Haberler

Fener Sheriff'i Teslim Aldı

UEFA Avrupa Ligi H Grubu Maçında Fenerbahçe, Moldova'nın Sheriff Takımını 1-0 Mağlup Etti.

UEFA Avrupa Ligi (H) Grubu maçında Fenerbahçe, Moldova'nın Sheriff takımını 1-0 mağlup etti.

Sheriff karşısında 15. dakikada Uğur'un attığı golle 1-0 öne geçen sarı-lacivertli temsilcimiz bu üstünlüğünü maç sonuna taşıyarak grubunu 15 puanla lider tamamladı

MAÇTA İLK YARI

UEFA Avrupa Ligi H Grubu'nun son maçında Fenerbahçe ile FC Sheriff takımı arasında oynanan karşılaşmanın ilk yarısı ev sahibi ekibin 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

Fenerbahçe'nin grup liderliğini önce garantilediği için Teknik Direktör Christoph Daum, FC Sheriff maçına daha önceki karşılaşmalarda fazla forma şansı bulamayan oyunculardan oluşan bir kadro ile çıkardı. Sarı-lacivertli ekipte ara transfer döneminde ülkesine dönecek olan Roberto Carlos, yedekler arasında yer aldı.

13. dakikada Özer'in pasında sağda topla buluşan Semih'in ortasında Deniz Barış, topa istediği gibi vuramadı. Araya giren savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

15. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Bu dakikada Semih'in pasında cezaalanı ön tarafında topla buluşan Uğur Boral'ın sol ayağı ile yaptığı vuruşta meşin yuvarlak üst direğe çarparak ağlarla buluştu. 1-0.

24. dakikada Semih'in savunmanın arkasına attığı topa hareketlenen Deniz Barış'tan önce araya giren Da Costa'nın uzaklaştırmak istediği meşin yuvarlak Deniz'e çarparak auta çıktı.

36. dakikada Deniz Barış, sol çaprazda daha müsait durumdaki Uğur Boral'ı gördü. Bu futbolcunun orta şut karışımı şeklinde kaleye gönderdiği topu Namaşco tokatlarayak uzaklaştırdı.

38. dakiada Brankovic'in uzak mesafeden vuruşunda yerden seken topu kaleci Volkan Babacan iki hamlede kontrol etti.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca maçın ilk yarısı Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

İKİNCİ YARI

49. dakikada sol taraftan ani gelişen atakta Uğur Boral, cezaalanı ön tarafındaki Guiaza'yı topla buluşturdu. İspanyol golcü, kaleci ile karşı karşıya kaldığı anda sol ayağı ile vurdu ancak meşin yuvarlak Namaşco'da kaldı.

53. dakikada Semih Şentürk'ün cezasahası dışından yaptığı vuruşta meşin yuvarlak yere çarpmasına rağmen kaleci Namoşco soluna giden topu kornere tokatladı.

74. dakikada Andre Santos'un yaklaşık 25 metreden direkt kaleye kullandığı serbest atışta meşin yuvarlak az farkla direğin dibinden auta çıktı.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca mücadele Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

Stat: Şükrü Saracoğlu

Hakemler: Zsolt Szabo, Robert Kipsal, Zsolt Varga

Fenerbahçe: Volkan Babacan 5, Bekir İrtegün 6, Bilica 6, Lugano 6, Andre Santos 5, Özer Hurmacı 5 (Dk. 46 Mehmet Topuz 5), Selçuk Şahin 5, Deniz Barış 6, Uğur Boral 7 (Dk. 86 Ali Bilgin ?), Semih Şentürk 6 (Dk. 89 Roberto Carlos), Guiza 5

FC Sheriff: Namaşco 5, Mamah 4, Tarkhnishivili 6, Da Costa 6, Brankovic 5, Balima 5, Arbanaş 6, Rouamba 5, Cornencov 5 (Dk. 66 Erokhin 3), Volkov 4 (Dk. 55Rodriguez 3), França 4 (Dk. 68 Aleksei Kuchuk 3)

Gol: Dk. 15 Uğur Boral (Fenerbahçe)

Sarı Kartlar: Dk. 42 França, Dk. 72 Tarkhnishvili, Dk. 90 Rouamba (FC Sheriff)

MAÇTAN NOTLAR

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, UEFA Avrupa Ligi (H) grubunda Sheriff ile yaptıkları mücadelede, bazı yedek futbolculara şans verdi.

Alman teknik adam, gruptan lider olarak çıkmayı garantileyen takımında, Moldova temsilcisine karşı as kadronun hafif sakatlıkları bulunan oyuncularını değerlendirmeyip, daha önceki maçlarda az süre alan birçok oyuncusunu 11'e dahil etti.

Sarı-lacivertli ekibin kalesini Volkan Demirel'in yerine Volkan Babacan korurken, bu futbolcu, bir Avrupa kupası mücadelesinde ilk kez şans buldu. Genç kaleci Mert Günok da yedekler arasında yer aldı.

Sheriff'e karşı savunmanın sağında Gökhan'ın yerine Bekir görev alırken, Fenerbahçe'den ayrılmak için gün sayan Roberto Carlos'un savunmanın sol tarafındaki mevkisinde Dos Santos yer buldu.

Mehmet Topuz'u dinlendiren Alman çalıştırıcı, orta alanın sağına Özer'i koyarken, orta alanda Cristian'ın yerinde Deniz görevlendirildi.

Alex'in de yer almadığı 11'de, orta alanın solunda Uğur'a şans verilirken, sarı-lacivertliler Semih-Güiza ikilisinden oluşan çift forvet kurgusuyla Sheriff'e karşı mücadele etti.

Sarı-lacivertliler, 17 kişilik maç kadrosuyla Sheriff'e karşı sahaya çıktı.

Cezası nedeniyle Turkcell Süper Lig'de sahasındaki son 2 maçında seyircisinden yoksun kalan sarı-lacivertliler, 41 gün sonra taraftarıyla buluştu.

Fenerbahçe için bir anlamda formalite olan Sheriff maçına sarı-lacivertli taraftarlar fazla ilgi göstermedi.

Migros kale arkası tribünde çok az sayıda taraftar yer alırken, diğer tribünlerde de büyük boşluklar oluştu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Sheriff maçıyla, takımın başında 24. Avrupa kupası maçına çıkarak, sahip sarı-lacivertli ekibin başında en çok Avrupa maçına çıkan teknik direktör unvanını elinde bulunduran Arthur Zico'yu yakaladı.

Alman çalıştırıcı, Fenerbahçe'nin başında bir Avrupa kupası maçına daha çıkarsa, unvanı eline geçirerek, sarı-lacivertli kulüpte bir rekora daha imza atmış olacak.

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title