Haberler

Fen Lisesi Öğrencileri ODTÜ Kampına Gidiyor

Şanlıurfa Fen Lisesi Öğrencileri ODTÜ Kampına Gidiyor.

Şanlıurfa Fen Lisesi öğrencileri ODTÜ kampına gidiyor.

İstanbul Teknik Üniversitesinde (İTÜ) yapılan sınavlarda üstün başarı gösteren öğrencilerden Bilal Buzlucan, Yunus Ekin ve Arif Aksak Türkiye'de ilk 7'ye giren illere verilen ücretsiz 1 haftalık ODTÜ yaz kampına, Fen Lisesi Müdürü Uzman Öğretmen Nihat Gürkan'ın girişimleri sonucunda katılmaya hak kazandılar.

7-14 Temmuz 2008 tarihleri arasında yapılacak kampta, ODTÜ bölüm gezilerinin yanısıra ders saatleri, yüzme, tenis gibi sportif faaliyetlerde de bulunulacak. Öğrencilerin Ankara'ya gidiş geliş uçak biletlerinin HEKTAŞ firması tarafından karşılanacağı belirtildi.

Türkiye 7. kıl payı kaçırdıklarını belirten Şanlıurfa Fen Lisesi Müdürü Uzman Öğretmen Nihat Gürkan, "Türkiye 7'ncisi ile aramızda çok az bir küsuratlı puan farkı vardı. Bizde kampı hak ettiğimize inanarak ODTÜ kampından bizim öğrencilerimizin de faydalanmasını istedik. Girişimlerimiz sonuç verdi. Öğrencilerimiz hem tatil yapma hem de bilgilerini tazeleme fırsatı bulacaklar. Yetkililere teşekkür ediyorum" dedi.

2008 yılında TÜBİTAK-OYAK işbirliği ile düzenlenen ve "Hayat Matematiktir" sloganıyla yapılan Matematik Olimpiyatlarında, Şanlıurfa il 1'ncisi olan Fen Lisesi'nin Türkiye finallerine katılması ve Türkiye 8'ncisi olması il genelindeki eğitim camiasında büyük sevinçle karşılanmıştı.

(FÖ-OÇ-Y) 22.06.2008 16:40 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title