Haberler

Feldkamp: Lincoln İstanbul'da Sahada

Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, 5 Ağustos'ta İzmir'de Karşıyaka ile Oynanacak Hazırlık Maçında Sahaya Çıkaracağı Takımın Ligde Sahaya Süreceği Kadrosu Olacağını Söyledi.

Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, 5 Ağustos'ta İzmir'de Karşıyaka ile oynanacak hazırlık maçında sahaya çıkaracağı takımın ligde sahaya süreceği kadrosu olacağını söyledi.

G.SARAY'DA YOLCULAR BELLİ OLDU

Feldkamp, “Beş oyuncu bu kadrodan eksilecek. Ama ben şunu söyledim; ilk önce oyuncularıma söyleyeceğim, ondan sonra basına. Daha onlara söylemedim bile. İlk üç isim belli, ancak henüz daha diğerlerinde kararımı vermedim” dedi.

Yarın yapılacak Bochum maçı öncesi Bochum Teknik Direktörü Marcel Koller ile birlikte düzenlediği basın toplantısında Feldkamp, Galatasaray'a ilk geldiğinde 36 futbolcu olduğunu ve hepsini tanımanın zaman aldığını belirterek, “3-4 haftalık zamanda 29 oyuncuyla tanıştım. Cumartesi günü Bochum maçı, gönderilecek futbolcular için son karar verme maçım olacak. 24 kişilik bir kadroya düşmek için çalışacağım. Artık bundan sonra karar mekanizması çalışacak” diye konuştu.

Bochum maçına son 3 maçın bir karması ile çıkacağını belirten tecrübeli teknik adam, “Lincoln dışında her oyuncu hemen hemen 90 dakika oynadı. 3 kaleci dahil. 4 hazırlık maçımız daha var. İzmir'de 5 Ağustos'ta son hazırlık maçında 16-18 kişilik bir kadro ile gideceğiz. Esas yol planımız o” ifadelerini kullandı.

İsviçre'deki 6 günlük kamptan sonra Almanya'ya geçtiklerini hatırlatan Alman teknik adam, 22 Temmuz'da Türkiye'de seçimlerin olması nedeniyle geri döneceklerini, seçimler olmasa bir kaç gün daha Almanya'da kampta kalmak istediğini belirtti.

LİNCOLN İSTANBUL'DA SAHADA

Feldkmap, Lincoln'ün Bochum maçında forma giyip giymeyeceği yönündeki soruyu, "Üç haftadır söylediğim bir şey var. Lincoln'ü tüm pozitif ve negatif ifadeleri dinleyerek aldım. Lincoln'ü Almanya'da oynatmayı düşünmüyorum. Zaten kendisi de Almanya'da oynamak istemediğini söyledi. Lincoln haftaya İstanbul'daki hazırlık maçında forma giyecek. Normalde o maça 12 bin kişi gelecekse bile belki 25 bin kişi gelecektir. Bu bir kulüp felsefesi de olabilir" diye yanıtladı.

Kalli, Turkcell Süper Lig'de ilk 5 maçı seyircisiz oynama cezaları olduğunu ve bunu da hesaba katmak gerektiğini ifade ederek, “Uzun zamandır bu işin içindeyim, seyircisiz oynama cezası ile karşılaşmadım. Sadece oyuncu olarak karşılaştım” dedi.

Alman teknik adam, şu anda takımda yedi futbolcunun çok iyi derecede Almanca konuştuğunu belirterek, “Almanya'dan yeni transfer edilen Barış Özbek ve Serdar Çalış için tepkiler geldi. Aynı oyuncular bizde de var denildi. Haftalar geçince gördük ki hem idmanda hem maçta kendilerini gösterdiler. Hem Almanca hem Türkçe bilmeleri avantaj” şeklinde konuştu.

Feldkamp, gelecek yıl hedeflerini ne olduğu yönündeki soruya da “Biz her şeyden önce Fenerbahçe'nin 14 puan gerisindeydik. Son maçlarda bu puanlar oluştu. Galatasaray ise bir yıl önce şampiyon oldu. Geçen yıl aynı antrenör vardı ve takım kuvvetlenmişti. Ben şuna söz verdim; bu yıl şampiyonluk ufak puan farkıyla belli olacak. UEFA konusunda ise kura çekiminden sonra kimlerle karşılaşacağımız belli olacak. Beşli gruba düşebiliriz. Bu da 8 maç eder. Bu gruptan çıkarsak o zaman daha ileriye bakarız” yanıtını verdi.

Taraftarların doğal olarak beklentilerinin büyük olduğunun altını çizen Feldkamp, Fenerbahçe ve Bayern Münih'in de beklentilerinin büyük olduğunu, ancak yönetim bazında bunlar söylendiğinde dikkatli olmak gerektiğini ifade etti.

"ESKİ OYUNCULARIMI İZLEMEK İÇİN Mİ GELDİM"

Alman teknik adam, Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın'ın İsviçre'ye gelerek bir hazırlık maçını izlediğini ve sonra kendisiyle görüştüğünü ifade ederek, “Başkan hazırlık maçını izledikten sonra bana gelerek, (Ben Business uçtum ve geldim. Eski oyuncularımı izlemek için mi geldim) diye sordu. Ben de kendisine, (Siz üç yıldır izliyorsunuz, ama ben daha izlemedim) diye cevap verdim” dedi.

Feldkamp, hazırlık karşılaşmalarındaki en hareketli ve güzel maçın Fortuna Düsseldorf maçı olduğuna dikkat çekerek, “Bu Almanya ikinci ve üçüncü lig takımlarının kalitesini gösteriyor. En hareketli, en sağlam maç Düsseldorf maçı oldu. Kupa maçlarında iyi takımların elendiğini görebiliyorsunuz. Köln bir istisna maçıydı. 38 derecede oynanan bir maçı ne kadar değerlendirebiliriz. Benim için son maç çok önemli bir hazırlık maçı oldu” diye konuştu.

Bochum Teknik Direktörü Koller ise Galatasaray gibi dünya çapında bir takımla karşılaşacak olmalarının kendileri için önemli olduğunu vurgulayarak, “Ligde ilk maçımızı Werder Bremen ile oynamamız nedeniyle bizim için önemli bir hazırlık maçı olacak” dedi.

Basın toplantısında, Kalli'nin eski öğrencisi Beşiktaş'ta da bir dönem forma giyen Stefan Kuntz da yer alırken, yarınki Bochum maçına 12 bin taraftarın beklendiği bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title