Haberler

Felçli Çocuk, Özürlü Maaşı Bağlanacağı Günü Bekliyor

Kahramanmaraş'ta, Henüz 2 Aylıkken Havale Geçirerek Felç Olan 15 Yaşındaki Mücahit Kara, Özürlü Maaşı Bağlanacağı Günü Bekliyor.

Kahramanmaraş'ta, henüz 2 aylıkken havale geçirerek felç olan 15 yaşındaki Mücahit Kara, özürlü maaşı bağlanacağı günü bekliyor.

Osmangazi Mahallesi'nde geçimini tuhafiyecilik yaparak sağlayan 40 yaşındaki Mehmet Kara'nın ikinci çocuğu olan Mücahit Kara, henüz 2 aylıkken ikizi Mustafa ile birlikte havale geçirdi. Kardeşi Mustafa hastaneye kaldırılırken, Mücahit ise öldü sanılarak hastaneye götürülmedi. Kahramanmaraş Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Mustafa, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Çocuklarının ölüm haberi ile yıkılan aile, eve döndüğünde Mücahit'in yaşadığını fark etti. Ailenin "Bari bu evladımız

yaşasın" diyerek hastaneye yetiştirdiği Mücahit, hayatta kalmayı başardı. Bir süre hastanede tedavi gören Mücahit, iyileşerek evine döndü. 8 yaşına kadar normal bir yaşam süren Mücahit Kara, 2 aylıkken geçirdiği havale sonucu beyninde oluşan zedelenme nedeniyle felç geçirdi.

O tarihten sonra gitmedik hastane bırakmayan Kara ailesi, yaptıkları tüm girişimlerden eli boş döndü. Mahalledeki küçük işyerinde tuhafiyecilik yaparak evinin geçimini sağlamaya çalışan Mehmet Kara, bir yandan hastane masrafları, diğer yandan ekonomik kriz nedeniyle Bağ-Kur borcunu ödeyemez hale geldi. Yaşadığı sıkıntılardan dolayı zor duruma düşen baba Mehmet Kara, felç geçiren oğluna engelli maaşı bağlatmak için müracaat etti. Yetkililerden aldığı olumsuz cevap ile çaresizliğe düşen baba Mehmet Kara,

şimdi ne yapacağını bilemez durumda ailesiyle yaşam mücadelesi veriyor. Oğluna neden maaş bağlanmadığına bir türlü anlam veremediğini söyleyen baba Mehmet Kara, "Bağ-Kur'lu olduğumu söyleyerek oğluma engelli maaşı bağlamadılar. Benim sosyal güvencem varmış. Ama zaten ben Bağ-Kur borcumu ödeyemiyorum. Bu uygulamaya bir anlam veremedim" diye konuştu.

(ACB-MT-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title