Haberler

Fenerbahçe, Celta Vigo Maçı Hazırlıklarına Başladı

Fenerbahçe, UEFA Kupası (H) Grubu`nda 30 Kasım Perşembe günü İspanya`nın Celta Vigo takımıyla yapacağı maçın hazırlıklarına ara vermeden başladı.

Trabzon`da ilk 11`de forma giyen futbolcular takımdan ayrı dinlenme çalışmaları yaptı. İlk 11`de yer alan oyunculardan Kezman ve Deivid salonda çalıştı. Zico, futbolculara futbolculara ısınma çalışmalarının ardından şut çalışmaları ve dar alanda çift kale maç yaptırdı.

Sakatlıkları nedeniyle tedavileri süren Rüştü, Selçuk, Kerim ve antrenman saatide MR`ı çekilen Ümit katılmadı. Lugano üst sahada yapılan takım halindeki koşunun ardından çalışmasını salonda sürdürdü. Fenerbahçe, hazırlıklarını yarın akşam yapacağı antrenmanla sürdürecek.

Öte yandan, sarı-lacivertlilerin Belek`de yapacağı devre arası kampının 4-12 Ocak tarihleri arasında olması bekleniyor.

Zico`nun, Brezilya`dan kendisini ziyarete gelen oğlu Thiago, Fenerbahçe`nin antrenmanına katıldı. Brezilya`da son olarak Flemango takımında forma giyen ancak şu anda boşta olan genç orta alan oyuncusu, sarı-lacivertlilerin antrenmanının tamamında yer aldı.

Uzun süredir ayrı olduğu ailesini çok özlediğini kaydeden teknik direktör Zico, Thiago`nun ziyaretinin kendisini çok sevindirdiğini ifade etti.

Uzun zamandır ailemi çocuklarımı görmüyordum diyen Brezilyalı teknik adam, ¨Özellikle çocuklarıma hasrettim. Yanıma 1 haftalık süre için geldi. Benimle olacak. Gerçekten çok özlemişim. Futbol kariyeri için formunu koruması için antrenmanımıza katıldı¨ dedi.

Basın mensuplarının ¨Genelde büyük oyuncuların çocukları babalarını yakalayamıyor. Thiago için neler söyleyeceksiniz?¨ sorusuna zico, ¨Büyük oyuncuların çocukları genelde babalarıyla çok fazla karşılaştırıldıkları zaman, babası gibi olmak zorundaymış gibi görüldüğü için zorluk çekiyorlar. Futbol kariyerlerinde başarlı olmaları için çok fazla azimli ve yetenekli olmaları gerekiyor. Benim de çocuğumun işini zorlaştıran kısım bu. Normal futbolculardan beklentiler daha fazla oluyor. Bu da onlar üzerinde baskı yaratıyor. Onları işini zorlaştıran kısım bu¨ şeklinde konuştu.

Zico`nun oğlu Thiago ise ¨Türkiye`de 2. günüm. çok fazla yer gezemedim. Babamın anlattığı kadarıyla Fenerbahçe`yi iyi tanımaya çalışıyordum. Büyüklüğünü telefondan takip ediyordum. Maç özetlerini takip ediyordum. Brezilya`daki kulüp yapılarını biliyorum. Fenerbahçe gibi kulüp yapısına dünyada çok az kulüp sahip. Fenerbahçe`nin büyüklüğünü yakından gördüğüm için mutluyum¨ ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe`nin 2-1 kazandığı Trabzonspor maçında oyuna sonradan girerek, takımına galibiyeti getiren golü kaydeden Mehmet Aurelio antrenmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Brezilyalı futbolcu, Trabzonspor maçında arkadaşlarına yardımcı olduğu ve gol attığı için çok sevindiğini belirterek, ¨Ben çalışmalarıma devam ediyorum. İnanıyorum ki ben de birgün ilk 11`de olacağım. Teknik direktörümüz Zico, istediklerini yeterince sahada uygulayamadığım için bir süre çalışmam gerektiğini ve çalışmamın doğrultusunda getireceği sonuçlara dayanarak da ileride forma şansı bulacağımı söyledi. Benimle birebir bir görüşme yapmıştı. Onun istediği futbol felsefesini kafama oturtmak için en iyi şekilde çalışmaya devam ediyorum¨ şeklinde konuştu.

Yedek kalan oyuncuların daha fazla motive olduğunu vurgulayan Aureilo, ¨Çünkü çalışıp kazanmaları gereken bir forma vardır. Fenerbahçe`deki futbolcular, yedek olsun ilk 11`de oynayan olsun, her zaman takımın menfaatinin önemli olduğunu çok iyi bilirler. Bende bunu çok iyi biliyorum. Oynasam da oynamasamda çalışmalarımı sürdürüyorum. Önemli olan puanları almak ve sezon sezonunda şampiyonluğa ulaşmak¨ diye konuştu.

Medyada çıkan transfer haberleri ve Beşiktaş ile görüştüğü yönünde yer alan haberlerle ilgili olarak ise sarı lacivertli futbolcu, ¨Malesef gerçek olmayan haberler çıkıyor. Ben buradayım Fenerbahçe`deyim ve kontratım var. Şans bulduğum zaman elimden gelenin en iyisini yapacağım. Buradayım, mutluyum, Fenerbahçe`nin futbolcusuyum, burada devam edeceğim¨ dedi.

Celta ve Galatasaray maçlarıAurelio, önlerindeki zorlu Celta Vigo ve Galatasaray karşılaşmalarından da galibiyetle ayrılacaklarına inandığını söyledi.

UEFA Kupası (H) Grubu ve Turkcell Süper Lig`de yapacakları iki karşılaşmanın da büyük maçlar olduğunu ifade eden Aurelio, şunları kaydetti:

¨Celta Vigo ile oynayacağımız karşılaşma, UEFA`daki yolumuza yön verebilecek bir maç. Son iki maçta çok iyi performans ortaya koyduk. İnanıyorum ki, iki önemli maçta da yine kazanacağız ve yolumuza deva edeceğiz.¨

Milli takımdaki arkadaşlıklarıyla ilgili bir soruyu da yanıtlayan Aurelio, ¨Teknik heyetten malzemecisine herkes bana inanılmaz destek verdi. Beşiktaş`tan, Galatasaray`dan ve diğer takımlardan arkadaşlarım da bana sahip çıktı. Hepsine teşekkür ediyorum¨ dedi.

Fenerbahçeli futbolcuların ¨Paşa¨ lakabı taktıkları Aurelio, sarı-lacivertli ekibe geldiği günden bu yana kendisine bu lakapla hitap edildiğini ve buna alıştığını ifade etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title