Haberler

Fenerbahçe-Aytemiz Alanyaspor Maçından Notlar

Fenerbahçe Teknik Sorumlusu Erwin Koeman, Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Aytemiz Alanyaspor'la oynadıkları maçın ilk 11'inde tek değişikliğe gitti.

Hollandalı teknik adam, UEFA Avrupa Ligi D Grubu'nda Belçika temsilci Anderlecht'i 2-0 yendikleri maçın ilk 11'inde zorunlu bir değişiklik yaptı.

Kırmızı kart cezalısı Jailson Marques Siqueira'nın yerine sarı-lacivertlilerde, Mauricio Isla ilk 11'de forma giydi.

Isla, orta sahanın merkezinde forma giyecek

Koeman, Şilili futbolcusu Isla'yı orta sahanın merkezinde oynattı.

Bu bölgede cezalı, kadro dışı ve sakat futbolcuların çok olması nedeniyle Hollandalı teknik adam, asıl mevkisi sağ bek olan Isla'yı ön liberoya çekti.

Kariyerinde daha önce ön liberoda forma giyen Isla, sarı-lacivertli formayla ise ilk defa bir maça bu bölgede başladı.

Mehmet Topal ve Benzia kadroda

Fenerbahçe'de sakatlığı düzelen Mehmet Topal ile bir maçlığına teknik heyet tarafından kadro dışı bırakılan Yassine Benzia, Aytemiz Alanyaspor maçında yedekler arasında oturdu.

Son olarak 7 Ekim'deki Medipol Başakşehir maçında forma giyen ve daha sonra sağ kasığından operasyon geçiren Mehmet, 1 ayı aşkın bir süre sonra sahalara döndü. Tecrübeli futbolcu, tam hazır olmadığı gerekçesiyle ilk 11'de oynayamazken, yedek kulübesinde forma şansı bekledi.

Geçen hafta Galatasaray derbisinde oyundan alındıktan sonra sosyal medyada paylaştığı ifadeler nedeniyle teknik sorumlu Koeman tarafından idari bir kararla Anderlecht maçı kadrosuna alınmaya Benzia da maça yedek kulübesinde başladı.

Fenerbahçe'de eksik çok

Fenerbahçe'de eksik futbolcuların fazlalığı dikkati çekti.

Sarı-lacivertlilerde Galatasaray maçından dolayı Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nda ceza alan Roberto Soldado ile Jailson, takımlarını bu maçta yalnız bıraktı.

Cezalı isimlerin dışında sakatlığı devam eden Mehmet Ekici, Alper Potuk, Tolga Ciğerci, Oğuz Kağan Güçtekin de kadroda yer almadı.

Sarı-lacivertlilerde kadro dışı bırakılan Volkan Demirel, Nabil Dirar, Aatıf Chahechouhe, Carlos Kameni ile Ozan Tufan da Koeman'ın kullanamadığı isimler oldu.

Alanyasporlu futbolcular Koray Şener'i unutmadı

Aytemiz Alanyasporlu futbolcular, Galatasaray derbisi öncesi geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden Fenerbahçeli taraftar Koray Şener'i unutmadı.

Maçın başlamasından önce bütün futbolcular ellerindeki karanfiller, Koray Şener'in kombinesinin bulunduğu Okul Açık Tribünü'ne gitti. Futbolcular ellerindeki karanfilleri tribünün önüne bıraktı.

Sarı-lacivertli taraftarlar da Alanyasporlu futbolcuların bu hareketine alkışlarla karşılık verdi.

Fenerbahçe'den anlamlı hareket

Fenerbahçe, sahaya Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) tarafından yürütülen HeForShe hareketine destek vererek çıktı.

Sarı-lacivertli takım, toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla tarihinde ilk kez farklı bir rengi formasında taşıdı.

Formada futbolcuların sırt numaraları ve isimleri bu maça özel olarak, HeForShe logosunun rengi olan magenta renginde oldu.

Magenta rengi, pembe ve mavinin eşit oranda karışımı ile elde edilen kurumsal renk olarak dikkati çekiyor.

Ayrıca sarı-lacivertli takımın formasınının kol kısımlarında ise HeForShe hareketinin logosu yer aldı.

Sarı-lacivertli futbolcular da sahaya HeForShe logosunun da yer aldığı "Birlikte eşitiz." pankartıyla çıktı.

Şehitler için saygı duruşu

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Süngü Tepe Üs Bölgesi'nde kaza sonucu meydana gelen patlamada şehit olan askerler için saygı duruşunda bulunuldu.

Saygı duruşu sırasında Maraton Tribünü'nde büyük bir Türk bayrağı açıldı.

Sergen Yalçın kulübede yok

Aytemiz Alanyaspor'un hafta içinde sözleşme imzaladığı yeni teknik direktörü Sergen Yalçın, görevine bu maçta başlamadı.

Yalçın'ın takımın başında bu karşılaşmadan sonra geçeceği belirtildi.

Aytemiz Alanyaspor'un başında sahaya ise teknik sorumlu olarak Mustafa Camunak çıktı.

Kaynak: AA / Spor

Aytemiz Alanyaspor Fenerbahçe Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
title