Haberler

Fenerbahçe - Celtic Maçının Ardından

Uğur DEMİRKIRDI - İSTANBUL / DHA Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, 1-1 eşitlikle sonuçlanan Celtic maçında kaliteli, baskılı bir oyun sergilediklerini ve güçlü bir takım ruhu ortaya koyduklarını söyledi.

Uğur DEMİRKIRDI - İSTANBUL / DHA

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, 1-1 eşitlikle sonuçlanan Celtic maçında kaliteli, baskılı bir oyun sergilediklerini ve güçlü bir takım ruhu ortaya koyduklarını söyledi.

Karşılaşma sonrası yayıncı kuruluşa konuşan Portekizli teknik adam Vitor Pereira, "Kaliteli bir oyun ortaya koyduk. Baskılı bir oyun sergiledik. Ben de zaten takımımdan bu ruhu görmek istiyorum. Bizim için belirleyici nitelikte önemli bir maçtı. Takımımdan bu kişiliği göstermelerini istiyordum maçtan önce. Son 6-7-8 belki de 9 maçtır gösterdiğimiz o kişiliği gösterdik. Kesinlikle aynı kişilik vardı sahada. Baskılı bir oyun oynadık, rakibi oynatmadık. Kaliteli bir oyun sahaya yansıttık. Maalesef kırmızı karttan sonra işler zorlaştı. Rakip ayaklandı. Bir kişi eksikken o baskıyı yapmak daha da zorlaştı. Bu akşam takım ruhunu gördüm. Birlik olmuş bir takım gördüm. Adil bir sonuç olduğunu düşünmüyorum. Kazanmayı hak ettik. Şu anda önümüze bakmalıyız. Turu geçtik, bu önemliydi. Şimdi kurayı göreceğiz. İlk maçı kaybettikten sonra belki her şey bitmiş gibi gözüküyordu ama Molde'ye deplasmanda üstünlük kurduk. Ajax'a karşı 2 maçta da üstün olan bizdik. Celtic'le ilk oynadığımız maç dengeli geçti ama bu akşam onlara karşı da üstün bir oyun sergiledik. Takımımızın iyi bir cevap verdiğini düşünüyorum. Daha agresifiz, daha baskılıyız. 2 maç 10 kişiyle oynadıktan sonra takım ruhunu gördük. Güçlü bir takım ruhu sergiledik. Şampiyonluklar da bu şekilde kazanılır zaten. Biz yolumuza bu şekilde devam edeceğiz" dedi.

Diego Ribas'ın gördüğü kırmızı kartla ilgili konuşan Vitor Pereira, "Ben her zaman sorumluluklarımı bilirim ve sorumluluğu kabul ederim hata bende olduğunda. Bazen hepimiz hatalar yaparız. Oyuncularım bireysel hatalar yaptıklarında bunun bilincindedirler diye düşünüyorum. Burada suçlu aramak, hatayı birine yüklemek için bulunmuyorum. Bir hata yaptığımızda bunu düzeltmemiz gerekir. 10 kişi kaldıktan sonra takım daha fazla çabalamak zorunda kaldı. Dışarıdan bakanlar için daha kolay gözüküyor ama içeride duygular bazen en üst sınırda oluyor. O yüzden bazen hatalı kararlar verilebiliyor. Diego hatasını biliyor. Ama bu kararı veren benim, bu akşam bu takımı sahaya süren de benim. Bu yüzden bu konuda ilk sorumlu benim. Bugüne kadar Diego bize çok yardımcı oldu, bundan sonra da olacak. Ben buraya birini suçlamak için çıkmadım. Tekrar ediyorum ilk sorumlu benim" değerlendirmesinde bulundu.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında önce karşılaşmayı değerlendiren Portekizli çalıştırıcı, ardından soruları yanıtladı.

Takım olmayı başardıklarını söyleyen Vitor Pereira, "Sezon başında bir söz verdim. Agresif oynayan, kendi karakterini yansıtan, topa sahip olmayı bilen bir takım olacağımızın sözünü verdim. Şampiyonlar Ligi'nde Shaktar'la oynadığımız dönemde o maça hazır değildik. Sonrasında yolumuza Avrupa Ligi'nde devam etmek zorunda kaldık. İlk maçta da Molde bizi şaşırttı. O dönem birlikte oynamayı başaramıyorduk. Bu yenilginin ardından herkes sorunların bizi beklediğini söyledi. Ajax maçında ve Molde maçında ise kendimizi ispatladık. Celtic deplasmanında ise istediğimiz agresifliği yansıtamamıştık. Bugün de 11-11'e oynadığımız da üstün olan taraf bizdik. 10 kişiyken golü yedik. Ligde de 70 dakika 10 kişi oynadık. Birlikte olmayı, takım olmayı başardık. Bir sonraki rakibimiz kim olur bilmiyorum ama o maça kadar en iyi şekilde hazır olacağız" diye konuştu.

Nani ve Markovic'in oyuncu özellikleriyle ilgili de Portekizli çalıştırıcı, "Nani'nin yerine Martkovic oynadı. Farklı oyun karakterine sahip iki oyuncu. Markovic savunma arkasına koşan. Nani ise oyunu organize eden oyuncu. Bu tür farklılıklar zaten takım olgusunu meydana getirir. İki aynı tipte oyuncularla bir takım oluşturamam. Bu farklar takımı daha kaliteli hale getirir. Turu hak ederek, geçtik" dedi.

CELTİC CEPHESİ

İskoç temsilcisi Celtic'in teknik direktörü Ronny Deila ise, sonuçtan çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Kırmızı kartla her şey döndü. Oyuncu değiştirdik ve daha yaratıcı olduk. Golümüzü attık" dedi.

Güçlü bir ekiple karşılaştıklarını kaydeden Ronny Deila, "İyi performans sergiledik. İlk yarı iyi savunma yaptık. Bir kaç şansımızı kullanamadık. Bir gol attılar ve işimiz daha da zorlaştı. İkinci yarı onlara şans vermedik. Fenerbahçe'den puan almak zor. Kadro olarak Avrupa'da çok deneyimli değiliz. Gruptaki rakiplerimiz büyük kulüpler" şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fenerbahçe Celtic Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title