Haberler

Federasyonlarda Mevcut Başkanlarla Devam

Yaz olimpiyat oyunları kapsamına giren spor federasyonlarından 26'sının olağan genel kurulu geride kalırken, 26 federasyonda süreç devam ediyor.

Yaz olimpiyat oyunları kapsamına giren spor federasyonlarından 26'sının olağan genel kurulu geride kalırken, 26 federasyonda süreç devam ediyor.

Olağan genel kurulun yapıldığı 26 federasyonun 20'sinde mevcut başkanlar yeniden seçilirken, 6 federasyonda ise başkan değişikliğine gidildi. Mevcut başkanların göreve geldiği 20 federasyonda, 17 başkan seçime tek aday girerken, 3 başkan, rakiplerini geride bıraktı.

Başkan değişikliğine gidilen 6 federasyondan 4'ünde mevcut başkanlar aday olmazken, ikisinde ise yeni adaylar, mevcut başkanlardan daha çok oy alarak göreve geldi.

Seçimin oldukça çekişmeli geçtiği Oryantiring Federasyonunda, 2 oy farkla başkanlık koltuğuna oturan Hacer Akyüz, geride kalan seçim sürecinde tek kadın başkan oldu. Akyüz 95 oy alırken, mevcut başkan Tekin Çolakoğlu 93 oyda kaldı.

Briç Federasyonu Başkanı Nevzat Aydoğdu da aday oldu ancak seçimi kaybetti. Briç Federasyonu Olağan Genel Kurulu'nda 91 oy alan Aydoğdu, başkanlık koltuğunu, 93 oy toplayan Nafiz Zorlu'ya kaptırdı.

Rakiplerine geçit vermeyenler

Hentbol Federasyonunda mevcut başkan Bilal Eyüboğlu, Tolga Atıcı ile yarıştı. Atıcı karşısında 94 oya karşı 121 oy alan Eyüboğlu, başkanlık koltuğunu bırakmadı.

Halk Oyunları Federasyonunda Hayri Gürhan Ozanoğlu, Taner Bozkuş'u 44 oya karşılık 100 oyla geride bırakarak güven tazeledi.

Halter Federasyonunda ise Tamer Taşpınar, 73 oy alan Ömer Öztürk'e karşılık 130 oyla, bir dönemliğine daha göreve geldi.

Göreve talip olmayanlar

Başkan değişikliği yaşanan 4 federasyonda, mevcut başkanlar seçime girmedi.

Görevi Turgay Demirel'den devralan Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, yeni dönem için adaylığını koymadı ve seçime tek aday giren Hidayet Türkoğlu, federasyonun yeni başkanı oldu.

Mevcut başkan Fatih Uysal'ın aday olmadığı Judo Federasyonunda, çekişmeli bir seçim yaşandı. Başkanlık için Sezer Huysuz ile Nuri Muhammet Çelik yarışırken, 123 oya karşılık 125 oy toplayan Huysuz, seçimi kazandı.

Kıvanç Hürdoğan'ın başkanlığını yaptığı Hokey Federasyonunda, eski başkanlardan Sadık Karakan seçime tek aday olarak girdi ve bir kez daha başkanlığa getirildi.

Herkes İçin Spor Federasyonunda yeniden aday olmayan Erdal Zorba, koltuğunu, seçime tek aday giren Yasin Bölükbaşı'na devretti.

Seçime tek aday giren ve yeniden göreve gelen başkanlar ise şöyle:

Esat Delihasan (Karate Federasyonu), Eyüp Gözgeç (Boks Federasyonu), Cengiz Durmuş (Tenis Federasyonu), Fatih Çintimar (Atletizm Federasyonu), Vedat Akgün (Sutopu Federasyonu), Ersan Ercan (Bilardo Federasyonu), Abdullah Topaloğlu (Okçuluk Federasyonu), Ahmet Ali Ağaoğlu (Golf Federasyonu), Niyazi Kurt (Vücut Geliştirme, Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu), Tolga Han Çinkitaş (Dans Sporları Federasyonu), Ufuk Arman (Atıcılık ve Avcılık Federasyonu), Salim Kayıcı (Kick Boks Federasyonu), Murat Atalı (Eskrim Federasyonu), Bekir Yunus Uçar (Motosiklet Federasyonu), Halil Durna (Muay Thai Federasyonu), Suat Çelen (Cimnastik Federasyonu), Murat Özmekik (Badminton Federasyonu).

Kaynak: AA / Spor

Spor Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title