Haberler

Fen-Edebiyat Fakülteleri Dekanlar Toplantısı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, "İnşallah önümüzdeki yıllarda Türk yüksek öğretiminde çok önemli mesafeler kat edildiğini göreceğiz" dedi.

Prof. Dr. Günay, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) ev sahipliğinde 8'incisi gerçekleştirilen Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih-Coğrafya, İnsan ve Toplum Bilimi Fakülteleri Dekanlar (FEFKON) toplantısında yaptığı konuşmada, toplantıda emeği geçenlere teşekkür etti.

BEÜ'nün, Türkiye'nin Kuzeybatı kıyısında "bir gemici feneri" gibi ufku aydınlatmaya devam ettiğini belirten Günay, BEÜ'nün Türk yüksek öğretimine önemli hizmetler vermeyi sürdürdüğünü anlattı.

Bütün üniversitelerin de benzer başarılarına tanık olduklarını vurgulayan Günay, "İnşallah önümüzdeki yıllarda Türk yüksek öğretiminde çok önemli mesafeler kat edildiğini göreceğiz" diye konuştu.

Fen-Edebiyat fakültelerinin bugün karşılaştığı sorunları konuşup analiz etmek ve çözmek için toplandıklarını ifade eden Günay, sorunun paydaşları olarak ortak akılla bu problemleri çözmeye çalıştıklarını bildirdi.

Günay, Fen-Edebiyat fakültelerinin temel bilimler öğrenimi konusunda kimsenin bir tereddütü olmadığını vurgulayarak, "Bir yerde gelişme oluyorsa, orada kaçınılmaz bazı sorunlar çıkacak. Bu da inanmanın ve gelişmenin bir göstergesi sayılabilir. Öncelikle bu aylarda kontenjan belirlemek gibi somut bir durumla karşı karşıyayız. Bu toplantıdaki sonuçlar, bize o kontenjanları belirleme konusunda ışık tutacaktır" şeklinde konuştu.

Toplantıya, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, YÖK Yürütme Kurulu üyeleri Prof. Dr. Tufan Buzpınar ve Prof. Dr. Mehmet Şişman'ın yanı sıra bazı üniversitelerin rektörleri ile Fen-Edebiyat fakültelerinin dekanları katıldı.

Muhabir: Ferdi Akıllı

Yayıncı: Murat Paksoy - ZONGULDAK

Kaynak: AA / Güncel

Bülent Ecevit Üniversitesi Durmuş Günay Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title