Haberler

Fener Tarih Yazdı

3 -1'in Rövanşında Rus Omsk'a Nefes Aldırtmayan F.bahçe Acıbadem, Anja ve Seda ile Tur Vizesini Aldı. Avrupa'da İlk Kez Yarı Finale Çıkan F.bahçe, Uralockha, Novara ve Vilsbiburg'la Şampiyonluk İçin Kapışacak.

3-1’in rövanşında Rus Omsk’a nefes aldırtmayan F.Bahçe Acıbadem, Anja ve Seda ile tur vizesini aldı. Avrupa’da ilk kez yarı finale çıkan F.Bahçe, Uralockha, Novara ve Vilsbiburg’la şampiyonluk için kapışacak.

VOLEYBOLDA şampiyonluğu Eczacıbaşı Zentiva’ya kaptıran Fenerbahçe Acıbadem Bayan Takımı tarih yazdı... Mücadele ettiği Avrupa Konfederasyon Kupası’nda (CEV) Final-Four’a kalarak tarihindeki en büyük başarıya imza attı. Deplasmanda 3-1 yenildiği Ruslar’ın güçlü ekibi Spartak Omsk’u rövanşta konuk eden sarı lacivertliler, harika performansıyla adını altın harflerle Avrupa’ya ve kulüp tarihine yazdırdı: 3-0.

İlk maçta basit hatalar yaparak elinden kaçırdığı Omsk’a İstanbul’da nefes aldırtmayan Sarı Kanaryalar, Avrupa şampiyonluğu yolunda dev bir adım attı. İlk seti 25-23 kazanan F.Bahçe, Seda, Anja, Eda ve Çiğdem olmak üzere ikinci seti de 25-13 alarak 2-0 öne geçti. 3. sette adeta Fener halayı esti. Anja ve Seda ile etkili servisler kullanarak, aradaki farkı açan sarı lacivertliler bu seti 25-6, maçı da 3-0 kazandı.

Erkekler de turladı

Takımımız, şubat ayında düzenlenecek Final-Four’da Avrupa şampiyonlukları bulunan İtalyan Asystel Novara, Rus Uralochka ile Alman Vilsbiburg takımlarıyla mücadele edecek.

Erkekler Şampiyonlar Ligi A Grubu’nda yer alan Fenerbahçe, grubundaki 6. ve son maçında, Polonya’da Domex Tytan AZS Czestochowa’ya 25-21, 25-23 ve 25-19’luk setlerle 3-0 yenildi. 3. yenilgisini alan sarı lacivertliler, "En İyi Dört Üçüncü"den biri olarak tur biletini kaptı.

SALON: TVF 50. Yıl

HAKEMLER: Svetoslav Tsekov (***) (Bulgaristan), Alim Bayuk (***) (Ukrayna)

FENERBAHÇE ACIBADEM: Çiğdem (****), Seda (****), Anja (****), Eda (***), Oksana (****), Marina (*** (Libero-Korotenko ****, Necla ****)

SPARTAK OMSK: Gensore (*), Peshkina (*), Malofeva (*), Tkacheva (*), Golubevic (**), Akulova (**) (Libero-Vekshina *, Sivachenko *, Yelizorova *)

SETLER: 25-23, 25-13, 25-6 SÜRE: 63 Dakika (25, 21, 17)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title