Haberler

Federasyondan Ulusoy Hakkında Suç Duyurusu

Dönemin Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy ve Yönetim Kurulu Üyeleri Hakkında, 'Görevin Gereklerini Yapmakta İhmal ve Gecikme Gösterdikleri' Gerekçesiyle Suç Duyurusunda Bulunuldu.

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, geçen sezon Trabzonspor-Beşiktaş arasında oynanan müsabakada ortaya çıkan yaş ihlaliyle ilgili başlattığı inceleme sonunda, dönemin federasyon başkanı Haluk Ulusoy ve yönetim kurulu üyeleri hakkında, ''Görevin gereklerini yapmakta ihmal ve gecikme gösterdikleri'' kanaatine vararak, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunma kararı aldı.

Yönetim kurulu, bugün yaptığı toplantıda, Turkcell Süper Lig'de geçen sezon 20 Ekim 2007 tarihinde oynanan Trabzonspor-Beşiktaş maçında ortaya çıkan yaş ihlaliyle ilgili inceleme sonucu, ulaşılan belge ve bilgiler ışığında, ilgili bölüm yetkilisi hakkında idari soruşturma başlatılmasına ve soruşturma sonuçlanıncaya kadar yetkiliye görevinden el çektirilmesine karar verdi.

Sivasspor, 20 Ekim 2007'de Trabzonspor ile Beşiktaş arasında oynanan maçta Beşiktaş'ın, müsabaka isim listesinde bulundurması zorunlu olan futbolcuları bulundurmadığını ve bu nedenle hükmen yenik sayılması gerektiğini, bunların yapılmamış olması nedeniyle de kendilerinin Turkcell Süper lig'de 3. olamadıklarını iddia ederek, uğradıkları zararın giderilmesi amacıyla Futbol Federasyonuna başvurmuştu.

Federasyon ise itirazların, zamanında yapılmamış olması nedeniyle Sivasspor'un başvurusunu reddetmiş, ancak konuyla ilgili inceleme yapılacağını duyurmuştu.

Kaynak: AA / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title