Haberler

Fener Rum Patriği Bartholomeos Kitap Tanıtımına Katıldı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Bartholomeos: "Birbirimizle farklılıklarımızı her zaman diyalogla, hoşgörü içinde çözmeliyiz" Fener Rum Patriği Bartholomeos, "Birbirimizle farklılıklarımızı her zaman diyalogla, hoşgörü içinde çözmeliyiz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Bartholomeos :

"Birbirimizle farklılıklarımızı her zaman diyalogla, hoşgörü içinde çözmeliyiz"

Fener Rum Patriği Bartholomeos, "Birbirimizle farklılıklarımızı her zaman diyalogla, hoşgörü içinde çözmeliyiz" dedi.

Bartholomeos, İzmir Ticaret Odasında, Paraskevas Syrianoglu'nun yazdığı "Bir Aşk, İki Tanrı" isimli kitabın tanıtımına katıldı.

Kitap okumayı çok sevdiğini vurgulayan Bartholomeos, ancak çok fazla yükümlülüğü olduğu için buna fazla vakit bulamadığını söyledi.

Kendisine kitap gönderen yazarlara teşekkür eden Bartholomeos, "Kitapları patrikhanenin kütüphanesine veriyorum. Bazı kitapların girişini okuyorum, bazılarının sonucuna bakıyorum. Bazılarını okumaya başlamama rağmen vaktimin azlığından dolayı maalesef bitiremiyorum. Bir Aşk, İki Tanrı kitabını okudum. O kadar sürükleyici ki 2-3 günde bitirdim" diye konuştu.

Kitaptaki derin sevginin okuyanı eski yıllara götürdüğünü belirten Bartholomeos, "Bu derin sevgi bizi eski yıllara götürüyor, o felaket yıllarını anımsatıyor. Yazar olanları bize objektif olarak anlatıyor. İki tarafı da dengeli şekilde ifade ediyor" dedi.

Kitabın, insanların birlikte yaşamasının önemini vurguladığını anlatan Bartholomeos, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Üzücü, şiddet içeren hareket yapmamak gerekiyor. Halkları evlerinden sürmemeli, onlara göçmen acısını hissettirmemeliyiz. Din farkı, savaş sebebi olmamalı, dinler içinde fanatik hareketler yoktur. Savaşların kötü sonuçları vardır, dinler veya terör içerikli savaşlar, Allah'ın adını anmamalıdır. Bizler birbirimizle farklılıklarımızı her zaman diyalogla, hoşgörü içinde çözmeliyiz."

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ise Bartholomeos'un kendilerine her zaman sevgiyle yaklaştığını ve buna mazhar olmaktan şeref duyduğunu belirterek, "Umarım bu dostluğumuz uzun yıllar artarak devam eder. Sizleri her fırsatta burada ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.

Anne ve babasının daha önce Ayvalık ile Foça'da yaşadığı öğrenilen Syrianoglu da kitabın Türk ve Yunan kültürlerini, sevgiyi içerdiğini, bu sevginin iki ulusa ait insanları birleştirdiğini kaydetti.

Sevginin her zaman ümit verdiğini vurgulayan Syrianoglu, "Sevgi ümit verir, kötülük getirmez, değişik dinleri birleştirir" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Bartholomeos İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title