Haberler

Felluce: Irak Hapishanelerinden 500 Mahkumun Serbest Bırakılması

Irak hapishanelerinden serbest bırakılan 500 mahkum arasında yer alan 196 Felluceli, aileleri tarafından coşkuyla karşılandı.

Irak hapishanelerinden serbest bırakılan 500 mahkum arasında yer alan 196 Felluceli, aileleri tarafından coşkuyla karşılandı.

Irak Başbakanı Nuri El Maliki'nin bu ay sonuna kadar toplam 2 bin 500 tutuklunun serbest bırakılmasını öngören ulusal uzlaşma planını açıklamasının ardından hapishanelerden mahkumların salıverilmesine devam ediliyor. Son olarak 500 mahkumun yeniden özgürlüğüne kavuşması bugün gerçekleşti. Serbest bırakılan mahkumlar arasında yer alan 196 Felluceli, öğle saatlerinden sonra memleketlerine ulaştı. Başkent Bağdat'ın batısında yer alan Felluce'de büyük bir coşkuyla karşılanan mahkumlar, yakınları ile hasret giderdi.

Mahkumlardan Muhammed Adnan, Felluce'de ABD askerleri tarafından

tutuklandığını, bir süre hapishanede mahkum olduktan sonra serbest bırakıldığını ifade ederek, "Özgürlüğüme kavuştuğum için çok mutluyum" dedi. Eymen İsmet isimli mahkum ise, "Allah'a şükür, serbest bırakılan 500 mahkum arasında ben de vardım. Salıverme işlemi Buke, Suse ve Ebu Garip'teki hapishanelerden yapılıyor" diye konuştu. Serbest bırakılan mahkumlar arasında yer alan Ahmet Vahab, "Musulluyum, bugün beni serbest bıraktılar. Şimdi Felluce'deyim. Beni burada Felluceli aileler ağırlayacak. Ebu Garip Hapishanesi'ndeydim" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Irak'ta 1 hafta içinde yaklaşık bin 700 mahkum serbest bırakıldı. Irak'taki hapishanelerde 14 bin tutuklu bulunduğu ifade ediliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title