Haberler

Fenerbahçe, 49 Hafta Sonra İlk 2'de

Güncelleme:

Fenerbahçe, Süper Lig'de Kardemir Karabükspor'u 2-0 yenerek 49 hafta sonra ilk 2 sırada yer aldı.

Ligin 16. haftasında Ülker Stadı'nda oynanan maçın ilk yarısında iki takım da gol pozisyonuna girmekte zorlandı ve soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle gidildi. İkinci yarıda tribünleri dolduran taraftarının desteğini arkasına alan sarı-lacivertliler, 56. dakikada Mathieu Valbuena'nın kullandığı köşe atışında Mehmet Topal'ın kafa vuruşuyla golü bularak 1-0 öne geçti. Valbuena'nın 76. dakikadaki şık golüyle durumu 2-0'a getiren Fenerbahçe, sahadan 3 puanla ayrılmayı başardı.

49 HAFTA SONRA 2. SIRADA

Süper Lig'de 2015-2016 sezonunu 2. sırada tamamlayan Fenerbahçe, geçen sezonun hiçbir haftasında ilk 2 sırada yer alamamıştı. Bu sezonun geride kalan 15 haftalık bölümünde en fazla 3. sıraya kadar yükselebilen sarı-lacivertliler, Galatasaray'ı averajla geçerek 49 hafta sonra 2. sıraya yerleşti.

Bu sezonun 11. haftasında liderlik koltuğunda oturan Galatasaray'ın 9 puan gerisinde 7. sırada bulunan Fenerbahçe, bu puan farkını da kapatarak averajla da olsa rakibinin önüne geçmeyi başardı.

Sarı-lacivertliler, 33 puanlı lider Medipol Başakşehir'in ise 1 puan gerisinde bulunuyor.

5'TE 5 YAPTI

Fenerbahçe, ligde üst üste 5. galibiyetini aldı.

Süper Lig'deki yenilmezlik serisini 9 maça çıkaran sarı-lacivertliler, son 5 haftada 15 puan alarak önemli bir çıkış gerçekleştirdi.

Fenerbahçe, ikisi Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere son 7 resmi maçını da kazanmış oldu.

VALBUENA MAÇA DAMGASINI VURDU

Fenerbahçe'de ikinci yarının başında oyuna dahil olan Valbuena, yaptığı asist ve attığı golle takımının galibiyetinde başrol oynadı.

Teknik direktör Aykut Kocaman, ikinci yarıya Şener Özbayraklı'yı çıkartıp Valbuena'yı alarak başladı.

Maçın 56. dakikasında kullandığı kornerde Mehmet Topal'a golü attıran Valbuena, 76. dakikada ise şık bir plase vuruşla fileleri havalandırdı.

Valbuena, Kardemir Karabükspor maçında attığı golle de bu sezon Süper Lig'de 5. kez gol atma başarısı gösterdi.

MEHMET TOPAL SİFTAH YAPTI

Fenerbahçe'nin tecrübeli futbolcusu Mehmet Topal, bu sezon ilk kez gol sevinci yaşadı.

Sarı-lacivertlilerde 6 yılını geçiren ve Fenerbahçe kariyerinde her sezon gol atma başarısı gösteren Mehmet, 2017-2018'deki ilk golünü 56. dakikada Kardemir Karabükspor'a attı.

Mehmet Topal bu maçtan önceki son golünü geçen sezon Süper Lig'e 5 Mart'ta oynanan Osmanlıspor maçında kaydetmişti.

KADIKÖY'DE 12 MAÇ SONRA BİR İLKİ BAŞARDI

Fenerbahçe, Süper Lig'de sahasında 12 maç sonra kalesinde gol görmedi.

Süper Lig'de seyircisinin önünde son olarak geçen sezon Osmanlıspor'u 1-0 yendiği maçta gol yemeyen sarı-lacivertli takım, daha sonra Kadıköy'de oynadığı 12 lig karşılaşmasında rakiplerinin golüne engel olamamıştı.

Fenerbahçe, bu kötü istatistiğe Kardemir Karabükspor karşısında son verdi.

Öte yandan Fenerbahçe, Süper Lig'de 33 maç sonra üst üste 2 hafta kalesini de gole kapatmayı başardı.

Kaynak: AA / Spor

Mathieu Valbuena Çağlar Şahin Mehmet Topal Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (3)

ŞANLI FENER:

FENERBAHÇE ŞAMPİYON OLDUĞU 2010_2011 SEZONUNDAN BERİ İLKEZ 5 TE 5 YAPTI

2
1
yanıtYanıtla
vezir42:

koskoca aziz yıldırımın koca takımı getirdiği hale bi bak ya

1
1
yanıtYanıtla
Aykut yıldızkıskanır:

Aykut Valbuenayı kıskanmasa bu takım 2. yarının 7 maçından sonra şampiyonluğunu garantiler de ama olmaz aykut alexi yediği gibi valbuenayı da yemeye çalışıyor

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title