulduğu sorulan Aykut Kocaman, şunları söyledi:

"Bundan evvel içeride oynadığımız maçta da başlayan takımın içindeydi Salih. Bugün oyuna girerken hiçbir şekilde 'acaba' diye bir şey olmadı. Oyuna girdiği andan itibaren çok verimli, başarılı ve doğru oynadı. Umarım doğru oynama konusundaki istekliliğini yüksek iradeyle sürdürür. Hem kendisi, hem Fenerbahçe hem de Türk futbolu kazanç sağlar."

Ziraat Türkiye Kupası maçının tarihiyle ilgili Futbol Federasyonu'ndan bir beklentilerinin olup olmayacağı sorusu üzerine de Kocaman, ligde Eskişehirspor ile yapacakları maçtan sonra bir boş hafta göründüğünü, kupa maçının oraya sığdırılabilir gibi göründüğünü kaydederek, "Bir talebimizin olması şu anda mümkün değil. Türkiye Kupası şu anda, Spor Toto Süper Lig ve bugün oynadığımız için Avrupa Ligi'nden sonra üçüncü planda. Onları daha sonra düşünmek daha doğru olur. Şu anda, çok fazla yapamadığımız bir şey, bunun tadını çıkarmayı düşünmemiz lazım" diye konuştu.

UEFA Avrupa Ligi'nde tur atlayarak bu sezon için 61 resmi maç yapmayı garantiledikleri hatırlatılarak değerlendirmesi sorulan Fenerbahçe Teknik Direktörü Kocaman, "61 maçı garantiledik ama umarım 63. maçı da görürüz. Özellikle böyle maç oynamak olumlu. Bu sezon takıma katılan tecrübeli oyuncularımız var. Bu trafiği yaşayan oyuncular. Ben ve oyuncu grubumuzun büyük bölümü bu trafiğe çok alışkın değildik. Bir taraftan da yaşayarak bir şekilde öğrenmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

VIKTORIA PLZEN TEKNİK DİREKTÖRÜ VRBA: "BU PERFORMANSTAN SONRA KAZANMAMIZ GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORDUM AMA OLMADI"

Viktoria Plzen Teknik Direktörü Pavel Vrba ise iyi oynadıklarını ancak kazanamadıklarını belirterek, "İki maçı da değerlendirmek gerek. Plzen'deki ilk maçta biraz daha iyi performans sergileyebilirdik. Napoli'yi geçtikten sonra Plzen'de Fenerbahçe'ye mağlup olmamız bizi kupa dışında bıraktı. Deplasmanda Fenerbahçe karşısında iyi oynadık. Kendi oyuncularımıza çok teşekkür ediyorum. Bu performanstan sonra kazanmamız gerektiğini düşünüyordum ama olmadı" dedi

Fenerbahçe'nin Avrupa liglerinde daha tecrübeli bir takım olduğunu vurgulayan Vrba, "Bizim Avrupa Ligi'nde ikinci senemiz. Buna rağmen gayet iyiyiz. Avrupa Ligi'nde eleme turlarında ilk karşılaşmaları hep deplasmanda oynamıştık. İlk kez bu eşleşmede ilk maçı sahamızda yaptık. Bu bizim için dezavantaj oldu. Fenerbahçe hem maddi olarak hem de Avrupa Ligi'nde tecrübe olarak daha ileri turlarda görebileceğimiz bir takım. Çeyrek finale kalan diğer takımlara kafa tutabilecek bir ekip" diye konuştu. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Aykut Kocaman Fenerbahçe Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title