Haberler

Feldkamp: Tur Şansımız Eşit

Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, Yarın UEFA Kupası 3. Tur İlk Maçında Karşılaşacakları Bayer Leverkusen ile Şansların Eşit Olduğunu Söyledi.

Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, yarın UEFA Kupası 3. tur ilk maçında karşılaşacakları Bayer Leverkusen ile şansların eşit olduğunu söyledi.

Feldkamp, her iki takımın da turu geçmek istediğini kaydederek, ''İki ekip de istekli ve birbirlerine karşı oynamaktan memnunluk duyuyor. Şanslar eşit diye düşünüyorum ama ilk maçı deplasmanda oynamayı tercih ederdim'' dedi.

İki maçlık bir eleme turu oynayacaklarını vurgulayan Alman teknik adam, ''Bu nedenle de taktik yönden düşünceler bu maçı etkileyecek. İkinci maçın sonunda penaltılar veya uzatmalar da olabileceğini düşünerek, şimdiden taktik yönden her şeyi yapmak gerek'' ifadesini kullandı.

Feldkamp, ''Yarınki maçta farklı bir sistemle mi oynayacaksınız'' sorusu üzerine de şunları kaydetti:

''Buna 'hayır' diyebilirim. Rakibimiz de değişik oynayacaktır. Rövanşı olacağı için onların harakiri yapacağını sanmıyorum. Bu tür maçlarda otomatikman ikinci maçı da düşünüyorsunuz. Örneğin Fenerbahçe maçının son 15 dakikasında ne kadar kazanmak istesem de gol yememeyi düşündüm.

Hedeflerimizden biri gol yememek olacak. Benim futbol anlayışımda gol yememek ve rakibe pozisyon vermemek vardır. Böyle olunca, gol bulmak daha kolaylaşır. Kendi sahanızda rakibin kontrataklarına izin verirseniz, bu bazen kötü sonuçları beraberinde getirir.''

Feldkamp, rakiplerinin, Almanya birinci liginde yaptığı sürprizlerle dikkati çektiğini belirterek, ''Rakibimiz çok iyi durumda ama kimse korktuğumuzu düşünmesin. Kimseden çekinmiyoruz'' dedi.

Karl Heinz Feldkamp, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Herkesin Bayern Münih, Werder Bremen ve Schalke 04'ten konuştuğu dönemde, kimsenin beklemediği şekilde puan cetvelinin üst sıralarında yer alıyorlar. Bu üç takım şampiyon olmak zorunda ama Leverkusen'de o zorunluluk yok, yine de şampiyon olabilir. Yarınki rakibimiz şu an çok iyi durumda. Kimse aklına bir korkunun varlığını getirmesin. Kimseden çekinmediğimiz gibi, onlardan da çekinmiyoruz ama güçlü takımla oynamanın zevkini yaşayacağız.''

Alman çalıştırıcı, bir basın mensubunun, Alman futbolunda düşüş olduğunu ve Galatasaray'a bu ülkeden sadece Bayern Münih'in rakip olabileceğini söylemesine tepki gösterdi.

Feldkamp, bu konunun, Türkiye'de eksikliğini hissettiği tek konu olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

''Buradaki insanların kendini büyük görmesi, diğerlerini küçümsemesi anlayışına neden olan kişiler gazeteciler. Belki bu çok hoş değil, özür dilerim ama bu gerçeği söylemem lazım. Alman futbolu ile Türk futbolu arasındaki en büyük fark bu. Alman futbolu, uluslararası turnuvaların hepsinde başarılı oldu. Türkiye'nin katıldığı 2002 Dünya Şampiyonası dahil, hep başarılı oldu. Bizim futbolcularımız, Almanya'dakilerden veya diğerlerinden kötü değil. Yetenekli oyuncularımız var ama bu futbolcularla daha başka, daha iyi işler yapmamız lazım. Çalışmalarımız bunun için. Almanya'da 9-10 oyuncu alabilecek olanak ve kanunlar var. Burada, sistemde de hata var. Almanya'da her türlü şey serbest ama burada sahaya sürebileceğimiz yabancı sayısını 6 ile sınırlı tutuyoruz. Avrupa'nın çok iyi takımlarına karşı oynuyorsanız, bu Bayern Münih olur, Barcelona olur... Gönül ister ki. siz de aynı şartlarda karşılaşın.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title